reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2022

Gratuluję dzisiejszych serduszek o pęcherzykow [emoji7]

Ja tak z innej beczki, pracuje na magazynie ze zdrową żywnością, jestem alergikiem, wracaja mi się problemy z sercem. Przeważnie mam pracę siedząca ale bywa różnie.

Zastanawiam się czy jeśli wszystko będzie dobrze nie pogadać z lekarzem o zwolnieniu L4.
Długo staram się o te ciążę jestem po biochemicznej a ciąża jest po stymulacji.

Myślicie że wypada tak szybko znikać? Czy lepiej popracować?

reklama
Gratuluję dzisiejszych serduszek o pęcherzykow [emoji7]

Ja tak z innej beczki, pracuje na magazynie ze zdrową żywnością, jestem alergikiem, wracaja mi się problemy z sercem. Przeważnie mam pracę siedząca ale bywa różnie.

Zastanawiam się czy jeśli wszystko będzie dobrze nie pogadać z lekarzem o zwolnieniu L4.
Długo staram się o te ciążę jestem po biochemicznej a ciąża jest po stymulacji.

Myślicie że wypada tak szybko znikać? Czy lepiej popracować?
Nie patrz na to co wypada, bo wypada to w tym momencie zadbać o siebie i dzidzie jeśli czujesz że niepowinnas pracować idź na l4 masz takie prawo, zwłaszcza że jak piszesz zdrowie nie najlepsze 😁

Hej ja po wizycie. Jest tak : pęcherzyk jest na razie jeszcze malutki a ciąża wygląda na kilka dni mlodsza no i to tyle 🤷‍♀️ a następna wizyta dopiero 20.08 bo mają urlop! Ja oszaleje do tego czasu!
A no i jeszcze mały torbiel na prawym jajniku ale mówiła że się wchłonie
o to w moje urodziny ^^ trzymam kciuki 🤞

Dziewczyny dzień dobry 😘 Dziś pisze do Was ostatkami sił bo mam mega kiepski dzień , mega mi słabo i niedobrze. Zastanawiam się czy nie powiedzieć szefowi o ciąży aby zaczął kogoś szukać na moje miejsce. Myślałam że pocisne dłużej ale nie mam sił. Prace mam wymagająca skupienia, odpowiedzialna i nie mogę sobie pozwolić na błąd i stres tym bardziej .. maluch najważniejszy. Ale pytanie brzmi co sądzicie o tak wczesnym informowaniu przełożonego ? Wiecie ,u mnie to dopiero końcówka 6 tygodnia. Mogę dodać dwwi powiedzieć że jestem w 8 i zaczynam drugi miesiąc hehe ale to nie zmieni tego że boje się o to że nie daj Boże coś się złego stanie.. a wtedy pracodawca raczej nie przyjmie już z otwartymi ramionami bo będzie ktoś za mnie.. nie wiem co robić 😰 dajcie znać jak to u Was wyglądała, mówilyscie, czekacie ?
Ja powiedziałam wcześnie, dzięki temu mogę nadal pracować zdalnie. Nie wyobrażam sobie dojazdów z takim samopoczuciem. Prace mam bardzo stresująca. Skupienie w pracy też mniejsze, ciągle jestem senna i mam połowę mocy przerobowej 😑 więc liczę tez trochę na ulgowe traktowanie. Mogę też wyjść do lekarza w czasie pracy w razie potrzeby. I jasne, też mam obawy, że coś będzie nie tak i będzie z tego kłopot w pracy... Ale staram się myśleć pozytywnie. Bezpieczeństwo malucha najważniejsze. Będę się martwić później w razie w... Czekam na USG z serduszkiem na koniec lipca, jeśli wszystko dobrze to z końcem sierpnia chciałabym iść na L4.

zastanawia mnie jak to możliwe że lekarz przyjmuje o 23 😯
On ma full pacjentek chyba na jakieś półtora miesiąca już.
Ten mój gin to jego znajomy i dlatego przyjmie mnie jutro po wszystkich planowanych pacjentkach.
Podobno czasem ktoś rezygnuje tego samego dnia to może uda się ciut wcześniej

Cześć dziewczyny 😉
Mam problem i jestem przerażona.
Robiłam beta HCG i to są moje wyniki:
20.07 beta 8637 mlU/ml
22.07 beta 43000 mlU/ml
Czytałam wczoraj że beta powinna zwolnić już po ok. 6000 mlU/ml a u mnie tak przyspieszyła 😱😱😱 przecie przyrost wynosi 390% a zazwyczaj miałam 125%.

Czy to jest normalne????

u mnie sprawa z pracodawcą wygląda tak, że dopiero co wróciłam z macierzyńskiego. W ogóle plan był taki, że nie wracam do pracy, tylko od razu zachodzę w ciążę. Ale robienie dziecka tym razem zajęło więcej czasu i z planów nici... musiałam wrócić...

no i teraz głupio wyjdzie, ledwo wróciłam, a znowu ciąża. Niby pracuje w dużej korporacji, więc na pewno nikt nic mi nie powie, ale troche niesmak będzie...

reklama
Cześć dziewczyny 😉
Mam problem i jestem przerażona.
Robiłam beta HCG i to są moje wyniki:
20.07 beta 8637 mlU/ml
22.07 beta 43000 mlU/ml
Czytałam wczoraj że beta powinna zwolnić już po ok. 6000 mlU/ml a u mnie tak przyspieszyła 😱😱😱 przecie przyrost wynosi 390% a zazwyczaj miałam 125%.

Czy to jest normalne????
Wow, ale przyrost!
Istnieje szansa, że labo się pomyło dziś lub dwa dni temu, niestety się to zdarza...
Robiłaś w tym samym labo czy w dwóch różnych?
Oba to na pewno beta a nie np. jedno total beta?
Byłaś na USG? Może to bliźniaki?

Do góry