reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2022

reklama
Mi w ciąży jedynym nieszkodzacym balsamem (A mam skórę AZS z dodatkowymi klopotami) było kremowe masło z olejkiem kameliowym i wiśnia od VisPlantis. Na usta tylko masz z witaminą a i e. Nawet Garnier mnie uczulał:( A to jest i masło nie.

Dzień dobry dziewczyny jak Wasze samopoczucie/objawy? Ja zero objawów, wczoraj rozmawiałam z mama i mówiła, ze będąc ze mną w ciąży tez nie miała żadnych objawów, z bratem za to ogromne 🤢

Witam :)
u mnie i wczoraj i dziś super samopoczucie, pomału mi wracają siły witalne :)
z Nikosiem jak byłam w ciąży miałam krótko nudności, senność ale za to potem rwę i to mi dawało popalić ostro ..... na samą myśl to mnie wzdryga .... teraz póki co odpukać w niemalowane jest ok :) i oby tak zostało :)
a ja sobie od rana wysprzątałam łazienkę na błysk, zapakowałam 2 zamówienia dla kuriera, kolejne 2 czekają na dzisiaj :) i wzięłam się znowu za robienie przetworów, cały lipiec robiłam codziennie coś a na koniec lipca siły mnie opuściły, i ledwo co przez te nudności i senność funkcjonowałam ;)
wczoraj i dziś na tapecie ogórki i cukinie w zalewie curry :) na zimę będzie jak znalazł :)
teraz trzeba się ogarnąć i śmignąć po jakieś pieczywko na śniadanie, moje chłopaki jeszcze śpią :)
aaaa i jeszcze muszę dziś do końca ogarnąć wyprawkę młodego do III klasy, prawie wszystko mam już kupione, ale jakieś pierdoły mi zostały :)

Witam :)
u mnie i wczoraj i dziś super samopoczucie, pomału mi wracają siły witalne :)
z Nikosiem jak byłam w ciąży miałam krótko nudności, senność ale za to potem rwę i to mi dawało popalić ostro ..... na samą myśl to mnie wzdryga .... teraz póki co odpukać w niemalowane jest ok :) i oby tak zostało :)
a ja sobie od rana wysprzątałam łazienkę na błysk, zapakowałam 2 zamówienia dla kuriera, kolejne 2 czekają na dzisiaj :) i wzięłam się znowu za robienie przetworów, cały lipiec robiłam codziennie coś a na koniec lipca siły mnie opuściły, i ledwo co przez te nudności i senność funkcjonowałam ;)
wczoraj i dziś na tapecie ogórki i cukinie w zalewie curry :) na zimę będzie jak znalazł :)
teraz trzeba się ogarnąć i śmignąć po jakieś pieczywko na śniadanie, moje chłopaki jeszcze śpią :)
aaaa i jeszcze muszę dziś do końca ogarnąć wyprawkę młodego do III klasy, prawie wszystko mam już kupione, ale jakieś pierdoły mi zostały :)
To szalona jesteś, ja dopiero śniadanie ogarniam. Dziś tez robię, ale nalewki z malin 🙂 zawsze daje w prezencie na Święta. A długo z Nikosiem miałaś nudności? (Pamiętasz może)

Dziewczyny jak radzicie sobie z uporczywymi wymiotami? Od dłuższego czas u męczą mnie mdłości, wymioty zdarzały się 1-2razy w ciągu dnia ale od kilku dni nie odchodzę od łazienki 😏 cokolwiek zjem czy wypije odrazu zwracam, wymioty męczą mnie całymi dniami. Obawiam się, że mogę się odwodnić 😏 wiem, że to raczej normalne objawy ciążowe ale mimo wszystko martwię się aby wszystko z niunia było ok aktualnie 12+2. Może macie jakieś sprawdzone sposoby na wymioty?

reklama
Dzień dobry dziewczyny jak Wasze samopoczucie/objawy? Ja zero objawów, wczoraj rozmawiałam z mama i mówiła, ze będąc ze mną w ciąży tez nie miała żadnych objawów, z bratem za to ogromne 🤢
mnie na poczatku mocno bolaly piersi i tyle. teraz juz nie bola ale dalej sa twarde i przy mocniejszym przycisku bola. ogolnie czuje sie wysmienicie. czasami nawet zapominam ze jestem w ciazy. mimo to zaczynam swirowac i tak szczerze na wizyte w piatek 20 nastawilam sie negatywnie. nie wiem dlaczego ale wole tak niz sie pozniej rozczarowac. na wizycie w piatek bd 11tc

Do góry