reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2022

W ubiegłym tygodniu o tym czytałam, bo sama się przestraszyłam moim ponad 500% przyrostem. Długo byłam niespokojna i nie powiem, ciągle coś z tyłu głowy mam, ale pociesza mnie to, że nie mam żadnego innego z objawów. Beta HCG od samego początku przy ciąży zaśniadowej jest ponad normy laboratoryjne. Poza tym na badaniu USG widać struktury pęcherzykowe i przerost macicy w stosunku do danego tygodnia. Dołączę Ci kilka screen'ów. Poczytaj.
A w którym teraz jesteś tc? 🙂 Jakie miałaś wyniki tej bety? Trochę mnie uspokoiłaś 😘

reklama
Wlasnie wszedzie pisza ze dzieciatko rosnie 1mm dziennie i tyle do tej pory roslo :(
Ale faktycznie od 3-4 dni nie czuje sie za dobrze pobolewa mnie podbrzusze
Moze cos sie dzieje se maluszek jest juz 4 dni mniejszy niz powinien :(
Tylko kurcze i tak nie jestem w stanie nic zrobić.... Mam juz wszystkie mozliwe leki nawet jak cos zlego sie dzieje to i tak musze czekac :(

Ja już po wizycie 😁 wszystko dobrze, mamy pęcherzyk żółtkowy o wymiarach ok. 9mm 😀 równy tydzień temu był sam pęcherzyk 2mm. Kolejna wizyta za tydzień, wtedy się okaże czy jest serduszko ❤️
Edit. Cały pęcherzyk ma 9mm, a nie żółtkowy 🙈

Ostatnia edycja:
A w którym teraz jesteś tc? 🙂 Jakie miałaś wyniki tej bety? Trochę mnie uspokoiłaś 😘
Licząc od owulacji - 3t5d.
Na początku robiłam betę, w 5. i 8. dniu bo akurat pierwszą lekarz zlecił w piątek i wtedy miałam 60,71 a w poniedziałek 338,75 więc dokładnie 557%.
Od tamtej pory nic złego u siebie nie obserwuję i czekam (już z niecierpliwością) na pierwsze USG, które mam 06.08.

Przy takiej becie to niemożliwe, żeby było coś widać ;) odczekaj na spokojnie jakieś 2 tygodnie (dłużej pewnie nie wytrzymasz biorąc pod uwagę fakt, że poszłaś tak wcześnie 😅), żeby oszczędzić sobie niepotrzebnego stresu ;)
Właśnie nie wiem co mnie podkusiło żeby tak wcześnie iść...trochę się obawiałam ze znowu będzie ciąża pozamaciczna ale na ten moment wydaje mi się ze tym razem się udało :)

Wlasnie wszedzie pisza ze dzieciatko rosnie 1mm dziennie i tyle do tej pory roslo :(
Ale faktycznie od 3-4 dni nie czuje sie za dobrze pobolewa mnie podbrzusze
Moze cos sie dzieje se maluszek jest juz 4 dni mniejszy niz powinien :(
Tylko kurcze i tak nie jestem w stanie nic zrobić.... Mam juz wszystkie mozliwe leki nawet jak cos zlego sie dzieje to i tak musze czekac :(
To fakt... jeśli dzieje się coś z nie naszej winy, to są to najczęściej wady genetyczne, a na to już wpływu nie mamy. Niemniej jednak trudna i emocjonalnie wymagająca go sytuacja. Tulę mocno.

Licząc od owulacji - 3t5d.
Na początku robiłam betę, w 5. i 8. dniu bo akurat pierwszą lekarz zlecił w piątek i wtedy miałam 60,71 a w poniedziałek 338,75 więc dokładnie 557%.
Od tamtej pory nic złego u siebie nie obserwuję i czekam (już z niecierpliwością) na pierwsze USG, które mam 06.08.
Czyli jesteś tak jakby 5+5 teoretycznie. Nie badalas więcej bety? Twój przyrost to nie 557%. Weszłam teraz w kalkulator i zobacz w załączniku 😉 masz prawidłowy przyrost

Załączniki

• Screenshot_20210722-170359.png
    Screenshot_20210722-170359.png
    123,1 KB · Wyświetleń: 74
reklama
Witam wszystkich. Ja mam 5t3d,pęcherzyka brak,wybieram się do innego lekarza jeszcze, jutro wyniki bhcg. Lekkie plamienia,ale w poprzednich ciążach to samo ,dostałam duphaston i za 2 tygodnie wizyta. Wyjeżdżam w sobotę na wakacje i trochę się martwię,że coś się może stać z dala od domu

Do góry