reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2022

Byłam u lekarza dzisiaj, jest mały pęcherzyk, ale jest też torbiel, lekarz mówi, że w większości przypadków sama się wchłania. Przepisał mi luteinę, i powiedział, żeby nie robić co chwilę bety, bo będę się stresować czy dobrze przyrasta 😆
Jest w tym jakaś racja, ale chyba nie wytrzymam i zrobię pod koniec tygodnia. Mam wrócić za 2 tygodnie.

Zakazał mi też seksu na 2 miesiące 😅 chyba dlatego, że z automatu moja ciąża jest traktowana jako zagrożona ze względu na wiek i stymulację przed...

Staram się odpoczywać i nie stresować, co nie jest łatwe, bo za dużo czytam np. o tych torbielach...
Torbieli prawie zawsze się wchłaniają :) nie stresuj się tym a już na pewno czytanie Ci nie pomoże ❤️

Ja np. Ogólnie nie lubię wody, ale wystarczy, że dodam do tego naturalnego soku z malin i mogę pić litrami. Bardzo dobrym sposobem są też herbaty owocowe, które zostawiam do wystygnięcia i piję zimne. Staram się przyjmować te minimum 2 litry dziennie.
Oj ja za wodą też nie przepadam, ale już gazowana jakoś mi wchodzi. Herbatki na zimno kupiłam ostatnio w biedronce. Truskawka z rabarbarem i mango z miętą. Są przepyszne :D

O ja Cię! Bliźniaki!!!! Ale zazdro! :D

Hej wam,
Ja za to uwielbiam wodę. Mogłabym tylko ja pić. Czas i jak ciepło to dodaje kostkę lodu i cytrynę. Ale większość części roku pije taka temperature jak z kranu leci. U nas kranówa to super woda.
Ja mam problem ze wstawaniem. Śpię 8h albo i więcej i wstaje za pozno. Na razie luz, ale od września pierwsza klasa się zacznie u najstarszego syna wiec Trzeb a będzie zdążyć na odpowiednią godzinę na autobus by dojechać do szkoły. Wstałam dziś kilka minut przed 8 🙈 problem jest taki że córka lubi spać w zupełnej ciemności, a że spiny w jednym pokoju to zasłaniam maxymalnie rolety więc rano nawet promień słońca nie wpada do pokoju i ja otwierając oczy ciągle myślę że jest wcześnie 😱
Jak u was że spaniem?
Ja poki co śpię jeszcze w miarę normalniw. W ciągu dnia odczuwam lekkie zmęczenie, ale to chyba przez te upały póki co.
u mnie ze snem tragedia. Mogłabym spać cały dzień, a pracuję, do tego Janek z tych nie śpiących i ostatnio budzi się w nocy po 5 razy 🤦‍♀️

@JustLillD @godzbal - a u Was jak nocki? znając życie, to chłopaki od dawna przesypiają noce? :p Tylko mój taki niewydarzony :p Jak mają chłopcy na imię?
Mój ma na imię Ignacy :) zaczął przesypiać noce w wieku 13 miesięcy. Jak odrzucił całkiem butle i zaczął jeść normalną kolacje. Ale zdarza się, że czasami się przebudzi, zobaczy czy jesteśmy i idzie spać dalej.

Byłam już na becie. Czekamy teraz na wynik. Mam nadzieję, że wszystko będzie ok :)

reklama
Gratulacje. [emoji323][emoji323][emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji3590]. Gdybyś miała ten cały zabieg, to byś nawet nie wiedziała że miałaś pod sercem 2 maluszków. :/.
Ale teraz to tylko się cieszyć, że nic złego się nie wydarzyło. [emoji7][emoji7][emoji7]
Tak, to dwa pęcherzyki. Jestem przerażona. Jestem przerażona. W niedzielę jeszcze miałam mieć operację na ciążę pozamaciczną. A teraz co usg to więcej dzieci

reklama
Do góry