reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2022

reklama
Myśle że większość to będzie: „w nic się nie mieszczę” 😂
Oby :)
Umówiłam się jednak na betę w sobotę...miałam nie robić ale źle się czuje od 3 dni i chce aby na wizycie już gin miał... Bardzo boje się, że znowu mi powie, że pęcherzyk jest ale pusty 😭 zwariuje przez te następne 2 tyg 🤯

Dha jest w Prenatal Duo od 13 tyg.
Kiedyś mi się gdzieś przewinęło, że nie można dha za szybko, ale nie wiem czy to prawda.
Jeju, dlaczego nie może być po prostu jednego sensownego zestawu witamin, tylko trzeba wpędzać przyszłe mamy w takie dylematy 🤣
Ja czytałam, że zaleca się DHA od początku ciąży, ale najlepiej przyjmować to po prostu z diety. Raz w tygodniu 150 g łososia już fajnie pokrywa to zapotrzebowanie, więc na razie to jest mój plan, ale jeszcze zapytam gina w poniedziałek.

Jeju, dlaczego nie może być po prostu jednego sensownego zestawu witamin, tylko trzeba wpędzać przyszłe mamy w takie dylematy 🤣
Ja czytałam, że zaleca się DHA od początku ciąży, ale najlepiej przyjmować to po prostu z diety. Raz w tygodniu 150 g łososia już fajnie pokrywa to zapotrzebowanie, więc na razie to jest mój plan, ale jeszcze zapytam gina w poniedziałek.
Zapotrzebowanie pokrywa się w tygodniu 2 tłustymi rybami podobno😛 Suplementacja dha jest ważna w ciąży i bez niej. Jedzenie ryb ogólnie jest bardzo zdrowe. W ciąży suplementacja o tyle ważna, że wpływa na prawidłowy rozwój układu nerwowego. Nie ma jednego sensownego preparatu, właśnie dlatego żeby kupić tych supli więcej i wydać więcej kasy. Przykładem jest prenatal uno, który jest bez dha... Ale firma za to produkuje oddzielnie ten dha, więc koniec końców jest to mniej ekonomiczne. Ten preparat prenatal duo już ma dha, ale jest droższy 😛 Tak to sobie rozkminiłam 😆😆

Oby :)
Umówiłam się jednak na betę w sobotę...miałam nie robić ale źle się czuje od 3 dni i chce aby na wizycie już gin miał... Bardzo boje się, że znowu mi powie, że pęcherzyk jest ale pusty [emoji24] zwariuje przez te następne 2 tyg [emoji2962]
Kiedy masz wizytę?
Ja miałam puste jajo w styczniu. Niestety zakończyło się zabiegiem. Najlepsze było to, że beta rosła ok jak zbadalam dwa razy na początku i byłam w szoku na USG, ze nic nie ma. Oby teraz było inaczej [emoji1696]

reklama
Kiedy masz wizytę?
Ja miałam puste jajo w styczniu. Niestety zakończyło się zabiegiem. Najlepsze było to, że beta rosła ok jak zbadalam dwa razy na początku i byłam w szoku na USG, ze nic nie ma. Oby teraz było inaczej [emoji1696]
Ja też miałam w styczniu i tez po pierwszej wizycie gdzie nic nie było nawet pęcherzyka jak zrobiłam betę to była ok, potem pęcherzyk się pojawił ale pusty i beta dopiero wtedy była nieprawidłowa.
Wizytę mam obecnie na 7go umówiona.
Też byłam w szoku, to było nasze pierwsze podejście i myślałam, że celne + termin porodu według kalkulatora wypadał na moje urodziny :) i w ogóle nie sądziłam, że dobre wyniki, test ok a na USG nic....

Do góry