reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2022

Ja już po Becie i ku mojemu zdziwieniu są już wyniki. 1 lipca (czwartek) wynik bety 355,7 pp 48h dzisiejszy wynik 768,800 mIU/ml 😀 120% to chyba dobry wynik? Według mojego laboratorium właśnie skończyłam 4 tydzień. Czekam jeszcze na wynik progesteronu. Czyli nie mam się co sugerować datą miesiączki bo owulację była mocno spóźniona. Doradźcie mi proszę kiedy iść do lekarza? Mam termin na tą środę ale myślę czy nie przełożyć za tydzień.
A wiecie kiedy miałyście owu? Bo ja podejrzewam też mam młodszą ciążę niż pokazuje aplikacja. Moja owu była 8 czerwca
Wyniki bardzo podobne do moich :) Idź w środę, bo powinnaś już zobaczyć pęcherzyk, to Cię trochę uspokoi. I wtedy lekarz pewnie ustali Ci kolejną wizytę na za 2 tygodnie
Też idę w środę do lekarza choć podejrzewam, że może być sam pęcherzyk

reklama
A wiecie kiedy miałyście owu? Bo ja podejrzewam też mam młodszą ciążę niż pokazuje aplikacja. Moja owu była 8 czerwca

Też idę w środę do lekarza choć podejrzewam, że może być sam pęcherzyk

Nie wiem niestety dokładnie, bo nie miałam monitoringu, ale z moich obserwacji wynika, że była trochę opóźniona, najwcześniej 17dc, czyli 10 czerwca, ale właściwie wtedy przez 4 dni miałam takie kłucie, więc równie dobrze mogła być 14 czerwca.
Jak testowałam 18 czerwca to była jedna kreska i dopiero 23 zobaczyłam drugą jaśniutką :)

U mnie owu mogła być 8 lub 10 czerwca. Bardziej 8, bo z tego jajnika zawsze miałam cykle krótsze dwa dni. A zobaczę po wizycie jaki będzie faktyczny wiek ciąży. Za niecałe dwa tyg mam 🥰

Ja już po Becie i ku mojemu zdziwieniu są już wyniki. 1 lipca (czwartek) wynik bety 355,7 pp 48h dzisiejszy wynik 768,800 mIU/ml 😀 120% to chyba dobry wynik? Według mojego laboratorium właśnie skończyłam 4 tydzień. Czekam jeszcze na wynik progesteronu. Czyli nie mam się co sugerować datą miesiączki bo owulację była mocno spóźniona. Doradźcie mi proszę kiedy iść do lekarza? Mam termin na tą środę ale myślę czy nie przełożyć za tydzień.
Nie sugeruj się tak normami labo. Nie dość, że każde labo ma inne normy dla danych tygodni, to też są mega widełki. :) Nie licz wieku ciąży na podstawie bety. Mozna na podstawie OM lub owulacji, jeśli dokładnie wiesz, kiedy była (np. miałaś monitoring), no a później wiadomo - USG. :)

Wyniki bardzo podobne do moich :) Idź w środę, bo powinnaś już zobaczyć pęcherzyk, to Cię trochę uspokoi. I wtedy lekarz pewnie ustali Ci kolejną wizytę na za 2 tygodnie
Właśnie zauważyłam,że idziemy prawie łeb w łeb 😀 Fajnie mieć taką bratnią duszę terminową. Na kiedy wypada ci termin? Mi coś około 8 marca. Do lekarza pójdę, chociaż po Becie już jestem szczęśliwa. Więcej badać nie zamierzam robić - chyba,że lekarz zaleci bo inaczej oszaleje.

Nie sugeruj się tak normami labo. Nie dość, że każde labo ma inne normy dla danych tygodni, to też są mega widełki. :) Nie licz wieku ciąży na podstawie bety. Mozna na podstawie OM lub owulacji, jeśli dokładnie wiesz, kiedy była (np. miałaś monitoring), no a później wiadomo - USG. :)
Właśnie tutaj mam problem... Nie wiem jak obliczyć wiek ciąży bo owulację była spóźniona o ponad tydzień ale nie pamiętam dokładnie dnia :😔 poczekam chyba aż USG potwierdzi.

Ja byłam wczoraj u lekarza. Pani doktor powiedziała, ze BETA (198) jest jeszcze malutka, wiec nie ma co robić usg. Macica tez jeszcze mała i zastanawiam się czy to dobry znak.. mam powtórzyć betę na dniach, przyjść za 2 tyg na usg, kartę ciąży tez mi już założyła
Mam nadzieje, ze wszystko się tam dobrze rozwija. Wg OM to był 4+1

reklama
Właśnie zauważyłam,że idziemy prawie łeb w łeb 😀 Fajnie mieć taką bratnią duszę terminową. Na kiedy wypada ci termin? Mi coś około 8 marca. Do lekarza pójdę, chociaż po Becie już jestem szczęśliwa. Więcej badać nie zamierzam robić - chyba,że lekarz zaleci bo inaczej oszaleje.

Wg OM wychodzi 4-6 marca. Ja betę 707 miałam w środę, więc w sumie kilka dni wcześniej niż Ty, ale przyrost bardzo podobny :D

Do góry