reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2022

Oczywiście że będzie dobrze, musi być. Uważam że pozytywne nastawienie to podstawa 🤍 Nie ma sensu abyśmy zajmowały swoje głowy negatywnymi myślami. Super że był już u Ciebie pęcherzyk,na wszystko przyjdzie pora. Ja mam dziś 33 dc , czyli będzie to 40 dzień. Betę badałam ostatni raz trzy dniu temu, była ponad 2100. Zdziwiłam się że tak szybko zobaczył zarodek, też liczyłam tylko na pęcherzyk na tym etapie a tu proszę
Spokojnie myślę że za tydzień będzie wszystko co potrzeba 🙂 mogę Ci pozazdrościć tego tygodnia czekania. Ja mam 2 tygodnie a na ostatnim usg przy becie ponad 14000 był tylko pęcherzyk ciążowy. Tylko albo aż 😉 czytam jak dziewczyny wracają z usg, wszystko jest dobrze - ciesze się z nimi i pocieszam że u mnie też tak będzie 😁 w którym dniu masz to usg?

reklama
Moge w polskiej klinice, ale mam do najblizszej 5h, wiec nie zdecyduje sie na taka podroz dwa razy. Za tydzien mam zaplanowane prywatne usg, musi wystarczyc poki co.
Tydzień szybko minie i wszystkiego się dowiesz. Niektóre kobiety (np wiele moich koleżanek) w ogóle nie badaly bety, zaczęły od USG w 5-6-czasem 7 tygodniu i też było ok. Jeśli ciąża jest zdrowa, to przetrwa nieważne czy wiesz ile wynosi beta, czy nie :) To tak dla pocieszenia. 🤍

Tydzień szybko minie i wszystkiego się dowiesz. Niektóre kobiety (np wiele moich koleżanek) w ogóle nie badaly bety, zaczęły od USG w 5-6-czasem 7 tygodniu i też było ok. Jeśli ciąża jest zdrowa, to przetrwa nieważne czy wiesz ile wynosi beta, czy nie :) To tak dla pocieszenia. 🤍
Ja na przykład jestem taka osobą😁 bety nie badałam ani razu, bo stwierdziłam że co ma być to będzie, jutro idę pierwszy raz na usg (6+4) I zobaczymy co tam się rozwija :)

W pierwszej ciazy bylam na pierwszym usg w 9 tyg dopiero, bety nigdy sama nie robilam, a ciaza byla bezproblemowa od poczatku do konca. Tyle, ze mialam 23lata, a nie 38 ;) Teraz po poronieniu ciagle glupie mysli w glowie, ale tak jak mowisz, co ma byc to bedzie i nic zbadanie bety tu nie zmieni.

Dziewczyny jakbyście miały problemy ze zgagą to polecam wodę Zuber. Ochydna ale pomaga od razu 😃
i-uzdrowisko-krnicko-popradzkie-woda-lecznicza-zuber-0-5-l.jpg

Ja bałam się kombinować i też tylko zimne mleko piłam. Lekko na chwilę pomagało. A tak trzeba było przeczekać. Albo cały dzień małymi łyczkami mleko sączyłam 😅

Ja z kolei mam inną schize i stresa.. mój wiek 😔 mam 37 lat i fazę że to za dużo .. wiem niby że kobiety po 40 tce rodza zdrowe dzieci ale stres jest. Póki co nikomu o ciąży nie powiedziałam ( tylko mężowi) ani dzieciom ani rodzicom. Czekam . Obiecałam sobie że powiem po krytycznym 10 tygodniu lub 12 po prenatalnych.
1 dziecko urodziłam jak miałam 32 lata. Drugie 42, a teraz trzecie 44 🙈 i też mam sraczkę, czy będzie wszystko ok. Bardzo szybko zaszłam w ciążę, niby metoda kalendarzyka, a jednak zawiodła, bo pozwoliłam mężowi "do środka" i pach, dwie kreski 🙈 kurde, tak nie wolno! 😁😁 a tak niby piszą, że w tym wieku trudno już zajść w ciążę, bo organizm przygotowuje się do czegoś innego.
Kurde, jestem głodna...😁

Ostatnia edycja:
reklama
Ja bałam się kombinować i też tylko zimne mleko piłam. Lekko na chwilę pomagało. A tak trzeba było przeczekać. Albo cały dzień małymi łyczkami mleko sączyłam 😅
Ja zgagę miałam na szczęście tylko po ogórkach kiszonych, żurku i pączkach 🤣 pomagało tylko leżenie na lewym boku w pozycji pół siedzę pół leżę hehe.

1 dziecko urodziłam jak miałam 32 lata. Drugie 42, a teraz trzecie 44 🙈 i też mam sraczkę, czy będzie wszystko ok. Bardzo szybko zaszłam w ciążę, niby metoda kalendarzyka, a jednak zawiodła, bo pozwoliłam mężowi "do środka" i pach, dwie kreski 🙈 kurde, tak nie wolno! 😁😁 a tak niby piszą, że w tym wieku trudno już zajść w ciążę, bo organizm przygotowuje się do czegoś innego.
Kurde, jestem głodna...😁
ja pierwsze urodziłam mają 31. Drugie jak wszystko będzie ok urodzę mając 33. Do 40 chciałabym mieć jeszcze trzecie 🤣😁

Jeny, jak ja się dzisiaj kiepsko czuję. Mam takie mdłości, że ledwo ślinę idzie przełykać 😭

Ostatnia edycja:
Do góry