reklama
Wzajemnie, połowa ciazy już za nami a u Ciebie również chłopak?Ja według terminu też 20 marzec.
Xnatti witaj i spokojnej, zdrowej reszty ciąży życzę, a Eva 86 dużo pociechy ze zdrowego synka. Gratuluję.
nie, ja np. mam leukocyty nieobecne a w badaniu osadu mam normę np leukocyty powinny być od 0,0 do 39, bakterie też mają konkretny przedział.Cześć dziewczyny. Robiłam ostatnio badanie moczu, odczytałam wyniki i wyszło że mam leukocyty 30-50 i bakterie : b. Liczne. Mialyscie coś takiego może też podczas swoich badań? Trochę się martwię. Wizyta w środę.
Lekarz nic nie mówił? Czy jeszcze nie konsultowałaś?
Wzajemnie, połowa ciazy już za nami a u Ciebie również chłopak?
Tak też chłopak. Podobno.
A imię już wybrane? Jeśli można spytacTak też chłopak. Podobno.
Nie, dopiero wczoraj odebrałam wyniki, a wizytę mam w środę. Pójdę jutro chyba jeszcze zrobić posiew moczu, to dokładniejsze badanie, a podejrzewam że lekarz i tak kazałby mi je zrobić żeby sprawdzić jakie ewentualnie bakterie się pojawiły.nie, ja np. mam leukocyty nieobecne a w badaniu osadu mam normę np leukocyty powinny być od 0,0 do 39, bakterie też mają konkretny przedział.
Lekarz nic nie mówił? Czy jeszcze nie konsultowałaś?
Misiulek__
Fanka BB :)
U mnie też w rutynowym badaniu wyszły liczne bakterie ale leukocyty nie były podwyższone - lekarz stwierdził że to dziwne bo przy infekcji zwykle są podwyższone. Nie miałam objawów zakażenia. Zlecił mi posiew i dopiero na jego podstawie przepisał antybiotyk. Nie martw się, to jest powszechna przypadłość w ciąży, i nie taki antybiotyk straszny.Nie, dopiero wczoraj odebrałam wyniki, a wizytę mam w środę. Pójdę jutro chyba jeszcze zrobić posiew moczu, to dokładniejsze badanie, a podejrzewam że lekarz i tak kazałby mi je zrobić żeby sprawdzić jakie ewentualnie bakterie się pojawiły.
reklama
Podobno często u kobiet w ciąży wychodzą bakterie w moczu bez objawów infekcji. Ale wtedy właśnie chyba lekarz włącza antybiotyk. Nie masz uczucie pieczenia, parcia na pęcherz takiego większego niż ciążowe?Nie, dopiero wczoraj odebrałam wyniki, a wizytę mam w środę. Pójdę jutro chyba jeszcze zrobić posiew moczu, to dokładniejsze badanie, a podejrzewam że lekarz i tak kazałby mi je zrobić żeby sprawdzić jakie ewentualnie bakterie się pojawiły.