reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2022

reklama
Dziewczyna z mojego rocznika 🙈 Twierdziła też, że nie zajdzie w ciążę bo wysika plemniki 😂 Jak ją uświadomiłam, że pochwa i cewka moczową to nie to samo, to była w wielkim szoku. No ale jak to stwierdziła, ona miała w szkole ciekawsze zajęcia niż czytanie podręcznika z biologii. Co do okresu, to ponoć co jakiś czas plamiła, a cykle miała zawsze nieregularne.
To ja miałam w szkole taka kumpele- byłyśmy w kilka dziewczyn na wakacjach i ona się zabawiała z jednym tubylcem. Pytamy się jej ze skoro się nie zabezpieczają to czy ona ma tabletki czy coś- a ona do nas „ale spoko ja nie zjadę. Nie muszę się zabezpieczać”. A my „ale to ze jak nie zajdziesz” a ona „bo tylko on doszedł, a ja nie wiec nie zajdę” 🤪🤭 tłumaczenie jej ze kobieta nie musi dojść żeby było ciąży było bezcenne- jej mina szoku wtedy. A dziewczyna miała wtedy jakieś 20 lat… biologię chyba cała przespała 🤣

Mi tak samo 🙉 Wszystko zaczyna się koło 13-14. Wieczory są straszne i ciężko zasnąć. Mam problem też z wieczorną toaletą, bo przy myciu zębów to mam straszny odruch wymiotny🙉 Niedobrze mi od pasty
O matko mam to samo 😪 tylko u mnie zaczyna się ok 15 - 16 i trwa do rana. Nie mogę zasnąć bo tak mi źle... Oj kochane jak ja was rozumiem 😔 w pierwszej ciąży nic takiego mi nie było.

Mnie też dzisiaj okropnie męczą mdłości 🤦 No ledwo umiem wytrzymać. Niby nie wymiotuje, ale te uczucie jest okropne. Trzyma mnie od samego rana i nie chce popuścić 😰

Ja miałam w 6+2 5.6 mm, ale gin stwierdził, że to jest w normie. W końcu każda z nas jest inna. Bardziej zmartwiła mnie praca serca bo czytałam, że norma od 110 do 150, a ja miałam tylko 117.

Czyli w normie :) mi powiedział że na tym etapie nie da się dokładnie ocenić tej pracy serca i że wizualnie tylko i że jest ok 😏

Mnie też dzisiaj okropnie męczą mdłości 🤦 No ledwo umiem wytrzymać. Niby nie wymiotuje, ale te uczucie jest okropne. Trzyma mnie od samego rana i nie chce popuścić 😰
Właśnie o tym mówię- jakiś koszmar 🥴 już mi też kiedyś przez myśl przyszło czy sobie ulżę wkładając palce do gardła... nieee - nie ulżyło 😎 Trzymam kciuki żeby to tylko było jednorazowe. Ja tak mam od 2 tygodni i męczę się strasznie 🤢

Właśnie o tym mówię- jakiś koszmar 🥴 już mi też kiedyś przez myśl przyszło czy sobie ulżę wkładając palce do gardła... nieee - nie ulżyło 😎 Trzymam kciuki żeby to tylko było jednorazowe. Ja tak mam od 2 tygodni i męczę się strasznie 🤢
Nie jest jednorazowe, mam tak od poniedziałku, dlatego już jestem na L4, bo w pracy bałam się, że zwymiotuje na pacjentów 🙈 Dobrze, że o tym piszesz, bo już też chciałam próbować 😅 Który masz tc? U mnie dziś 7+3.

reklama
Nie jest jednorazowe, mam tak od poniedziałku, dlatego już jestem na L4, bo w pracy bałam się, że zwymiotuje na pacjentów 🙈 Dobrze, że o tym piszesz, bo już też chciałam próbować 😅 Który masz tc? U mnie dziś 7+3.
Współczuję - ciekawe kiedy nas to puści😒. A to my bardzo bardzo podobne terminy mamy 😄 ja dzisiaj 7+5. To w sumie terminami prawie te nasze nudności też się zgadzają. Ja też na L4 od kilku dni chociaż mi groziło tylko wymiotowanie na szefa na monitor 🤭 A wizytę kiedy masz następną?

Do góry