Acha... Becikowe chyba że się zarobkowo nie łapiesz w progachZ tym założeniem karty ciąży to wiecie, że musicie mieć do 10 tc założoną żeby dostać jakże wysokie, niezbędne do przeżycia becikowe?
Ja mam jutro wizytę, w końcu!
To wg OM będzie 8+5,ale że mam młodszą ciążę to wg USG będzie 7+0. Na tym etapie już chyba serce powinno być co?
reklama
Cukierkowa20pare
Fanka BB :)
Jak nie becikowe to kosiankoweAcha... Becikowe chyba że się zarobkowo nie łapiesz w progach
kosiniakowe jest dla studentek i niepracujących. Na to tym bardziej się nie łapięJak nie becikowe to kosiankowe
Agnes4312
Moderator
Na 9.40A na którą masz wizytę?
Niee becikowe 1000 zł dają wszystkim, bez względu na dochody. Dzwoniłam już dawno do gminy i pytałam. Są tylko jeszcze jakieś becikowe samorządowe czy jakoś tak, ale nie u wszystkich, i tam już musisz mieć odpowiednio niski dochódWłaśnie sobie z ciekawości sprawdziłam, becikowe nie należy się każdemu, dochód w rodzinie nie może przekraczać 1922 zł na osobę myślałam że to każdemu przysługuje
Agnes4312
Moderator
A nie, faktycznie! Na stronie gov jest o tym 1992! Ale lipa, idiociNa 9.40
Niee becikowe 1000 zł dają wszystkim, bez względu na dochody. Dzwoniłam już dawno do gminy i pytałam. Są tylko jeszcze jakieś becikowe samorządowe czy jakoś tak, ale nie u wszystkich, i tam już musisz mieć odpowiednio niski dochód
Jeszcze trzeba się zmieścić w progu dochodowym Dla mnie to już śmieszne, bo im więcej płacisz podatków tym mniej odzyskaszZ tym założeniem karty ciąży to wiecie, że musicie mieć do 10 tc założoną żeby dostać jakże wysokie, niezbędne do przeżycia becikowe?
Ja mam jutro wizytę, w końcu!
To wg OM będzie 8+5,ale że mam młodszą ciążę to wg USG będzie 7+0. Na tym etapie już chyba serce powinno być co?
Co do serduszka, to myślę, że już będzie
stillgrey213
@developerka i @Smerfetka94 razem czekamy do czwartku dobrze, ze mam wizyte o 10 bo czekanie caly dzien by mnie dobilo juz doszczetnie Ja bede 6+5 w czwartek.Ja też w czwartek i jestem mega ciekawa co to będzie widać..
Mam takie same przemyślenia jak Ty!O matko, to Ty też tam się masz Właśnie z tym denerwowaniem, wiesz, że nie możesz i nie ma co bo nie jest warto... Ale czasem nie wychodzi, jak ma się do czynienia z bandą Ja wzięłam wcześniej tylko na tydzień zwolnienie i rzeczywiście główny powód dla którego wróciłam, to żeby zastąpić koleżankę przez te dwa tygodnie. Chcialam w sumie dopiero od września i po prenatalnych pojsc na l4, ale mi sie plan na to zmienił Pracodawcy powiedziałam w zeszłym tygodniu, bo już mu też kręciłam od 2 tyg, ze tu tydzien zwolnienie, w ciagu dnia wcześniej często zdarzalo sie, ze do lekarza musialam wyjść, więc zdecydowałam, że powiem jasno o co chodzi, żeby się nie czepiali, już nie pytali, żyć dali I powiem Ci mój bezpośredni przełożony to super zareagował, ale drugi ten nad nim, to tak niby pogratulował, ale slyszalam, ze to takie bardziej wymuszone bylo i "grzecznościowe", dziwne teksty w ogole padaly w trakcie rozmowy... :/ Dlatego właśnie stwierdziłam, że to serio jest czas żeby myśleć tylko o sobie, dziecku, nie przejmować się praca i pójdę jak najszybciej w sierpniu na zwolnienie, bo chce mieć wolną głowę od zmartwień
Smerfetka94
Nie wiem czy nie przerzucę to na jutro@developerka i @Smerfetka94 razem czekamy do czwartku dobrze, ze mam wizyte o 10 bo czekanie caly dzien by mnie dobilo juz doszczetnie Ja bede 6+5 w czwartek.
Myślicie ze 1 dzień zrobi różnice?
reklama
Gabi99
Zaangażowana w BB
Mnie też możesz dopisać wizyta dziś o 12:40, ciąża 6+2Dzień dobry- ja tylko chce życzyć spokojnego dnia i samych cudownych nowin. Będę w przerwie w pracy czytać relacje z wizyt
1. Blanny o 10 ciąża 7+4
2. Oliwia. o 11 ciąża 8+1
3. smerfetka90 o 11 ciąża 6+4
4. Asjunia o 16.10 ciąża 7+4
5. sylwia210295 17.40 ciąża 7+5
6. Alanyaaa o 18 ciąża 6+6