reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2022

matko, jak Ty żeś to zrobiła z tą nogą 🙄???

Witam dziewczyny piątkowo :)
jak tam samopoczucie ?
ja już na nogach bo mój szanowny małżonek chrapie jak stary, zepsuty traktor :crazy:
dziewczyny mam pytanka:
jakie badania macie zlecone do wykonania na teraz ?
czy bierzecie jakieś witaminy oprócz kwasu foliowego ? mi położna kazała kupić obowiązkowo, właśnie przeglądam co jest w mojej aptece online ....
ja biore duphaston 2x1, vigantolette 1000j 1x1 i fembion 1 1x1. z badan mielismy mocz, morfologie cala, glukoze, hiv, rozyczke, toxoplazmoze, cytomegalowirus, wirus zapalenia watroby typu B i C, kila i tsh no i grupe krwi als akurat to mialam w domu.
wizyta 20 aierpnia

reklama
Hej dziewczyny, ja od wczoraj mam zanik mdłości i objawów ciążowych, zero kłuć jajnikow zero wymiotów mdłości.
Zaczynam się martwić 🙈7t4d
u mnie dzis 10+3 i od 2 dni tez przestaly mnie bolec piersi ( tylko to bylo objawem) ale nadal sa twarde i napiete 😬
tez zaczynam panikowac a do wizyty jeszcze 4 dni 🙉

Ja dziś byłam na wizycie, chciałam zobaczyć co z tą torbielą i niestety, ale nic się nie zmniejszyła. Ale z dzidzia wszystko ok🙂 choć na chwilę się uspokoiłam.

Wy dziewczyny o mdlościach piszecie, a ja cały czas głodna jestem i to mam ochotę na takie niezbyt zdrowe rzeczy. Ogólnie to wydaje mi się, że mam na coś ochotę zjem to i wtedy okazuje się, że jednak co innego bym zjadła. Jak tak dalej pójdzie to nie wiem co bedzie
Ja co prawda jestem zdecydowanie po stronie osób z mdłościami i brakiem apetytu, ale jak mam już coś jeść, to najlepiej rzeczy niezdrowe 😭. Na codzień prawie codziennie jem sałatkę do kolacji, a teraz czasem dam radę zjeść ogórka i trochę papryki, na pomidory od razu mi niedobrze. Podobnie z pieczywem - nagle najchętniej zwykła, biała buła. Dobrze, że chociaż humus jeszcze akceptuje ;) staram się nie martwić i liczę na to, że ogranizm wie najlepiej, ale bardzo mnie dziwi to odrzucenie od warzyw 🙄

Koleżanki dziękuję za poradę co na opryszczkę. A zwłaszcza tej Koleżance, która doradziła masc Erazaban. Zovirax chowa się przy tej maści.
Dziękuję ❤️

Dziewczyny czy któraś z was stosowała aviomarin na mdłości i wymioty ? Lekarz mi zapisał, ale boje się brać i nie wiem czy męczyć się dalej czy wspomóc się lekami...

Ja co prawda jestem zdecydowanie po stronie osób z mdłościami i brakiem apetytu, ale jak mam już coś jeść, to najlepiej rzeczy niezdrowe 😭. Na codzień prawie codziennie jem sałatkę do kolacji, a teraz czasem dam radę zjeść ogórka i trochę papryki, na pomidory od razu mi niedobrze. Podobnie z pieczywem - nagle najchętniej zwykła, biała buła. Dobrze, że chociaż humus jeszcze akceptuje ;) staram się nie martwić i liczę na to, że ogranizm wie najlepiej, ale bardzo mnie dziwi to odrzucenie od warzywja wcześniej też uwielbiałam salatki i warzywka, a teraz jakaś mam niechęć. Jedynie ziemniaki i ogórki mi smakują.

Dziewczyny czy któraś z was stosowała aviomarin na mdłości i wymioty ? Lekarz mi zapisał, ale boje się brać i nie wiem czy męczyć się dalej czy wspomóc się lekami...
Nie znam się i niby lekarz powinien wiedzieć co robi, ale jak pytałam Pani w aptece bo chciałam na podróż sobie kupić to powiedziała, że w ciąży nie wolno. Dala mi gumy imbirowe na mdłości, próbowałaś takich? Wydają się być bardziej naturalne.

reklama
Ja co prawda jestem zdecydowanie po stronie osób z mdłościami i brakiem apetytu, ale jak mam już coś jeść, to najlepiej rzeczy niezdrowe 😭. Na codzień prawie codziennie jem sałatkę do kolacji, a teraz czasem dam radę zjeść ogórka i trochę papryki, na pomidory od razu mi niedobrze. Podobnie z pieczywem - nagle najchętniej zwykła, biała buła. Dobrze, że chociaż humus jeszcze akceptuje ;) staram się nie martwić i liczę na to, że ogranizm wie najlepiej, ale bardzo mnie dziwi to odrzucenie od warzyw 🙄
ja z kolei mam teraz napady na nabiał, twaróg na śniadanie taki z rzodkiewką i szczypiorkiem i jogurtem naturalnym, albo serek wiejski :)

Witam dziewczyny :)
Jak tam dzisiaj :) ?
Ja dzisiaj jechałam do galerii po zakupy i chciałam wejść przy okazji do C&A i Smyka po bluzy jesienne dla Nikodema do szkoły, nie jechałam naszym autem (bo mąż pojechał w trasę do Niemiec) tylko pojechałam sobie autobusem spod domu ...
Masakra w autobusie, duszno, parno i do tego jeden facet, który dość nieładnie pachniał (a właściwie to śmierdział), jak poczułam ten "uroczy" aromat czyli smród spod pachy to moja kawa, herbata i poranna kanapka w 3 sekundy były w gardle, dobrze że zaraz był przystanek, to wysiadłam bo bym puściła autentycznie pawia w tym autobusie 😭 następny przystanek poszłam na piechotę do galerii .....

Do góry