teczowyrobaczek
Zaangażowana w BB
No ja też dziś pierwszy raz usłyszałam o tym łożysku tak to na każdej wizycie gin mi mówił, że wszystko okej, a te twardnienia to skurcze BH albo Alvareza. Dziś pierwszy raz zaczął się tak skupiać na tym łożysku i mówił, że na razie jest dobrze, ale potencjalne zagrożenie jest i mam jak najwięcej polegiwac, nie chodzić na zakupy itp.Nie poddawaj się, myśl pozytywnie. Trzymam kciuki by wszystko było dobrze. Zaufaj lekarzowi, lepiej trochę poleżeć i będzie dobrze, leżenie czasem dużo daje. Ale popytaj się na tym następnym badaniu może Ci ktoś to lepiej wyjaśni.
Z szyjka powiem Ci ze u mnie w 22/23 tyg się skróciła do 2cm, z lejek wewnętrznym. Po około 2tyg miała już 3 cm, I lekko ponad 3 cm więc byłam zadowolona ze leki luteina magnez pomogły, brzuch też mu twardnieje czasem ale to jest sporadyczne i sekundowe do kilku sekund czasem nawet nie czuje. I mi o takim czymś ze przez twardnienia może się łożysko oderwać nikt nie mówił, ja mam łożysko na przedniej ścianie ale wysoko. Zawsze mi sprawdzają i jest wszystko okej.
Z ta szyjka miałam jak najwięcej leżeć nic nie robić, teraz mogę troszkę coś robić pochodzić do sklepu iść idp byle nie na za długo i więcej leżeć wiec tak robie, ale wczoraj jak byłam to szyjka ma 27mm więc jakby ciutke się skróciła więc leżę jak najwięcej choć to ciężkie bo mam nadźgane wiele wizyt akurat teraz to ciężko jest leżeć nonstop. 3 stycznia mam kolejna wizytę u swojej Gin więc mam nadzieję że do tego czasu się nie skróci bardziej. Byle do końca stycznia potem mogę iść do szpitala leżeć bo i tak termin mam na początek marca a jak będzie cesarka to wypadnie w lutym więc łudze się że jakoś już to przetrwam.
Staram się myśleć pozytywnie.
A 3cie badanie prenatalne to jest to połączone z echem ? Czy jak... na patologi jak pytałam to powiedzieli że oni nie robią 3ciego bo jest nierefundowane, umówiłam się prywatnie I rejestratorka coś mówiła że to jest echo serduszka dziecka...A ja już miałam to na patologi. I teraz nie wiem.
Nie wiem czy te trzecie prenatalne jest połączone z echem w sumie wiem, że na 3 tam gdzie robię mocno sprawdzają serduszko i ogólnie wszystkie narządy. Ja na każde chodzę prywatnie do Dobre USG w Krakowie