reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2022

reklama
Dziewczyny- a kupiliście/ myślicie o zakupie takiego adaptera do pasów samochodowych? Jeśli któraś ma już lub miała w poprzednich ciążach to napiszcie który polecacie. Bo zastanawiam się nad zakupem czegoś takiego ;)
Ja w poprzedniej ciąży zwykły klips miałam i pasy zapinałam a klips tak żeby był luźniej pas na brzuchu, teraz tak samo będę robić. Tani a fajny efekt.
Też o tym myślałam, chętnie podpatrzę. Wstyd się przyznać, ale mam 29 lat i nie mam prawa jazdy [emoji85] no ale przy dwójce dzieci to już muszę mieć, z jednym dawałam jakoś radę bez. Planuję w sierpniu na prawko iść
Ooo to jesteśmy w równym wieku. Ja mam prawko od 6 lat i teraz przed drugim porodem auto będę zmieniać. Brawo dla Ciebie, że chcesz iść.

Idę 29 .07 [emoji846] będzie 6 +5. Na razie sprawdzam betę co jakiś czas. Żeby mieć choć trochę spokoju.
Ja tez delikatnie plamie- ale nie tak codziennie tylko co któryś dzień i to tak „jednorazowo” w ciągu dnia- byłam w zeszłym tygodniu z tym u lekarza ale usg mi nje zrobiła ale powiedziała ze to prawdopodobnie od infekcji i dała jakieś globulki. Tylko mówiła ze podczas badania to wygladalo jak taki śluz a nie plamienie. Myslalam de mi usg zrobi ale niestety nie :/

A byłaś już może u lekarza? A jak nie to kiedy idziesz? :)

Ja tez delikatnie plamie- ale nie tak codziennie tylko co któryś dzień i to tak „jednorazowo” w ciągu dnia- byłam w zeszłym tygodniu z tym u lekarza ale usg mi nje zrobiła ale powiedziała ze to prawdopodobnie od infekcji i dała jakieś globulki. Tylko mówiła ze podczas badania to wygladalo jak taki śluz a nie plamienie. Myslalam de mi usg zrobi ale niestety nie :/

Aha to dziwnie czemu tak :( co lekarz to inaczej widze

Ja też jutro i w środę wybieram się na powtórkę bety. Mój ginekolog kazał mi sprawdzić jeszcze raz przyrost, choć za pierwszym razem był 143% wg kalkulatora i dosyć ładne wartości jak na sam początek. Myślałam, że ominie mnie kolejny stres, ale jak kazał to idę 😳🤷‍♀️

Ja w poprzedniej ciąży zwykły klips miałam i pasy zapinałam a klips tak żeby był luźniej pas na brzuchu, teraz tak samo będę robić. Tani a fajny efekt. Ooo to jesteśmy w równym wieku. Ja mam prawko od 6 lat i teraz przed drugim porodem auto będę zmieniać. Brawo dla Ciebie, że chcesz iść.
O jakim klipsie piszesz? Po prostu blokowałaś pas tak, że na brzuchu był luźny i nie miał jak się zaciągnąć, dobrze rozumiem? Jeśli tak, to to jest bardzo niebezpieczne.

reklama
Ja w poprzedniej ciąży zwykły klips miałam i pasy zapinałam a klips tak żeby był luźniej pas na brzuchu, teraz tak samo będę robić. Tani a fajny efekt. Ooo to jesteśmy w równym wieku. Ja mam prawko od 6 lat i teraz przed drugim porodem auto będę zmieniać. Brawo dla Ciebie, że chcesz iść.
ale w pasach i tym przedłużaczy pasa nie chodzi o to, żeby on był lużny i nie uciskał brzucha. Chodzi o to, żeby dzięki biemu pasy nadal spełniały swoją rolę.
w twojej metodzie nie dość, że narażasz się na wyrwanie barku, to nadal nie chronisz brzucha przed urazem.
Ja jeżdzę z normalnymi pasami, dolny prowadzę pod brzuchem.

Do góry