reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2022

Hej hej 🙂 gratuluje zdrowego dzidziusia i brak objawów ❤️ na wątek prywatny musiałabym się dopisać, ale znając was nieźle tam napisałyście już wiadomości, pewnie nie nadrobię zaległości 😄

5 cm to już konkret dzidziuś 😍 powodzenia na prenatalnych!

Jeny tyle czasu wymioty🙈 a mówią że do końca 1 trymestu znikają. Trzymam kciuki, żeby odpuściły 😄
Też mam nadzieję, że szybko uda mi się zajść znowu. Dużo lekarzy mówi, że po pustych jajach, drugie ciążę są prawidłowe 😍 choć pewnie druga blizniacza ciąża już mi się nie trafi
w poprzedniej ciazy wymiotowałam aż do porodu 😅

reklama
jak tam dziewczyny dzionek mija ?

myśl pozytywnie :) suwaczek zrób bo ja nigdy nie wiem który Ty masz tydzień :)

ja się dziś obkupiłam w C&A w bluzki, są mega wyprzedaże letnich, a akurat takie pod bluzę mi chodziło z krótkim rękawem :)

moja mama mieszka na dole na parterze, nawet śmieci już do śmietnika nie mogę zanieść, bo zaraz worek mi wyrywa, nie noś, nie dźwigaj 😂
jak tam zakupy ?

ja się obkupiłam jeszcze w bluzę z kapturem i kurteczkę jesienną czerwoną taka do pasa do latania z młodym do szkoły idealna :) portek znowu nie kupiłam ale oglądałam dziś na necie niektóre, tylko ja to lubię zobaczyć i przymierzyć ....

a ja wstałam po drzemce, Nikoś u kolegi do 20.00, w domu spokój i cisza, aż dziwnie 😂
strasznie już bym chciała być chociaż po tej wizycie u gina i zobaczyć na usg tego bąbla 🙄
Kupiłam dwie pary jeansów 40 😂 Może starczy do czasu aż się jakieś spodnie normalne ciążowe zacznie kupywać 😃 I dwa staniki w h&m takie jak pokazywalas! Mega wygodne, ulga jak nie wiem co 😃

Kupiłam dwie pary jeansów 40 😂 Może starczy do czasu aż się jakieś spodnie normalne ciążowe zacznie kupywać 😃 I dwa staniki w h&m takie jak pokazywalas! Mega wygodne, ulga jak nie wiem co 😃
te staniki są rewelacyjne :) dziewczyny widziałyście gdzieś w sklepach jakie kolekcje ciążowe, kiedyś C&A miało, teraz już nie mają, tylko online, w Carry też nic nie ma, jakis inny sklep ?

te staniki są rewelacyjne :) dziewczyny widziałyście gdzieś w sklepach jakie kolekcje ciążowe, kiedyś C&A miało, teraz już nie mają, tylko online, w Carry też nic nie ma, jakis inny sklep ?
Mnie tylko przychodzi do głowy właśnie w h&m poza tym nic innego bo nigdy jakoś nie zwracałam na to uwagi 😃 a teraz człowiek by kurde potrzebował hehe

Jesli szukacie spodni / legginsów ciążowych to polecam lumpeksy 😉 serio , zawsze się jakieś dobre znajdzie za grosze i nie zniszczone bo się je nosi chwilę tylko czyli jak z ubraniami dla dzieci ^^ w poprzedniej ciazy tylko tam kupowałam bo wydawanie 150/200 zł za spodnie na chwilę jest wg mnie bez sensu
Popieram u mnie jest tyle fajnych ciucholandów nie śmierdzi wszystko ładnie na wieszakach i nawet kolorystycznie powieszone i wszystko osobno bluzki sukienki spodnie itp. I ile pieniędzy w kieszeni😃

Pytanie nowicjuszki - po ilu miesiącach wprowadzamy takie deserki i obiadki? Bo z terminem na środek marca, raczej nie spodziewam się dostępności świeżych warzyw i owoców, ale z drugiej strony pewnie wprowadzanie nowych potraw następuje dopiero po kilku miesiącach, więc może już będą wiosenne warzywka? 🤔Z
Zaalecane jest, żeby rozszerzać dietę po 6 miesiącu- tu ma forum jest sporo hejtujących osób, które bronią tego jak niepodległości.. Ale każda mama decyduje, bo każde dziecko jest inne:) myśleć, że wtedy będziemy miały sporo świeżych rzeczy do dyspozycji.. A i zawsze są słoiczki.:)

reklama
Jesli szukacie spodni / legginsów ciążowych to polecam lumpeksy 😉 serio , zawsze się jakieś dobre znajdzie za grosze i nie zniszczone bo się je nosi chwilę tylko czyli jak z ubraniami dla dzieci ^^ w poprzedniej ciazy tylko tam kupowałam bo wydawanie 150/200 zł za spodnie na chwilę jest wg mnie bez sensu
To bardzo ekologiczne!! Popieram!

Do góry