reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2022

reklama
Ja nawet nie mam umówionej wizyty! Jestem na stażu w Niemczech i nie wiem jak tu wszystko działa, a wizytę w PL umowie jakoś na 2 tyg przed powrotem (urok luxmedu i umawiania przez apkę). Ale niestety będzie to dopiero jakoś po 26 września…
Chociaż chyba wcześniej wybiorę się tutaj do lekarza, bo po skomplikowanej podróży (wypadł strajk pociągów w Niemczech 🙄) i noszeniu toreb, jakoś bardziej mnie boli podbrzusze i się niepokoje, tym bardziej, ze mam tu dużo stojącej pracy w laboratorium… na szczęście mąż pracuje w tej samej dziedzinie i przyjechał ze mną, żeby robić groźniejsze rzeczy ♥️
Może rozrasta się macica. Ja też mam niekiedy takie kłucia, mam nadzieje że to normalne i jest ok. A zastanawiałaś się nad detektorem? Jesteśmy w podobnym tyg ciazy, ja o nim myśle i nie wiem…może człowiek spokojniej by żył, albo bardziej przeżywał 🙈 Niby drugi trymestr sie zaczął, i powinno być bezpieczniej a ja sie mega obawiam

Ja mam 9 września, to będzie równo dwa tygodnie po prenatalnych a i tak mi się ciągnie 🙈 może faktycznie jak zacznę czuć ruchy to będzie lepiej, ale dziś 13+6 , wiec do tego jeszcze daleko
Ja będę miała trzy tygodnie od prenatalnych. No niestety jeszcze do tego daleko, a człowieka jak coś zakłuje w brzuchu tu już strach…

Dokładnie, ale kiedy to będzie… 🙉 ja do tego czasu oszaleje, czy jest Ok czy nie. Przed każdą wizytą to mam takie obawy, że masakra
Ja zaczęłam 14 tydzień i ostatnio mi lekarka powiedziała, że u szczupłych dziewczyn tak 15/16 można już czuć ruchy. Ja w sumie w pierwszej ciąży coś koło tego czułam ale na początku to delikatne takie, można pomylić np z ruchami gazów w jelitach :D W końcu ciąża przestanie być abstrakcyjnym zjawiskiem.

reklama
Hej dziewczyny.
Ja dziś się melduje później, ponieważ byłam u męża babci. Z kuzynem i zona pojechałam na grzyby oni chodzili dalej ja blisko auta powoli kroczkiem wdychałam powietrze (myślicie, ze nie powinnam 🙄) może powinnam siedzieć w dupskiem... ale cały tydzień prawie siedzę leżę mąż ogarnia zakupy itd. Tak wiec w niedziele chciałam się dotlenić. Moja bratowa oczywiście... ze nie powinnam jechac chodzić spacerować itd... już mi głupie myśli przychodzą
Trochę mam ciągniecie po lewej stronie od jajnika i takie bablowanie/ gilgotanie.

❤️Ściskam Was

Do góry