reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2022

Przykro mi bardzo. Sama jestem przed wizytą u gina i boje się powtorki. :( Ale pocieszają, że dwa razy się nie zdarza... Tego się trzymajmy!!!

Samoistne. Czekałam do ostatniego momentu.
U mnie w 5 tyg. nic nie było widać na USG, a test pozytywny. Babka mówiła, że to biochem. ale zrobiłam betę i byla ok. W 6 był sam pęcherzyk więc znowu beta...która już nie rosła prawidłowo. W 7 dalej nic poza pęcherzykiem i znowu beta, która już się zatrzymała. Pod koniec 8 poroniłam (wzięłam celowo ciepła kąpiel i zaczęły się skurcze ...ale troszkę intensywniejsze niż przy okresie, wzięłam nospe x2 i zasnęłam , a następnego dnia jak wysiadłam z windy i otwierałam drzwi to poza krwią poczułam jak TO wypadło 🙄), krwawilam ok tygodnia tak intensywnie. Okres wrócił po ok 2/3 mcach. Więc pierwszy cykl odpuściłam bo był taki dziwny...dwa dni plamienie, przerwa dwa dni i znowu 3 dni plamienie.. więc w maju dopiero na nowo zaczęliśmy się starać, korzystałam też z testów owu.

Ja się bałam wizyty w szpitalu dlatego czekałam ale jakby do 9 się nic nie pojawiło to miałam się zgłosić do ginekologa, mówiła, że jeszcze na początku próbują wywołać farmakologiczne. Liczyłam też, że może skoro pęcherzyk był później to i wszystko się pojawi później. Ja generalnie nie wiedziałam, że takie coś się zdarza i byłam w dużym szoku jak wyszłam z wizyty...😳

W którym tyg jestes, że już masz taką informację?
Dzisiaj jestem 6t4d. Nie wiem jak u was bo każdy szpital czy lekarz na inne podejście ale moja pani dr mnie skierowała do szpitala. Powtarzają hcg i usg 2 razy i wtedy dostanę tabletki na rozszerzenie szyjki i wtedy zabieg. Taki jest plan. A kiedy po poronieniu byłaś na kontroli? Nieraz też coś jeszcze w środku zostaje i mimo wszystko czyszczą jeszcze.

reklama
A kiedy masz wizyte u gina? Jak za jakieś 2-3 tyg idź do apteki i poproś albo poczytaj np pana tabletkę on tam też pisze jakie witaminy ciężana powinna brać. Ja w poprzedniej ciąży byłam dość szybko u lekarza i sam lekarz dał do wyboru dwa kompleksy witamin. Zaraz od początku praktycznie.
Planuje pod koniec czerwca/początek lipca. Szukałam na różnych forach tabletek, ale nadal uważam, że zdecyduje się na nie po dokładniejszych badaniach.

Dzisiaj jestem 6t4d. Nie wiem jak u was bo każdy szpital czy lekarz na inne podejście ale moja pani dr mnie skierowała do szpitala. Powtarzają hcg i usg 2 razy i wtedy dostanę tabletki na rozszerzenie szyjki i wtedy zabieg. Taki jest plan. A kiedy po poronieniu byłaś na kontroli? Nieraz też coś jeszcze w środku zostaje i mimo wszystko czyszczą jeszcze.
Wiadomo. Ja dlatego w międzyczasie poszłam prywatnie się skonsultować czy mogę jeszcze poczekac bo ja nie chciałam zabiegu. Oczywiście powiedziała, że gdybym zaczęła mocno krwawić itp to do szpitala jechać ale nic takiego nie miało miejsca.

Na wizytę poszłam chyba po 2 tyg. jak mi się okres skończył ale ja widziałam co wypadło więc sie nie martwiłam, że coś mogło zostać. Czułam też się dobrze.

Zdania są podzielone, jedne wola zabieg inne samoistnie w domu. Przy bardziej rozwiniętej ciąży pewnie bym się bała zostać sama, ale przy pustym jaju bałam się bardziej szpitala i przerwy do kolejnego starania ...czytałam, że dziewczyny od razu się starają i często także zachodzą od razu ...a finalnie się okazało, że nie miałam okresu prawie 3 mce :( więc na jedno by wyszło pewnie ...

Dziewczyny pamiętajcie że jak wiecie o ciąży choć nie potwierdzonej bierzcie witaminy dla ciężarnych
Ja przed brałam pregne start, a teraz biorę prenatal uno do 12 tygodnia i prenatal dha:)
Właśnie zrobiłam rozeznanie i najlepiej wychodzi właśnie albo ten zestaw, który Ty polecasz, albo DuphaVit Pregna. Wybiorę te, które mają łatwiejsze do połknięcia tabletki :p
Pan tabletka poleca MamaDHA Premium+
Bo też u niego szukałam informacji.
Ja biorę kwas foliowy metylowany bo mam mutacje MTHFR i nie przyswajam zwykłych witamin. Tak samo witaminy z grupy B.
Genetyk jak miałam wizytę to polecal Prenatal Uno lub Pregna Start. Mi zostało pudełko Prenatalu z poprzedniej nieudanej ciąży, więc teraz je wykorzystam. ;) choć on ma i zwykły i aktywny kwas foliowy.

Oo, to daj znać po wizycie!
Dam znać na pewno 🤗
Ja biorę kwas foliowy metylowany bo mam mutacje MTHFR i nie przyswajam zwykłych witamin. Tak samo witaminy z grupy B.
Genetyk jak miałam wizytę to polecal Prenatal Uno lub Pregna Start. Mi zostało pudełko Prenatalu z poprzedniej nieudanej ciąży, więc teraz je wykorzystam. ;) choć on ma i zwykły i aktywny kwas foliowy.
Si, dokładnie, już chyba większość supli ma te dwa kwasy foliowe i tak zaleca się przyjmować, bo nie każdy właśnie jest świadomy, że nie przyswaja tego zwykłego 😊

Melduję się ja ♥️ Wczorajsza beta 39. Jutro powtórka. Cześć dziewczyny 🖐️
Super, gratulacje 😍
Tak, to co wymieniłaś ma fajny skład, tylko nie mają kwasu dha, więc trzeba osobno suplementować.

reklama
Do góry