Dziewczyna z mojego rocznika Twierdziła też, że nie zajdzie w ciążę bo wysika plemniki Jak ją uświadomiłam, że pochwa i cewka moczową to nie to samo, to była w wielkim szoku. No ale jak to stwierdziła, ona miała w szkole ciekawsze zajęcia niż czytanie podręcznika z biologii. Co do okresu, to ponoć co jakiś czas plamiła, a cykle miała zawsze nieregularne.Nie no bez przesady to co przez tyle czasu nie miała okresu i się tym nie zainteresowała? Albo dlaczego urósł jej brzuch, przez jedzenie? Takie przypadki może były za czasów naszych babć, kiedy diagnostyka, dokształcanie i ginekologia nie była jeszcze taka rozwinięta uwierzę, że ktoś dowiaduje się w 3, 4, 5 miesiącu, bo ok może całe życie miał jakieś problemy hormonalne, problemy z miesiączką, plamienia albo jej brak przez dłuższy czas i dlatego nie zwracał zbytnio uwagi, ale w 8 miesiącu w obecnych czasach, to dla mnie nie do pojęcia
reklama
Alanyaaa
Fanka BB :)
No i bardzo dobrze! Ja już to mam za sobą i wiesz co usłyszałam w pracy "nie przejmuj się, musisz teraz dbać o siebie, a praca jest na drugim miejscu" A ja się tak stresowałam Teraz przynajmniej męczę się w domu, a nie publicznie.
Super że tak zareagowali, u mnie na pewno będzie panika i pytania kiedy zamierzam iść na l4.. i powiem że nie jestem w stanie odpowiedzieć na to pytanie bo to się zmienia jak w kalejdoskopie , czuje się dobrze w za chwilę mnie ścina wiec nie będę nic deklarować. Najważniejsze że już będą wiedzieli a wtedy jak tylko trzeba będzie to zniknę i tyle. Firma się beze mnie nie zawali, nie ma ludzi niezastąpionych
stillgrey213
Byla mocno przy kosci? Nie wyobrazam sobie jak szczupla osoba moze nie widziec brzucha ciazowego, nie da sie go pomylic z przytyciem przeciez.Dziewczyna z mojego rocznika Twierdziła też, że nie zajdzie w ciążę bo wysika plemniki Jak ją uświadomiłam, że pochwa i cewka moczową to nie to samo, to była w wielkim szoku. No ale jak to stwierdziła, ona miała w szkole ciekawsze zajęcia niż czytanie podręcznika z biologii. Co do okresu, to ponoć co jakiś czas plamiła, a cykle miała zawsze nieregularne.
Alanyaaa
Absolutnie się zgadzam, a jestem zestresowana nie dość że samym swoim odmiennym stanem i zmieniającym się życiem to jeszcze o robotę mam się martwić? Nie i bastaMi ostatnio powiedziała pewną mądrą rzecz moja kumpela z pracy - , że ciąża to niby nie choroba, ale jak co do czego by doszło, to było by gadanie dlaczego się wcześniej nie poszło na L4. Tu już nie chodzi tylko o twoje zdrowie - tu chodzi o dziecko (i tak- choć wiem, że to jest płód to mimo wszystko mówię z mężem do brzucha jakby nasza fasolka miała wszytko zrozumieć ) . Stres i zamartwianie się nie służy tobie a tym bardziej maluchowi.
No szczupła nie była, brzuch dość spory, więc nawet w zaawansowanej ciąży nie miał tego specyficznego kształtu.Byla mocno przy kosci? Nie wyobrazam sobie jak szczupla osoba moze nie widziec brzucha ciazowego, nie da sie go pomylic z przytyciem przeciez.
Wiesz, przez moje L4 jest zamknięta jedna placówka, otwarta kilka miesięcy temu, która naprawdę dobrze zaczęła i pokładali w niej spore nadzieje Mi samej też jest szkoda, no ale dziecko jest ważniejsze. Obawiałam się, że będą mi robili wyrzuty, ale na szczęście nic z tych rzeczy. Ja nie planowałam tego L4 teraz, ale po prostu zadzwoniłam, że nie daje rady przez mdłości.Super że tak zareagowali, u mnie na pewno będzie panika i pytania kiedy zamierzam iść na l4.. i powiem że nie jestem w stanie odpowiedzieć na to pytanie bo to się zmienia jak w kalejdoskopie , czuje się dobrze w za chwilę mnie ścina wiec nie będę nic deklarować. Najważniejsze że już będą wiedzieli a wtedy jak tylko trzeba będzie to zniknę i tyle. Firma się beze mnie nie zawali, nie ma ludzi niezastąpionych
Z OM 6t2d z usg tak samo.gratulacje który tc?
Czyli swój wynik mam odczytywać dla 5 tygodnia? Nie dla 6?Nie licz nigdy zaczetych tygodni bo to mylace. 5+0 to 5 tydzien. Zawsze podawaj skonczone tygodnie.
Przy okazji upewnię się i Was podpytam - jak powtórzę za 48 godzin, czyli we wtorek rano, to powinnam mieć minimum 2152?
Cukierkowa20pare
Mojej mamy koleżanka jest pielęgniarka więc to jest jeszcze dziwniejsze że się nie zorientowała no ale różne rzeczy się na świecie zdarzajaNo szczupła nie była, brzuch dość spory, więc nawet w zaawansowanej ciąży nie miał tego specyficznego kształtu.
reklama
stillgrey213
Tak, 5+0-5+6 to 5 tydzien i dla tego tygodnia odczytuj normy.Czyli swój wynik mam odczytywać dla 5 tygodnia? Nie dla 6?
Przy okazji upewnię się i Was podpytam - jak powtórzę za 48 godzin, czyli we wtorek rano, to powinnam mieć minimum 2152?
Dobry przyrost bety zaczyna sie od 66%. W necie znajdziesz kalkulatory.