reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2022

Wow, ale przyrost!
Istnieje szansa, że labo się pomyło dziś lub dwa dni temu, niestety się to zdarza...
Robiłaś w tym samym labo czy w dwóch różnych?
Oba to na pewno beta a nie np. jedno total beta?
Byłaś na USG? Może to bliźniaki?
Robiłam beta HCG w tym samym labo i jeszcze ostatnio się pytałam czy to alby nie jest total. Laborantka upewniła mnie ze to typowa beta ciążowa. Nie wiem co mam myśleć 😱 byłam na usg w 5+2 i był pęcherzyk ciążowy a dziś jest 6+0.

reklama
Gratuluję dzisiejszych serduszek o pęcherzykow [emoji7]

Ja tak z innej beczki, pracuje na magazynie ze zdrową żywnością, jestem alergikiem, wracaja mi się problemy z sercem. Przeważnie mam pracę siedząca ale bywa różnie.

Zastanawiam się czy jeśli wszystko będzie dobrze nie pogadać z lekarzem o zwolnieniu L4.
Długo staram się o te ciążę jestem po biochemicznej a ciąża jest po stymulacji.

Myślicie że wypada tak szybko znikać? Czy lepiej popracować?
znikaj znikaj 😄 odpoczynek i brak stresu ważna sprawa 😄🥰

Dziewczyny dzień dobry 😘 Dziś pisze do Was ostatkami sił bo mam mega kiepski dzień , mega mi słabo i niedobrze. Zastanawiam się czy nie powiedzieć szefowi o ciąży aby zaczął kogoś szukać na moje miejsce. Myślałam że pocisne dłużej ale nie mam sił. Prace mam wymagająca skupienia, odpowiedzialna i nie mogę sobie pozwolić na błąd i stres tym bardziej .. maluch najważniejszy. Ale pytanie brzmi co sądzicie o tak wczesnym informowaniu przełożonego ? Wiecie ,u mnie to dopiero końcówka 6 tygodnia. Mogę dodać dwwi powiedzieć że jestem w 8 i zaczynam drugi miesiąc hehe ale to nie zmieni tego że boje się o to że nie daj Boże coś się złego stanie.. a wtedy pracodawca raczej nie przyjmie już z otwartymi ramionami bo będzie ktoś za mnie.. nie wiem co robić 😰 dajcie znać jak to u Was wyglądała, mówilyscie, czekacie ?
Ja mówiłam od razu ze względu na typ pracy i moich obowiązków. Mój kiero podszedł super - pogratulował, ucieszył się i mówił, że mam się niczym nie przejmować. I jak tylko pójdę do gina to bez obaw mogę brać L4 (a że i tak miałam ku temu przesłanki to z czystym sumieniem mogłam je wykorzystać). Dopóki pracowałam ( jeszcze dwa tygodnie) to miałam się nie denerwować, miałam mówić kolegom jak tylko coś ciężkiego będzie i jak się źle poczuje to od razu mu mówić. Czasem lepiej tego mieć już za sobą i powiedzieć od razu - w końcu tu nie chodzi już tylko o Ciebie, ale o dziecko.

Ostatnia edycja:
Robiłam beta HCG w tym samym labo i jeszcze ostatnio się pytałam czy to alby nie jest total. Laborantka upewniła mnie ze to typowa beta ciążowa. Nie wiem co mam myśleć 😱 byłam na usg w 5+2 i był pęcherzyk ciążowy a dziś jest 6+0.
Myślę, że się nie przejmuj. Źle by było, jakby spadała. Kiedy masz następną wizytę i USG? :)

Ja mam wizytę za 6 dni i już zaczynam świrować. Tym razem wzięłam na późniejszą godzinę bo mąż koniecznie chciał być ze mną. Kto wie - może już będzie mógł zobaczyć swojego szkraba 😂

reklama
Cześć dziewczyny 😉
Mam problem i jestem przerażona.
Robiłam beta HCG i to są moje wyniki:
20.07 beta 8637 mlU/ml
22.07 beta 43000 mlU/ml
Czytałam wczoraj że beta powinna zwolnić już po ok. 6000 mlU/ml a u mnie tak przyspieszyła 😱😱😱 przecie przyrost wynosi 390% a zazwyczaj miałam 125%.

Czy to jest normalne????
Kurcze ale piękna beta 🥰 może drugi maluszek gdzieś tam się pcha i będą bliźniaki 😀

Do góry