reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2022

Dziewczyny pomóżcie! 🥺
Od lipca z mężem zaczęliśmy się starać. Nie mamy jeszcze dzieci, mam 29lat więc wzięliśmy to na chłodno. A tu stało się !
2 sierpnia test pokazał dwie kreski !
Płacz, strach i panika z mojej strony!
Niby chciałam ale chyba nie spodziewałam się że uda się tak szybko!
Teraz nie ma dnia bez płaczu i paniki jak to będzie i milion innych niewiadomych !
Czy to normalne zachowanie ?
może nie byłam jeszcze tak naprawdę na to gotowa ... 😞
nie mam z kim o tym pogadać bo nikt jeszcze nie wie...
liczę na was 😘
Sylwia

reklama
Dziewczyny pomóżcie! 🥺
Od lipca z mężem zaczęliśmy się starać. Nie mamy jeszcze dzieci, mam 29lat więc wzięliśmy to na chłodno. A tu stało się !
Teraz nie ma dnia bez płaczu i paniki jak to będzie i milion innych niewiadomych !
liczę na was 😘
Sylwia
U mnie było tak samo. Serio. Myślę, że powodem jest właśnie to , że nikt jeszcze nie wie i nie rozmawia się o tym swobodnie itp. Tylko trzeba to w sobie przemielić. Ale z czasem, z pierwszym USG taka mieszanka uczuć mija i wg mnie zaczyna się po prostu bycie w ciąży... 😁 Zdrowe jedzonko, dbanie o siebie i całuski w brzuszek od partnera. Będzie dobrze! 🙂 To naturalne. Ja na początku nie wierzyłam, że to dotyczy mnie. Czułam jakby to wszystko działo się po prostu obok 🙂

U mnie było tak samo. Serio. Myślę, że powodem jest właśnie to , że nikt jeszcze nie wie i nie rozmawia się o tym swobodnie itp. Tylko trzeba to w sobie przemielić. Ale z czasem, z pierwszym USG taka mieszanka uczuć mija i wg mnie zaczyna się po prostu bycie w ciąży... 😁 Zdrowe jedzonko, dbanie o siebie i całuski w brzuszek od partnera. Będzie dobrze! 🙂 To naturalne. Ja na początku nie wierzyłam, że to dotyczy mnie. Czułam jakby to wszystko działo się po prostu obok 🙂
No dokładnie- nie wierzę że to dotyczy mnie, że to mi się to przytrafiło. Niby się staraliśmy a teraz gdzieś tam obwiniam siebie 🤦‍♀️ że może mogłam to przemyśleć, że przecież miałam na to wpływ ...

A czym można bezpiecznie odkazic ranę? Orientujecie się może? Rano zahaczyłam o klamkę z drzwi od łazienki plecami, jak jakas totalna sierota [emoji2356] no i zadrapalam się dość mocno, a wolałabym nie dopuścić do żadnego zakażenia... Mam octenisept, ale niby w ulotce napisane, że nie było badań na ciężarnych. Może zwykła woda utleniona? Na razie sama wodą przemywam..
Spokojnie możesz octaniseptem

Gratuluję serduszka ❤️ odpoczywaj i nie przemęczaj się, by krwiak mógł się wchlonac, będzie dobrze 💕
U mnie bodajże w 6 tygodniu lekarz wypatrzył krwią o wielkości 1cm zalecił dużo odpoczynku, unikanie nawet nie wielkich obciazen, dostałam nospe forte 3x 1. Byłam spanikowana i a w głowie pisały mi się najczarniejsze scenariusze. Przez 2 tygodnie do kolejnej wizytypraktycznie całymi dniami leżałam, wstawałam jedynie za potrzeba i dzięki Bogu na wizycie kontrolnej okazało się, że po krwiaki ani śladu, wchlona się całkowicie także bądź dobrej myśli, oszczędzaj się, odpoczywaj i postaraj nie stresować a napewno wszystko będzie dobrze 🙂

Dziewczyny pomóżcie! 🥺
liczę na was 😘
Sylwia
Nam też synek przytrafił się bardzo szybko.. totalnie nie ogarnialam.. Do tego stopnia, że nawet planu porodu nie napisalam.. Początki były bardzo trudne i nie ma co się oszukiwać.. Ale potem- dziś patrzę jak śpi wiem, że to jest najlepsze,co mnie w życiu "spotkalo". Wszystkiego trzeba się nauczyć, masz 9 miesięcy na oswojenie z tą myślą, A potem resztę zycia- trudnego, z milionem wyzwań, ale i oczami dziecka, w których nieustannie widzisz cud:)
Dasz radę!!!! Dbaj o siebie!!:)

Dobrze wiedzić , że to normalne. Jestem juz po jednej stracie wiec troszkę panikuję. Wczoraj wieczorem jak się położyłam to prawie nie bolały mnie piersi i tak mnie ciągnął brzuch że już się nastawiłam że rano będzie @. Na szczęście dalej tylko białe plamki :)
Teraz mam istną próbę cierpliwości bo dopiero w 8 tyg. idę na pierwszą wizytę więc oby do wtorku.

A co do rany napewno woda utleniona będzie o wiele lepszą, słyszałam kiedyś że te octenisepty to strasze 💩
Właśnie odwrotnie- teraz w żadnej apteczce nie znajdziesz już wody utlenionej ! Odkaża, ale utrudnia gojenie się ran.

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny :) dzisiaj mialam wizyte i dzidziusiowi bije juz serduszko z czego sie bardzo cieszę♥️ jednak martwi mnie coś innego..Mam krwiaka w macicy. Lekarka zabronila mi się przemęczać i dźwigac. Moje pytanie jest takie czy znacie przypadki z krwiakiem, w których ciąża zakończyła się sukcesem? Albo może Wy same to przechodzicie? Czy bardzo niebezpieczne to jest? Z góry dziękuję kochane za odpowiedź i pozdrawiam serdecznie♥️🤗
Hej, ja miałam krwiaka wykrytego w 6 tygodniu. Dostałam Utrogestan dopochwowo 1x1 na noc i w 8 tygodniu krwiaka już nie było :) nie przemeczalam się, dużo odpoczywałam, odkurzanie zostawiłam mężowi :) także głowa do góry będzie dobrze 😊

reklama
Do góry