reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2022

Hej dziewczyny :) dzisiaj mialam wizyte i dzidziusiowi bije juz serduszko z czego sie bardzo cieszę♥️ jednak martwi mnie coś innego..Mam krwiaka w macicy. Lekarka zabronila mi się przemęczać i dźwigac. Moje pytanie jest takie czy znacie przypadki z krwiakiem, w których ciąża zakończyła się sukcesem? Albo może Wy same to przechodzicie? Czy bardzo niebezpieczne to jest? Z góry dziękuję kochane za odpowiedź i pozdrawiam serdecznie♥️🤗
Gratuluję serduszka ❤️ odpoczywaj i nie przemęczaj się, by krwiak mógł się wchlonac, będzie dobrze 💕

reklama
To u mnie to 7+1 było z om, więc z usg jeszcze prwnie trochę mniej, ale dokładnie na razie lekarz nie mówił :) zazdroszczę że już widziałaś serduszko ❤ ja mam nadzieję że zobaczę we wtorek :)
Jak to w ogóle jest z tą różnicą między om i usg? W pierwszej ciąży pierwszy lekarz na potwierdzeniu powiedział mi że ciąża jest o tydzień młodsza, ale byłam u niego jeden raz. Później mój lekarz prowadzący i inny od badań prenatalnych nic nie mówili o żadnej różnicy i miałam tylko termin z om
To prawda, może być z usg mniej, ale nie musi, zależy, kiedy była owulacja, zagnieżdżenie itp - trzymam kciuki za pozytywne wieści ❤️💕 co do roznicy to też nie wiem nic więcej poza tym, że może być z tych czasowych powodów, później dzidzia może nadgonić ta różnice, ale to raczej na późniejszym etapie, bo na początku rosną tak samo 😊

A czym można bezpiecznie odkazic ranę? Orientujecie się może? Rano zahaczyłam o klamkę z drzwi od łazienki plecami, jak jakas totalna sierota 🤦‍♀️ no i zadrapalam się dość mocno, a wolałabym nie dopuścić do żadnego zakażenia... Mam octenisept, ale niby w ulotce napisane, że nie było badań na ciężarnych. Może zwykła woda utleniona? Na razie sama wodą przemywam..

Dziewczyny, też wieczorami jesteście takie zmęczone? W pracy jakoś daje radę, ale po powrocie do domu mam siłę na tyle, żeby leżeć, a potem spać o 21-22… 🤷‍♀️ Mamy z doświadczeniem - czy w drugim trymestrze naprawdę jest lepiej z poziomem energii? Bardzo na to liczę :)
W pierwszych ciążach spałam na zawołanie o każdej porze do ok 13 tyg. Później już było ok. Teraz przeciwnie, cierpię na bezsenność.

Ja przyjmuje dha od początku ciąży - biorę pregna start i pregna dha. Z tego co czytałam, to dosyć istotny składnik w ciąży,. A mówiła Ci farmaceutka dlaczego dopiero w 11 tygodniu powinnaś zacząć suplementację?
Tak jest ponoć w zaleceniach instytutu....I w tych suplementach mówiła że od II trymestu jest napisane... nie czytałam.ulotek to fakt . Dlatego też wrzuciłam pytanie na grupę jak u was z suplementacja dha i omega 3.

Witaj 😊 🌸 u mnie objawy też bardzo zmienne, różna częstotliwość i połączenia 😅 przedwczoraj 🤢 i ciągnięcie podbrzusza, wczoraj ogromna zgaga i senność (tutaj pewnie i deszcz dołożył swoje trzy grosze), dzisiaj na razie sama zgaga i rano czułam mocniej brzuch plus poranna wycieczka do toalety przed 7 i znów po spaniu 🙄 generalnie jednego dnia lepiej, raz gorzej, czasem połowa dnia taka, a druga inna i zmienne dolegliwości 🤷‍♀️😄
Dobrze wiedzić , że to normalne. Jestem juz po jednej stracie wiec troszkę panikuję. Wczoraj wieczorem jak się położyłam to prawie nie bolały mnie piersi i tak mnie ciągnął brzuch że już się nastawiłam że rano będzie @. Na szczęście dalej tylko białe plamki :)
Teraz mam istną próbę cierpliwości bo dopiero w 8 tyg. idę na pierwszą wizytę więc oby do wtorku.

A co do rany napewno woda utleniona będzie o wiele lepszą, słyszałam kiedyś że te octenisepty to strasze 💩

A czym można bezpiecznie odkazic ranę? Orientujecie się może? Rano zahaczyłam o klamkę z drzwi od łazienki plecami, jak jakas totalna sierota 🤦‍♀️ no i zadrapalam się dość mocno, a wolałabym nie dopuścić do żadnego zakażenia... Mam octenisept, ale niby w ulotce napisane, że nie było badań na ciężarnych. Może zwykła woda utleniona? Na razie sama wodą przemywam..
Octeniseptem można. Albo woda z mydłem. Jasne, że trzeba uważać na pewne raczy, ale w tym momencie to Twoje zdrowie i bezpieczeństwo są najważniejsze, bo jesteś "inkubatorem":)

HEJ HEJ.☺Jestem w 9 tygodniu.odebralam dzis wyniki moczu.czy któraś z was miala podwyzszona BILIRUBINE? Mam 1mg. a norma 0.2. Mecza mnie mdlosci i wymioty do tego malo pije bo po wodzie tez mnie meczy.czu to moze byc powod takiego wyniku?
Ja bilirubinę mam podwyższona o kilka razy już parę lat. Zespół Gilberta.
Mdłości mogą być przez to ale musi być naprawdę podwyższone

reklama
Do góry