reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2022

reklama
Ja byłam wczoraj u lekarza. Pani doktor powiedziała, ze BETA (198) jest jeszcze malutka, wiec nie ma co robić usg. Macica tez jeszcze mała i zastanawiam się czy to dobry znak.. mam powtórzyć betę na dniach, przyjść za 2 tyg na usg, kartę ciąży tez mi już założyła
Mam nadzieje, ze wszystko się tam dobrze rozwija. Wg OM to był 4+1

To jest jeszcze bardzo wcześnie! Też przeżywałam niską betę, ale dziewczyny mnie uspokoiły i po 48h piękny przyrost 150% :)

Ja byłam wczoraj u lekarza. Pani doktor powiedziała, ze BETA (198) jest jeszcze malutka, wiec nie ma co robić usg. Macica tez jeszcze mała i zastanawiam się czy to dobry znak.. mam powtórzyć betę na dniach, przyjść za 2 tyg na usg, kartę ciąży tez mi już założyła
Mam nadzieje, ze wszystko się tam dobrze rozwija. Wg OM to był 4+1
Mogłaś mieć później owulację i beta jeszcze niska. USG z tego co wiem robi się od bety ponad 1000 dlatego mogła tak powiedzieć. Zrób sobie betę po 48h i zobacz jaki przyrost jest. Ja też patrząc na OM mam baaardzo niską betę ale owulację była opóźniona.

Dużo osób na początku ciąży ma przyrosty 200-300%, bo na początku beta bardzo gwałtownie przyrasta :) Ja miałam przyrost 278%
Wiem, wiem ;) Ale patrząc na przyrosty w grupie to raczej są niższe i tak się zastanawiam czy może jednak mamy szansę na bliźniaki 😀🙈 Wiadomo, że beta to nie wyznacznik, ale może jednak 😅 Przy jakim wyniku miałaś taki wzrost? Powtarzałaś jeszcze?

Wiem, wiem ;) Ale patrząc na przyrosty w grupie to raczej są niższe i tak się zastanawiam czy może jednak mamy szansę na bliźniaki 😀🙈 Wiadomo, że beta to nie wyznacznik, ale może jednak 😅 Przy jakim wyniku miałaś taki wzrost? Powtarzałaś jeszcze?
U mnie w rodzinie nigdy nie było bliźniaków (a mam wielką rodzinę), tak samo u partnera. W dodatku miałam monitoring i na pewno było jajeczko jedno. Także na 99,99% u mnie to pojedyncza ciąża. :)
Nie pamiętam dokładnych cyfr (musiałabym sprawdzić), ale chyba 41 i po niecałych 48h 147 :) Także to niskie bety były. Potem już nie robiłam. W czwartek 5+5 mam ginekologa, bo potem idzie na prawie 4 tygodnie urlopu :( i chyba zrobię rano betę, żeby zobaczyć i zobaczę, co przy jej wartości na USG było :)

Rozumiem, że chciałabyś bliźniaki? To trzymam kciuki :) A jest u Ciebie szansa?

Cześć dziewczyny....wlasnoe sie dowiedziałam ze jestem w ciąży beta wczoraj 78.......jestem po dwoch stratach 15 tydz bliźniaki i 5 tydzien biochemiczna....wizyta w piatek...umieram ze strachu.....nie wiem jak przetrwam ten tydzień.ide pewnie powtorzyc bete w poniedzialek..

reklama
Cześć dziewczyny....wlasnoe sie dowiedziałam ze jestem w ciąży beta wczoraj 78.......jestem po dwoch stratach 15 tydz bliźniaki i 5 tydzien biochemiczna....wizyta w piatek...umieram ze strachu.....nie wiem jak przetrwam ten tydzień.ide pewnie powtorzyc bete w poniedzialek..
Cześć! Przetrwasz ten tydzień z nami, to jak grupa wsparcia 😄 myśl pozytywnie, dużo odpoczywaj i będzie dobrze❤️

Do góry