reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2022

Dziewczyny o jakim luxmedzie wy piszecie? Ja na pierwsze USG ode do luxmedu w Lublinie. Lekarza ma świetne opinie, ale boje się o sprzęt.
ja trojmiasto
na cale trojmiasto jest 2 usg ktore maja dobry sprzet ale najlepsi specjalisci z niego korzystaja i baaaardzo trudno sie dostac do nich :( mialam fart bo udalo mi sie z niego skorzystac przy 6t1d i widziala babeczka seerduszko :) i wszystko bylo pieknie widac :)

reklama
a ja wlasnie na przekor po raz pierwszy w tak wczesnej ciazy nakupilam sobie sukienek ciazowych :) tez zawsze zakupy zaczynalam po 12tc a teraz odczarowuje moje strachy ;P
wyprzedaz byla :p nie moglam czekac :p a chcialam takie w ktorych pozniej bede mogla karmic
A zamawialas przez internet?:) Jak macie jakieś sprawdzone stronki z takimi sukienkami ciazowymi to się podzielcie 😀

Dziewczyny, przepraszam, że tak późno się odzywam. Nadrobię te 20 stron później, więc przepraszam, że się nie odniose do bieżących wpisów. Właśnie przeżyłam taki rollercoaster, że to się w głowie nie mieści.

Rano byłam na 10 na NFZ w Luxmed. Lekarz to burak, ale zleca wszystkie badania i w ogóle, więc go nie skreslalam.
Opierniczyl mnie, że ja śmiem gdzieś wyjeżdżać, jak powinnam na dupie siedzieć i uważać na siebie.
Nic mi nie powiedział w sumie, nie zlecił badań, nie założył karty ciąży, bo wg USG, które zrobił to 6+1 (a jestem 7+4 i 12 dni temu na USG było 5+6), nie ma serca, crl 0.54 i w ogóle. I nara.
Zobacz załącznik 1296493
Wiedziałam, że to oznacza tylko jedno. Każdy chyba wie co.

Na szybko znany lekarz, znalazłam lekarkę mnóstwo ekstra opinii, zwolnił się jej termin na 13:40, na zdjęciach sprzęt igła, centrum prenatalne igła i w ogóle. Poszłam. Miałam wywiad z położna, potem z lekarka, cudowna kobieta. Wszystko jej wyjaśniłam. Zrobiła mi USG.
Dziecko jest PÓŁTORA RAZA większe. Crl 1.21 cm. Serduszko pięknie pracuje. Powiedziała, że pęcherzyk żółtkowy mam przepiękny i z jej doświadczenia, jak jest taki pęcherzyk, to nic złego się nie dzieje. Wiek z pomiarów 7+3 idealny.
Zobacz załącznik 1296497
To było najlepiej wydane 200 zł. Opis z wizyty na dwie strony a4 dostałam i chyba z 8 zdjęć albo i więcej.

Zryczalam się u niej jak mi pokazała pulsujące serce na monitorze jak bóbr.

Przeszłam taki emocjonalny rollercoaster, że hej
Najgorzej jak się trafi na lekarza de*ila😠 Współczuję Ci, że musiałaś przejść przez takie nerwy 😔 Cieszę się bardzo, że finalnie jest wszystko w porządku i możesz odetchnąć z ulgą ❤️

reklama
Do góry