Kurcze teraz ja się boję... Bo wszystkie dziewczyny jeśli mają progesteron to biorą Duphaston, a ja jako jedyna mam Utrogestan. I tak mam zmniejszona dawkę, bo na opakowaniu jest napisane, żeby przyjmować 2 a nawet 3 tabletki na dzień a ja mam 1 na dzień...Potwierdzam wszystkie opinie nt progesteronu i jego wpływu na męskie hormony płodu. Też dużo o tym czytałam i też nie rozumiem, dlaczego lekarze podają go w ciemno, bez badania poziomu progesteronu jak cukierki czy witaminki. I dużo lepszym rozwiązaniem jest naturalny progesteron np luteina niż duphaston, także te które go nie biorą to się cieszcie a nie martwcie
reklama
Agnes4312
Moderator
Ja też biorę utrogestan! I też 1 na dzień. Utrogestan jest spoko bo to prawdziwy ptogesteron a nie sztucznyKurcze teraz ja się boję... Bo wszystkie dziewczyny jeśli mają progesteron to biorą Duphaston, a ja jako jedyna mam Utrogestan. I tak mam zmniejszona dawkę, bo na opakowaniu jest napisane, żeby przyjmować 2 a nawet 3 tabletki na dzień a ja mam 1 na dzień...
O super, szybko mnie uspokoiłaś dziękiJa też biorę utrogestan! I też 1 na dzień. Utrogestan jest spoko bo to prawdziwy ptogesteron a nie sztuczny
developerka
Fanka BB :)
Betę sprawdzałam, w poniedziałek i wczoraj przyrost 143%. A co do usg, to zobaczymy czy mój gin zaproponujeCzyli dzisiaj usg nie robisz.
A betę sprawdzałaś?
A Ty? Kiedy się wybierasz i jaką miałaś betę?
Cukierkowa20pare
Ja też mam utrogestan 1x1 Więc spokojnie , lekarz napewno wie co robi a jak Mu nie ufasz to poprostu Go zmieńKurcze teraz ja się boję... Bo wszystkie dziewczyny jeśli mają progesteron to biorą Duphaston, a ja jako jedyna mam Utrogestan. I tak mam zmniejszona dawkę, bo na opakowaniu jest napisane, żeby przyjmować 2 a nawet 3 tabletki na dzień a ja mam 1 na dzień...
Cukierkowa20pare
Super koniecznie daj znać co tam się w Tobie dzieje gratulujeDziewczyny
odebrałam wyniki z krwi:
13.07 beta 420 mlU/ml
15.07 beta 1129 mlU/ml
Jutro mam wizytę u lekarza, sam wyznaczył taki termin jak do niego dzwoniłam
Także czekam do jutra do 12.10
stillgrey213
Nic, to w mojej przychodni NHS. Wczesne USG prywatnie kosztuje £70-80.Kochana tak z ciekawości ile w twojej okolicy kosztuje taka wizyta?
Nie chodzi o to, że nie ufam to moja pierwsza ciąża, pani ginekolog poznałam pierwszy raz na ostatniej wizycie, ale zmienię ją i tak bo się wyprowadzam pod koniec lipca do innego miasta więc chcąc nie chcąc będzie inny lekarz po prostu czuje się zielona w tych sprawach dużo dziewczyn jest już w kolejnej ciąży i opisuje swoje doświadczenia, więc mimowolnie zaczynam się porównywać do innychJa też mam utrogestan 1x1 Więc spokojnie , lekarz napewno wie co robi a jak Mu nie ufasz to poprostu Go zmień
reklama
Alexz89
Jak was teraz czytam to się zaczynam stresować, że jestem chyba jedną z niewielu, która bierze tylko witaminy i nic więcej. Fakt - śluz jest czysty i nie plamię, ale zaczynam się stresować, że może jednak coś ginekolog powinien mi przepisać. Choć sam stwierdził, że jak nie mam takich problemów to nie będzie mnie dodatkowo faszerował lekami....