reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2022

reklama
O kurcze, wszystkie tak szybko idziecie na zwolnienie? :) Ja planuję powiedzieć pracodawcy dopiero po potwierdzeniu ciąży w USG jak zobaczę serduszko, a później dać mu jeszcze czas na znalezienie zastępstwa, czyli gdzieś tak do września. Myślałam, że to ja szybko chce iść na L4 😅

Edit: oczywiście mówię o sytuacji, w której wszystko jest ok i nic się z ciążą nie dzieje ;)

Pięknie 😁 natomiast opcje są dwie - albo owulację miałaś wcześniej niż myślisz, albo będzie ciąża mnoga 😂
Nie mogłam mieć wcześniej bo bazowaliśmy w maju pierwszy raz na testach aby na pewno nie przeoczyć 🙈
Ale przy takiej becie to ja chyba udam się szybciej do tego gina niż za 12 dni😆

O kurcze, wszystkie tak szybko idziecie na zwolnienie? :) Ja planuję powiedzieć pracodawcy dopiero po potwierdzeniu ciąży w USG jak zobaczę serduszko, a później dać mu jeszcze czas na znalezienie zastępstwa, czyli gdzieś tak do września. Myślałam, że to ja szybko chce iść na L4 😅

Edit: oczywiście mówię o sytuacji, w której wszystko jest ok i nic się z ciążą nie dzieje ;)
Ja idę najwcześniej w 5 mcu o ile będę się dobrze czuć :)

Jeśli będzie wszystko ok to pójdę pod koniec 8 mca dopiero 😂

pracuje w elektromarkecie na dziale drobnego AGD i jest nas czwórka na dziale więc spokojnie mogę iść. Poza tym za dużo stresu i dźwigania. Klienci nie rozumieją, że czegoś nie mogę dźwignąć tylko liczą, że im coś zaniosę do kasy i jeszcze najlepiej do auta. Zresztą z pracy sami mnie wysyłają. Poza tym mój ginekolog od razu mi mówił, że u mnie z zajściem nie będzie problemu a z utrzymaniem ciąży więc wolę chuchać na zimne.

u mnie to jest pierwsza ciąża, jestem jeszcze dosyć zielona w tych wszystkich tematach :p zobaczę co powie mi lekarz po tym jak przedstawię mu jak wyglada sytuacja w mojej pracy…. Ale wydaje mi się, ze to właśnie tez kwestia tego jak się będziemy czuć i jaki mamy rodzaj pracy

Ojej jakie słodkie pierniczki:) Gdzie dokładnie je kupiliscie?:) Możliwe, że niedługo też się tam wybiorę, bo mam całkiem blisko na wypad weekendowy 😛 A fanka pierniczków jestem ogromną😄
Na głównym deptaku na rogu jest sklep z piernikami:) mega smaczne są 😁
Świetny pomysł!! Ja mam taką koszulkę i zamierzam zrobić sobie w niej zdjęcia i rozsyłać. A że moi przyjaciele rozumieją moje poczucie humoru to na pewno złapią przekaz 🤩
Oooooo super!!!! Fakt masz poczucie humoru hahahaha 😂 kozak!
U mnie dokładnie to samo 😂 To jedyna oznaka oprócz braku okresu 😜 Są mega napompowane. Ja mam wizytę 6+5 to myślicie, że już coś zobaczę?
Zdecydowanie będzie już widać. To już prawie 7 tydzień będzie. Ja tez mam zamiar iść w takich okolicach zeby nie być zawiedziona, a spieszyć się nie muszę bo i tak jestem na zwolnieniu i tak.
Mam już wyniki bety!!!
26.06 1833 U/l 28.06 3642 U/l
To 33 dzień 😱
Gratulacje 🥰 pięknie 🥰

reklama
I mamy przyrost 🤩

Załączniki

• Screenshot_20210628_122235_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_20210628_122235_com.android.chrome.jpg
    222,1 KB · Wyświetleń: 109
Do góry