reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2022

Cześć dziewczyny 😉
Mam problem i jestem przerażona.
Robiłam beta HCG i to są moje wyniki:
20.07 beta 8637 mlU/ml
22.07 beta 43000 mlU/ml
Czytałam wczoraj że beta powinna zwolnić już po ok. 6000 mlU/ml a u mnie tak przyspieszyła 😱😱😱 przecie przyrost wynosi 390% a zazwyczaj miałam 125%.

Czy to jest normalne????
Ja też w 6+1 miałam betę 43000, lekarz mi powiedział że to jest ok.

reklama
Ja po wizycie
Serduszko bije
Ale wg pomiarow malutek urosl zaledwie 4 mm w 8 dni
Biore poprawke ze to luxmed i jakosc watpliwa to mimo wszystko ziarnko strachu zasiane :( :(
ważne że serduszko bije też myślę że to wina sprzętu, postaraj się nie stresować bo to szkodzi maluszkowi
Super wiadomość 😍 to u mnie pewnie będzie podobnie 😀
pewnie tak, ale nie ukrywam że jestem ciekawa ile będzie u Ciebie widać , czekam na wiadomości po południu :) 🤞
Dziewczyny dzień dobry 😘 Dziś pisze do Was ostatkami sił bo mam mega kiepski dzień , mega mi słabo i niedobrze. Zastanawiam się czy nie powiedzieć szefowi o ciąży aby zaczął kogoś szukać na moje miejsce. Myślałam że pocisne dłużej ale nie mam sił. Prace mam wymagająca skupienia, odpowiedzialna i nie mogę sobie pozwolić na błąd i stres tym bardziej .. maluch najważniejszy. Ale pytanie brzmi co sądzicie o tak wczesnym informowaniu przełożonego ? Wiecie ,u mnie to dopiero końcówka 6 tygodnia. Mogę dodać dwwi powiedzieć że jestem w 8 i zaczynam drugi miesiąc hehe ale to nie zmieni tego że boje się o to że nie daj Boże coś się złego stanie.. a wtedy pracodawca raczej nie przyjmie już z otwartymi ramionami bo będzie ktoś za mnie.. nie wiem co robić 😰 dajcie znać jak to u Was wyglądała, mówilyscie, czekacie ?
Ja zawsze mówiłam po usg na którym było widać serduszko, tym razem też tak będzie. Ale u mnie w pracy ciąża to nie problem a radosna nowina. Też mam podobny charakter pracy do Twojej, dodatkowo projekty mamy ustawiane na pół roku-rok do przodu więc chciałam być fair wobec pracodawcy i uprzedzić go że może się zdarzyć że będę musiała iść na l4 bo on też zawsze zachowywał się naprawdę w porządku w stosunku do mnie i innych pracowników. Musisz posłuchać co podpowiada Ci intuicja, jeżeli czujesz że w Twojej sytuacji l4 to najlepsze rozwiązanie to nie oglądaj się na innych tylko z niego skorzystaj
Zarodek po lewej ? U mnie tak pokazywała doktorka ze tak może być ? Mam racje ?
gratualcje ❤️
Tak dokładnie, po lewej stronie :)

Dziś umówiłam się na 1 wizytę dopiero 5 sierpnia, będę wtedy 9+2. To jeszcze dwa tygodnie, jak ja to wytrzymam?! W gabinecie chyba nie będą mi mierzyć ciśnienia, bo z wrażenia będzie bardzo wysokie 🙈
Ciekawe, czy coś jest tam we mnie. Jedyne co mam, to tylko test ciążowy i objawy.

Boli was też brzuch w nocy jak śpicie? Bo mnie prawie każdej nocy boli.

ważne że serduszko bije też myślę że to wina sprzętu, postaraj się nie stresować bo to szkodzi maluszkowi

pewnie tak, ale nie ukrywam że jestem ciekawa ile będzie u Ciebie widać , czekam na wiadomości po południu :) 🤞

Ja zawsze mówiłam po usg na którym było widać serduszko, tym razem też tak będzie. Ale u mnie w pracy ciąża to nie problem a radosna nowina. Też mam podobny charakter pracy do Twojej, dodatkowo projekty mamy ustawiane na pół roku-rok do przodu więc chciałam być fair wobec pracodawcy i uprzedzić go że może się zdarzyć że będę musiała iść na l4 bo on też zawsze zachowywał się naprawdę w porządku w stosunku do mnie i innych pracowników. Musisz posłuchać co podpowiada Ci intuicja, jeżeli czujesz że w Twojej sytuacji l4 to najlepsze rozwiązanie to nie oglądaj się na innych tylko z niego skorzystaj

Tak dokładnie, po lewej stronie :)
To widzę ze u mnie ten samiutki etap bo na zdjęciu to samo widać ❤️

reklama
u mnie sprawa z pracodawcą wygląda tak, że dopiero co wróciłam z macierzyńskiego. W ogóle plan był taki, że nie wracam do pracy, tylko od razu zachodzę w ciążę. Ale robienie dziecka tym razem zajęło więcej czasu i z planów nici... musiałam wrócić...

no i teraz głupio wyjdzie, ledwo wróciłam, a znowu ciąża. Niby pracuje w dużej korporacji, więc na pewno nikt nic mi nie powie, ale troche niesmak będzie...
Ja miałam ewentualnie plan wrócić na chwilę chociaż do pracy, ale nie wrócę, bo kolejna ciąża. O tyle się cieszę, że przedłużyli mi umowę na stałe, więc jest bez problemu z drugą ciążą.
29.07 mam następne usg ale do tego czasu będę ciągle o tym myśleć [emoji848]
Ooo też mam wizytę 29.07, lekarka kazała za 2 tyg przyjść właśnie wypadnie 29 a położna że tyle ludzi ale mam przyjść ok 9 rano. Także syn zostanie z babcią a ja do lekarza [emoji2]

Do góry