reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2022

reklama
A to co widać na usg nie zależy też od wielkości bety?
Wydaje mi się, że beta jest tylko pewnego rodzaju wyznacznikiem dla lekarzy jak się to wszystko rozwija. Natomiast wszystko zależy od dokładnego badania. Są dziewczyny, które w tym samym dniu cyklu mogą mieć różną betę. Poza tym często zależy to od owulacji - czy była w terminie czy nie.

Słuchajcie odnośnie L4, zadzwonił do mnie szef że rusza projekt na który mnie zatrudnili 1.5 roku temu. Powiedział że inwestują sporo kasy i chcą mieć pewność, że będę z nimi. Musiałam się przyznać że przewiduje ciążę, mam umówionego lekarza na wtorek, ale testy są pozytywne. Powiedziałam, że wstrzymywalismy z decyzją o powiększeniu rodziny ze względu na pracę, ale projekt był przesuwany z miesiąca na miesiąc bez informowania mnie o szczegółach a ja zbliżam się do 30 i zdecydowaliśmy że to dobry czas. Pytał też o L4 powiedziałam, że nie wiem kiedy skończę pracę, ale jestem zestresowana na tym stanowisku i zbyt długo nie pociągnę. Szef był wyrozumiały i spokojny, ale nie wiem co sobie pomyślał po odłożeniu telefonu... bo ostatnio trochę się posypała karda (jestem już 3 osoba w ciąży) Szkoda że ten projekt rusza dopiero teraz, ale wiem, że zrobiłam bardzo dobrą bazę dla mojego zastępcy.

Z jednej strony mi szkoda, z drugiej czuje mega ulgę.

Jeśli chodzi o to, czy ktoś jeszcze wie o ciąży to wiedza moje siostry, bo akurat przyjechały do nas w odwiedziny i by pytały dlaczego nie pije z nimi 🍹🍹
Wiedza też moi rodzice.
Mąż pochwalił się swojemu rodzeństwu, w sumie niepotrzebnie, bo jego brat powiedział że pogratuluje jak wrócimy od lekarza... Pewnie ma racje, ale myślę że niepotrzebnie wprowadził tu taki pesymizm :/ ale to pewnie dlatego że oni mieli problemy z zajściem w ciążę, urodził się im wcześniak
Fajnie, że już masz tą rozmowę za sobą ;)

Cześć dziewczyny! Postanowiłam się przywitać, bo test robiony wczoraj pokazał ładne 2 kreseczki :) dzisiaj 32 dc, ale odkąd odstawiłam tabletki anty w marcu, cykle nie były bardzo regularne (tak od 27 do 35 dni). Jak na razie jeszcze podchodzę to tego z dystansem, wizytę u gina miałam zaplanowaną na 14 lipca, więc nie będę przesuwać - zobaczymy w tedy co i jak 😉

Załączniki

• IMG_20210629_142426.jpg
    IMG_20210629_142426.jpg
    1,5 MB · Wyświetleń: 86
O widzisz, czyli to jednak różnie bywa. A powiedz jeszcze proszę, czy jeśli na usg okaże się, że ciąża jest młodsza/starsza to zmienia się tylko termin porodu czy od razu też koryguje się tydzień ciąży? Czyli ja jestem teraz 4+6, ale wiem, że miałam później owulację, więc raczej ciąża jest młodsza. No i jeśli za 2 tygodnie z usg wyjdzie np. 6+0 zamiast 6+6 to mam to sobie zmienić czy zostaje ten tydzień zgodny z OM?
O widzisz, czyli to jednak różnie bywa. A powiedz jeszcze proszę, czy jeśli na usg okaże się, że ciąża jest młodsza/starsza to zmienia się tylko termin porodu czy od razu też koryguje się tydzień ciąży? Czyli ja jestem teraz 4+6, ale wiem, że miałam później owulację, więc raczej ciąża jest młodsza. No i jeśli za 2 tygodnie z usg wyjdzie np. 6+0 zamiast 6+6 to mam to sobie zmienić czy zostaje ten tydzień zgodny z OM?
ja cala ciaze posługiwałam się wszędzie z OM bo tak mnie pytali ale jako ciekawostkę powiem ze u mamy ginekolog było napisane że najdokladnieszy termin na podstawie USG jest przy badaniach pierwszego trymestru pomiędzy 11 a 13 tygodniem i mi wtedy wyszledl termin w którym urodziłam a z OM był 4 dni później:)

reklama
Do góry