reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2022

Dziewczyny, też wieczorami jesteście takie zmęczone? W pracy jakoś daje radę, ale po powrocie do domu mam siłę na tyle, żeby leżeć, a potem spać o 21-22… 🤷‍♀️ Mamy z doświadczeniem - czy w drugim trymestrze naprawdę jest lepiej z poziomem energii? Bardzo na to liczę :)

reklama
Dziewczyny, też wieczorami jesteście takie zmęczone? W pracy jakoś daje radę, ale po powrocie do domu mam siłę na tyle, żeby leżeć, a potem spać o 21-22… 🤷‍♀️ Mamy z doświadczeniem - czy w drugim trymestrze naprawdę jest lepiej z poziomem energii? Bardzo na to liczę :)
W tej ciąży mogę chodzić spać z kurami 😁 mam nadzieję, że niedługo minie.

Za to pierwszej ciąży w pierwszym trymestrze, to sobie robiłam drzemki po pracy. Około 11 tygodnia zmęczenie przeszło i do samego końca miałam motorek w dupce 🙈

Bez drzemki nie funkcjonuje, a wieczorem kładę się 22-23 (wcześniej z 2 godziny później, więc u mnie, to wcześnie 🙈) plus rano jak się obudzę, żeby iść do WC o 6/7, to już mam po spaniu, koniec 😅 doświadczenia z drugim trymestrem nie mam, ale liczę na to, że będę bardziej funkcjonalna 😄 lekarz mi mówił, że około 14 tygodnia powinno być lepiej, tego się trzymam 🙈

Cześć wam wszystkim :))
Długo sie zastanawiałam czy wchodzić na to forum
Na chwilę obecną jestem 7+1
10.08 mam pierwszą wizytę. Moja beta w w dniu@ wynosiła 663 ! :) wzrost był prawidłowy (140%), progesteron 92, na chwilę obecną troszkę boję sie cieszyć i planować, ale mimo wszystko staram się myśleć pozytywnie.
Powiedzcie jak u was z objawami ? ja mam róznie w jednym tyg nawet samo myślenie o mięsie doprowadza mnie do mdłości i mam tak wzdęty brzuch jakbym była 4 mcu a np. w tym tyg już przechodze to łagodniej, w pracy zjadłabym wszystko, jestem wyspana a po pracy zaczyna się wybrzydzanie :) spanie itp.
Oczywiście nie byłabym sobą gdyby przez myśl mi nie przeszło że objawy ustępują bo może beta spada , alę chcę cierpliwie czekać do wizyty lekarza. Czytałam że to normalne z objawami że raz są raz ich nie ma.

Dobra dziewczyny! Te, które chcą się dodać do grupy, to bardzo proszę o polubienie tego konkretnego postu, to prześlę do moderatorki, żeby bidulka miała mniej do roboty :)
Dziękuję Ci bardzo kochana za pomoc ❤
Jak juz dziewczyny wspomniały, od kilku dni troszkę mnie tu mniej, bo mam straszne nudności.

Biorę listę dziewczyn chętnych do wątku prywatnego i przekazuję dla Adminki 😊

Proszę tylko o wyrozumiałość, bo troszkę się czeka na dodanie do grupy. Dziewczyny ostatnio czekały około tygodnia.

Hej dziewczyny :) dzisiaj mialam wizyte i dzidziusiowi bije juz serduszko z czego sie bardzo cieszę♥️ jednak martwi mnie coś innego..Mam krwiaka w macicy. Lekarka zabronila mi się przemęczać i dźwigac. Moje pytanie jest takie czy znacie przypadki z krwiakiem, w których ciąża zakończyła się sukcesem? Albo może Wy same to przechodzicie? Czy bardzo niebezpieczne to jest? Z góry dziękuję kochane za odpowiedź i pozdrawiam serdecznie♥️🤗

Hej dziewczyny :) dzisiaj mialam wizyte i dzidziusiowi bije juz serduszko z czego sie bardzo cieszę♥️ jednak martwi mnie coś innego..Mam krwiaka w macicy. Lekarka zabronila mi się przemęczać i dźwigac. Moje pytanie jest takie czy znacie przypadki z krwiakiem, w których ciąża zakończyła się sukcesem? Albo może Wy same to przechodzicie? Czy bardzo niebezpieczne to jest? Z góry dziękuję kochane za odpowiedź i pozdrawiam serdecznie♥️🤗
Też mam krwiaka. Z wizyty na wizytę jest mniejszy, więc mam nadzieję, że sam się w końcu wchłonie. Mój lekarz bardzo mnie uspokoił - powiedział, żeby się nie forsować, ale żyć normalnie. I tego się trzymam ;)

Jak dużego masz krwiaka? 😀 Krwiaki się wchłaniają, trzeba po prostu bardziej się oszczędzać. Ja miałam wykrytego krwiaka w 8 tygodniu na wizycie, niestety w 9 tygodniu serduszko przestało bić. Z tym, że mój był duży, bo 3x3 cm no i mam predyspozycje do zakrzepów, dostałam Duphaston, który jeszcze pogorszył u mnie sytuację. Wcześniej o tym nie wiedziałam, dopiero po poronieniu zrobiłam badania na krzepliwość. Natomiast jeśli Ty nie masz z tym problemów, to wszystko powinno być dobrze ❤️

reklama
Mój poziom energii nie spada, w pierwszej ciąży do końca był wysoki, teraz zapowiada się podobnie. Ale na pewnie w drugim jest tak.. bezpieczniej.. już nie martwisz się o wszystko, a zaczynasz myśleć o porodzie:) Także do przodu! Trzymam kciuki, by było lepiej!

Do góry