reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2022

Dziewczyny, a ja zaczęłam delikatnie plamić 😭
Mam wizytę na 16:45...staram się myśleć pozytywnie 😔
Nie stresuj się niepotrzebnie. Grunt to reagować od razu - ginekolog sprawdzi co i jak przepisze odpowiednie leki. A teraz leż spokojnie i staraj się nie przemęczać 😘 trzymam kciuki by wszystko było dobrze

reklama
Ja zamierzam chodzić tak i tak. Prywatny to mój główny, prowadziłam też u niego pierwszą ciążę. A na NFZ żeby badania były choć częściowo za darmo. :) Plus byłam już u niego kilka razy i mega konkretny się wydaje, więc też liczę na niego.

O dokładnie jak Julia pisze. :)

Ja idę na pierwszą wizytę prywatnie w 5+5, bo mój potem idzie na prawie 4 tygodnie na urlop 🙉 więc wolę sprawdzić, czy pęcherzyk jest odpowiednio umiejscowiony itd. Bo jak nie, to lepiej wcześniej reagować... A myślę, że 9 TC to trochę późno na pierwszą wizytę. 😅 A na NFZ idę chyba 7+3, więc będzie już serduszko mam nadzieję. :)
A mój prywatny i zarazem ten główny właśnie w tym momencie jest na urlopie i to do końca lipca 🙉 Pierwszą wizytę u niego będę miała dopiero 30 lipca jak będzie 9+3😛 Ale już mam chociaż jedną wizytę za sobą na NFZ, na której potwierdzili mi obecność pęcherzyka. Kolejna wizyta 6+2 za tydzień będzie, więc jakoś sobie, całe szczęście poradzę do czasu aż wróci i już pewnie zdążę zrobić wszystkie badania 😊

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dzięki za słowa otuchy! Wizyta nie była planowana ale jak zobaczyłam plamienie to od razu się umówiłam na pierwszy wolny termin.... Żeby się dalej nie stresować. Oby było dobrze 🙏
Dobrze, że szybko reagujesz.🙏 Ale tak jak dziewczyny piszą, nie musi to oznaczać nic poważnego. Daj znać i bądź dobrej myśli. Trzymam kciuki!

Dzięki za słowa otuchy! Wizyta nie była planowana ale jak zobaczyłam plamienie to od razu się umówiłam na pierwszy wolny termin.... Żeby się dalej nie stresować. Oby było dobrze 🙏
Na pewno będzie dobrze, Kochana! Nie martw się na zapas :) bardzo dużo kobiet w ciąży ma plamienia i naprawdę większość z nich i to duuuza większość rodzi dzieciaczki i ciąża potem przebiega prawidłowo po podaniu progesteronu :)
A mój prywatny i zarazem ten główny właśnie w tym momencie jest na urlopie i to do końca miesiąca 🙉 Pierwszą wizytę u niego będę miała dopiero 30 lipca jak będzie 9+3😛 Ale już mam chociaż jedną wizytę za sobą na NFZ, na której potwierdzili mi obecność pęcherzyka. Kolejna wizyta 6+2 za tydzień będzie, więc jakoś sobie, całe szczęście poradzę do czasu aż wróci i już pewnie zdążę zrobić wszystkie badania 😊
No właśnie mój 27 lipca wraca 😂 więc pójdę teraz, zobaczę czy ok umiejscowiona i zobaczę, kiedy mi każe znowu przyjść :)

reklama
Do góry