reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2022

Jeszcze się zapytam czy stosowałyście coś na infekcje w ciąży? Może coś możecie polecić? Miałam robiony wymaz ale na wynik trzeba czekać a boję się żeby się na dobre nie rozchulało...

reklama
Kurczę, a jesteś pewna, że pęcherzyk żółtkowy ma 9mm? A nie po prostu pęcherzyk?
Bo mamaginekolog pisze "Wracając do rozwoju naszej prawidłowej ciąży. Pęcherzyk żółtkowy ma początkowo średnice 2-3 mm i z biegiem tygodni powiększa się do 6 mm. Jeżeli pęcherzyk żółtkowy jest większy niż 7 mm to jest niekorzystny objaw." 🤔 🤔 Gdyby żółtkowy miał rzeczywiście 9 mm, to lekarz może by coś powiedział? Może zwykły pęcherzyk miał 9mm? 🤔
Albo błąd pomiarowy. Nie przejmuj się na pewno!! Za tydzień będzie piękne serduszko!

Liczymy od OM :)
Być może cały pęcherzyk 😀 widocznie źle zrozumiałam, lekarz powiedział, że na dzień dzisiejszy wygląda wszystko dobrze i na dniach powinno być serduszko 😀

Jeszcze się zapytam czy stosowałyście coś na infekcje w ciąży? Może coś możecie polecić? Miałam robiony wymaz ale na wynik trzeba czekać a boję się żeby się na dobre nie rozchulało...
W poprzedniej ciąży w pierwszym trymestrze globulki fluomizin. A w tej tez coś złapałam i miałam fluomizin i wczoraj wzięłam ostatnia globulkę nystatyny. Oba bezpieczne w ciąży ale na receptę

Ahoj 🙂 Przejrzałam wszystkie strony i widzę że dzisiaj macie słaby dzień w większości bo się niesamowicie nakręcacie. Po co czytacie tyle w internecie? Potem się dziwić że wyszukujecie u siebie niewiadomo czego. Dziewczyny tylko spokój nas może uratować 😉🙂

A jutro kto ma wizyty? Kto nam na weekend dostarcza świetnych nowin? 😃
Ja mam jutro 🙂🙂

Ahoj 🙂 Przejrzałam wszystkie strony i widzę że dzisiaj macie słaby dzień w większości bo się niesamowicie nakręcacie. Po co czytacie tyle w internecie? Potem się dziwić że wyszukujecie u siebie niewiadomo czego. Dziewczyny tylko spokój nas może uratować 😉🙂

A jutro kto ma wizyty? Kto nam na weekend dostarcza świetnych nowin? 😃
Ja idę na 19:45 🥰

W poprzedniej ciąży w pierwszym trymestrze globulki fluomizin. A w tej tez coś złapałam i miałam fluomizin i wczoraj wzięłam ostatnia globulkę nystatyny. Oba bezpieczne w ciąży ale na receptę
A już myślałam że tylko mnie tak łapie. Mam wrażenie że to od luteiny dopochwowej 🥺 ale mogę się mylić. Dzięki za informację najwyżej się umówię na infolinię Luxmed po receptę. Póki co kupiłam Multi-Gyn może pomoże.

Kurczę, a jesteś pewna, że pęcherzyk żółtkowy ma 9mm? A nie po prostu pęcherzyk?
Bo mamaginekolog pisze "Wracając do rozwoju naszej prawidłowej ciąży. Pęcherzyk żółtkowy ma początkowo średnice 2-3 mm i z biegiem tygodni powiększa się do 6 mm. Jeżeli pęcherzyk żółtkowy jest większy niż 7 mm to jest niekorzystny objaw." 🤔 🤔 Gdyby żółtkowy miał rzeczywiście 9 mm, to lekarz może by coś powiedział? Może zwykły pęcherzyk miał 9mm? 🤔
Albo błąd pomiarowy. Nie przejmuj się na pewno!! Za tydzień będzie piękne serduszko!

Liczymy od OM :)
Taak masz rację, teraz patrzę na usg i jest zaznaczony cały pęcherzyk, a nie tylko żółtkowy 🙈

reklama
Do góry