Przy 6+5 rzeczywiście raczej już powinno być serduszko, ale wiele zależy od sprzętu. Z czym masz konkretnie problem? Jak wpisujesz "badania prenatalne miasto X" to nic Ci nie znajduje?Hej wam, byłam dziś na wizycie u ginekologa. Fasolka jest w macicy. Wiek zgadza się z OM, ale lekarz powiedział, że jest za wcześnie na serduszko. Zbiło mnie to z tropu bo zazwyczaj na tym etapie nasze dzieci miały bijące serduszko ale skoro zarodek odpowiada wiekowi ciąży tzn ze się rozwija tak? Co byście pomyślały. Następna wizytę mam 2 wrzeania bo wyjeżdżamy do Polski. Myślałam, że znajdę sobie badania prenatalne 1 trym w Polsce ale totalnie nie umiem się odnaleźć w Internecie. Nie umiem znalesc takiego badania w moim mieście. Pomożecie?
reklama
Alexz89
Fanka BB :)
Kobieta powinna być na wizycie przynajmniej raz w miesiącu. Nie wytrzymała bym i od razu poszła bym prywatnie.Hej wam, byłam dziś na wizycie u ginekologa. Fasolka jest w macicy. Wiek zgadza się z OM, ale lekarz powiedział, że jest za wcześnie na serduszko. Zbiło mnie to z tropu bo zazwyczaj na tym etapie nasze dzieci miały bijące serduszko ale skoro zarodek odpowiada wiekowi ciąży tzn ze się rozwija tak? Co byście pomyślały. Następna wizytę mam 2 wrzeania bo wyjeżdżamy do Polski. Myślałam, że znajdę sobie badania prenatalne 1 trym w Polsce ale totalnie nie umiem się odnaleźć w Internecie. Nie umiem znalesc takiego badania w moim mieście. Pomożecie?
Wiolcia_6
Grudniówka 2010 :)
Oj czekanie jest najgorsze. Wszystko będzie dobrze! Niestety wiem ze czas się teraz dłuży ale będzie dobrze ❤ Daj znać jak wyjdziesz. Ja też jade na 15 ale już mnie nosi robiłaś ostatnio betę czy już nie ?Jednak nie takie małe, bo jeszcze 4 babeczki przede mną
ooo wspolczuje teakiego czekaniaJednak nie takie małe, bo jeszcze 4 babeczki przede mną
ja jutro sie bede tak stresowac
Angiee
Oj czekanie jest najgorsze. Wszystko będzie dobrze! Niestety wiem ze czas się teraz dłuży ale będzie dobrze ❤ Daj znać jak wyjdziesz. Ja też jade na 15 ale już mnie nosi robiłaś ostatnio betę czy już nie ?
Niee, ostatnią betę robiłam 30 czerwca i już więcej nie chciałam, bo to za duży stres dla mnie.
Dam znać, jak wyjdę! I za Ciebie też trzymam kciuki
Wiecie co, jestem teraz na L4 z powodu zapalenia zatok i dodatkowo jeszcze tej nieszczęsnej jelitówki. Miałam zwolnienie do dzisiaj, ale na kontroli lekarka przedłużyła mi je o kolejny tydzień. Napisałam smsa szefowi, żeby go o tym poinformować. Mamy grupę na Facebooku i widzę, że szuka kogoś na zastępstwo za mnie w tym tygodniu, a mi nawet nie raczył odpisać. Czy ja naprawdę mam się czuć winna, bo się rozchorowałam, a on ma za mało pracowników? Jutro idę do ginekologa, chciałam go poinformować, żeby na spokojnie szukał sobie pracownika na moje miejsce zanim pójdę na L4, ale może po prostu zacznę go traktować z wzajemnością...
Natasza27
Trzymamy [emoji110]Ja już siedzę w poczekalni u lekarza. Mam na 13, ale jest małe opóźnienie. Trzymajcie kciuki [emoji120]
Ja dziś idę na USG jednak bo nie wytrzymam dwa tygodnie po tych moich plamieniach. Wiem, że może panikuje za bardzo, ale tak już mam.
Tylko czy częste USG nie szkodzi dziecku? Byłam 7 lipca.
blanny
Dlaczego dopiero 2 września?! Wow, masakra.Hej wam, byłam dziś na wizycie u ginekologa. Fasolka jest w macicy. Wiek zgadza się z OM, ale lekarz powiedział, że jest za wcześnie na serduszko. Zbiło mnie to z tropu bo zazwyczaj na tym etapie nasze dzieci miały bijące serduszko ale skoro zarodek odpowiada wiekowi ciąży tzn ze się rozwija tak? Co byście pomyślały. Następna wizytę mam 2 wrzeania bo wyjeżdżamy do Polski. Myślałam, że znajdę sobie badania prenatalne 1 trym w Polsce ale totalnie nie umiem się odnaleźć w Internecie. Nie umiem znalesc takiego badania w moim mieście. Pomożecie?
A do jakiego miasta w Polsce jedziesz? Ginekolodzy są wszędzie, mają USG, nie powinno być problemu. Z prenatalnymi też nie...
ja juz daaaawno sie nauczylam ze najlepiej to marwtic sie o siebie i dziecko .. niestety takie czasy powalone ze niestety pracodawca nie doceni twoich staran bo dla niego niewazne co zrobisz to i tak problemWiecie co, jestem teraz na L4 z powodu zapalenia zatok i dodatkowo jeszcze tej nieszczęsnej jelitówki. Miałam zwolnienie do dzisiaj, ale na kontroli lekarka przedłużyła mi je o kolejny tydzień. Napisałam smsa szefowi, żeby go o tym poinformować. Mamy grupę na Facebooku i widzę, że szuka kogoś na zastępstwo za mnie w tym tygodniu, a mi nawet nie raczył odpisać. Czy ja naprawdę mam się czuć winna, bo się rozchorowałam, a on ma za mało pracowników? Jutro idę do ginekologa, chciałam go poinformować, żeby na spokojnie szukał sobie pracownika na moje miejsce zanim pójdę na L4, ale może po prostu zacznę go traktować z wzajemnością...
niech szuka zastepstwa a ty na spokojnie siedz i sie kuruj
reklama
Może w przypadku prywatnych wizyt tak jest, że częste wizyty, NFZ planowo tylko 3 USG plus to potwierdzające ciążę. Wizyty pomiędzy jakieś przelotne z wynikiem krwi i moczu gdzie albo zbada ci szyjkę albo nie. Ale przy fizjologicznej ciąży podobno w zupełności to wystarcza. A częste badanie USG ze słuchaniem tętna nie jest zalecane bo dużo mówi się o wpływie częstego słuchania bicia serca dziecka na jego zdrowie. Lekarze o tym nie mówią zwłaszcza prywatni bo same wiecie że mamusia płaci mamusia chce ale podobno mówienie, że np o jaki ruchliwy albo o wstydzi się bo się chowa to głupota i po prostu jakoś te fale z USG dzieciaczki denerwują, rozgrzewają. Kawałek z neta " Z uwagi na fakt, iż badanie z zastosowaniem techniki dopplerowskiej może podwyższyć temperaturę o ponad 1,5°C zaleca się ograniczenie jego wykonywania w pierwszym trymestrze do minimum. Dlatego wydaje się, że korzystniej dla dziecka jest obserwować na monitorze jak bije serduszko, aniżeli móc słyszeć jego bicie."Kobieta powinna być na wizycie przynajmniej raz w miesiącu. Nie wytrzymała bym i od razu poszła bym prywatnie.