reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcowe mamy 2022

Wow, ale przyrost!
Istnieje szansa, że labo się pomyło dziś lub dwa dni temu, niestety się to zdarza...
Robiłaś w tym samym labo czy w dwóch różnych?
Oba to na pewno beta a nie np. jedno total beta?
Byłaś na USG? Może to bliźniaki?
Robiłam beta HCG w tym samym labo i jeszcze ostatnio się pytałam czy to alby nie jest total. Laborantka upewniła mnie ze to typowa beta ciążowa. Nie wiem co mam myśleć 😱 byłam na usg w 5+2 i był pęcherzyk ciążowy a dziś jest 6+0.

reklama
Gratuluję dzisiejszych serduszek o pęcherzykow [emoji7]

Ja tak z innej beczki, pracuje na magazynie ze zdrową żywnością, jestem alergikiem, wracaja mi się problemy z sercem. Przeważnie mam pracę siedząca ale bywa różnie.

Zastanawiam się czy jeśli wszystko będzie dobrze nie pogadać z lekarzem o zwolnieniu L4.
Długo staram się o te ciążę jestem po biochemicznej a ciąża jest po stymulacji.

Myślicie że wypada tak szybko znikać? Czy lepiej popracować?
znikaj znikaj 😄 odpoczynek i brak stresu ważna sprawa 😄🥰

Dziewczyny dzień dobry 😘 Dziś pisze do Was ostatkami sił bo mam mega kiepski dzień , mega mi słabo i niedobrze. Zastanawiam się czy nie powiedzieć szefowi o ciąży aby zaczął kogoś szukać na moje miejsce. Myślałam że pocisne dłużej ale nie mam sił. Prace mam wymagająca skupienia, odpowiedzialna i nie mogę sobie pozwolić na błąd i stres tym bardziej .. maluch najważniejszy. Ale pytanie brzmi co sądzicie o tak wczesnym informowaniu przełożonego ? Wiecie ,u mnie to dopiero końcówka 6 tygodnia. Mogę dodać dwwi powiedzieć że jestem w 8 i zaczynam drugi miesiąc hehe ale to nie zmieni tego że boje się o to że nie daj Boże coś się złego stanie.. a wtedy pracodawca raczej nie przyjmie już z otwartymi ramionami bo będzie ktoś za mnie.. nie wiem co robić 😰 dajcie znać jak to u Was wyglądała, mówilyscie, czekacie ?
Ja mówiłam od razu ze względu na typ pracy i moich obowiązków. Mój kiero podszedł super - pogratulował, ucieszył się i mówił, że mam się niczym nie przejmować. I jak tylko pójdę do gina to bez obaw mogę brać L4 (a że i tak miałam ku temu przesłanki to z czystym sumieniem mogłam je wykorzystać). Dopóki pracowałam ( jeszcze dwa tygodnie) to miałam się nie denerwować, miałam mówić kolegom jak tylko coś ciężkiego będzie i jak się źle poczuje to od razu mu mówić. Czasem lepiej tego mieć już za sobą i powiedzieć od razu - w końcu tu nie chodzi już tylko o Ciebie, ale o dziecko.

Ostatnia edycja:
Robiłam beta HCG w tym samym labo i jeszcze ostatnio się pytałam czy to alby nie jest total. Laborantka upewniła mnie ze to typowa beta ciążowa. Nie wiem co mam myśleć 😱 byłam na usg w 5+2 i był pęcherzyk ciążowy a dziś jest 6+0.
Myślę, że się nie przejmuj. Źle by było, jakby spadała. Kiedy masz następną wizytę i USG? :)

Ja mam wizytę za 6 dni i już zaczynam świrować. Tym razem wzięłam na późniejszą godzinę bo mąż koniecznie chciał być ze mną. Kto wie - może już będzie mógł zobaczyć swojego szkraba 😂

reklama
Cześć dziewczyny 😉
Mam problem i jestem przerażona.
Robiłam beta HCG i to są moje wyniki:
20.07 beta 8637 mlU/ml
22.07 beta 43000 mlU/ml
Czytałam wczoraj że beta powinna zwolnić już po ok. 6000 mlU/ml a u mnie tak przyspieszyła 😱😱😱 przecie przyrost wynosi 390% a zazwyczaj miałam 125%.

Czy to jest normalne????
Kurcze ale piękna beta 🥰 może drugi maluszek gdzieś tam się pcha i będą bliźniaki 😀

Do góry