reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2022

reklama
Cześć dziewczyny!
Ja póki co nieśmiało się witam. Test wyszedł mi pozytywny już w niedzielę, dwa dni przed @. Poroniłam w 8tc w marcu i to był mój pierwszy cykl kiedy postanowiliśmy znowu się starać. Bardzo mnie zaskoczyło, że pyklo już za pierwszym razem bo o poprzednia ciążę Staraliśmy się rok.
Jest strasznie dużo obaw, że znowu będzie poronienie, jakoś strasznie na zimno to przyjmuje i w ogóle cieszyć się nie umiem. Tzn ucieszyłam się jak dwie kreski zobaczyłam, ale ciągle są obawy ze i tym razem nie wyjdzie.

Dzisiaj postanowiłam do was dołączyć bo przyrost bety po 48h jest prawidłowy - chociaż tutaj też się obawiam bo wyszło tylko 93% przyrostu. A tutaj widzę niektórym i po 180% wzrasta.
Progesteron miałam najpierw 23, a dzisiaj po 48h już 20 czyli spada. Oprócz tego 2 dni temu miałam jakieś brunatne plamienia, jednorazowe. Ja widzę wszystko już w tak czarnych barwach, że aż jestem sama sobą przerażona.

Myślicie żeby duphaston wziąć na ten progesteron? Do lekarza idę dopiero w poniedziałek.
U mnie dzisiaj 4+3 więc ciąża bardzo młoda

Wybaczcie, że mój pierwszy post tutaj i już od razu smęty, ale dzisiaj chyba mam jakiś gorszy dzień pełen obaw 😉

No i gratuluję wam wszystkim i życzę nam abyśmy wszystkie przeżyły 9 nudnych miesięcy ❤️
Kochana, moim zdaniem koniecznie weź progesteron jakiś jak masz. Może być duphaston. Szczególnie, że masz plamienia. Trzymam mocno kciuki.

Ja wróciłam od lekarza. Ogólnie jest dobrze, obraz USG idealnie się pokrywa z OM (nic dziwnego, bo wiem, kiedy była owu przecież). Nie ma jeszcze zarodka i serduszka, ale to wszystko póki co prawidłowe. Oczywiście do kolejnego USG będę i tak się stresować. :)
Na USG nic w sumie jeszcze nie ma, bo za wcześnie na zarodek i serduszko. Tzn. pęcherzyk jest!

Pan doktor powiedział, że jako, że się długo staraliśmy, to na wszelki wypadek będziemy traktować tą ciążę jako ciążę podwyższonego ryzyka i będziemy na mnie chuchać. Dostałam duphaston, jakby się coś działo mam brać więcej i dzwonić. Zero seksu. Chciał mi dać zwolnienie. Mam się nie męczyć, nie dźwigać, chuchać i dmuchać na siebie. :) Dostałam zlecenie, jakie badania mam zrobić i w sumie chyba tyle. :)

Dziś rano robiłam betę (8331) i proga (28.8).

Ja wróciłam od lekarza. Ogólnie jest dobrze, obraz USG idealnie się pokrywa z OM (nic dziwnego, bo wiem, kiedy była owu przecież). Nie ma jeszcze zarodka i serduszka, ale to wszystko póki co prawidłowe. Oczywiście do kolejnego USG będę i tak się stresować. :)
Na USG nic w sumie jeszcze nie ma, bo za wcześnie na zarodek i serduszko. Tzn. pęcherzyk jest!

Pan doktor powiedział, że jako, że się długo staraliśmy, to na wszelki wypadek będziemy traktować tą ciążę jako ciążę podwyższonego ryzyka i będziemy na mnie chuchać. Dostałam duphaston, jakby się coś działo mam brać więcej i dzwonić. Zero seksu. Chciał mi dać zwolnienie. Mam się nie męczyć, nie dźwigać, chuchać i dmuchać na siebie. :) Dostałam zlecenie, jakie badania mam zrobić i w sumie chyba tyle. :)

No i ekstra i wszystko idzie w dobra stronę 😊 Kochana trzymaj się zaleceń swojego lekarza i odpoczywaj ile się da bo za pare miesięcy o takim luksusie będziesz mogła tylko pomarzyć 😀

Gratulacje! Bardzo, bardzo się cieszę że dobrze poszła wizyta ❤ podniosłaś mnie też na duchu bo może i ja przy becie ponad 8000 zobaczę pęcherzyk.
Bardzo dobrze że tak o ciebie dba. Niech chucha jak najwięcej i ty sama na siebie też. Pamiętam że w poprzedniej ciąży oglądałam nastoletnie matki żeby się zrelaksować 😂 także polecam 😉
Odpoczywaj! 😃 A kolejna wizyta kiedy?

Gratulacje! Bardzo, bardzo się cieszę że dobrze poszła wizyta ❤ podniosłaś mnie też na duchu bo może i ja przy becie ponad 8000 zobaczę pęcherzyk.
Bardzo dobrze że tak o ciebie dba. Niech chucha jak najwięcej i ty sama na siebie też. Pamiętam że w poprzedniej ciąży oglądałam nastoletnie matki żeby się zrelaksować 😂 także polecam 😉
Ja też ostatnie dni spędziłam na nastoletnich matkach ewentualnie licealnych ciążach i naprawdę pomaga 😀😀

Natasza, to tak jak u mnie, wkladka caly czas czysta. Mowisz, ze to od nadzerki? Ja zaczelam plamic niedlugo po tym jak zmierzylam temperature dopochwowo. O tym czy mam nadzerke nic mi nie wiadomo, a tutaj w ciazy lekarze nie badaja szyjki macicy :/
Nie mam pojęcia. Ale chyba nie. Mam nadzieję, że przejdzie [emoji120] a u Ciebie to chwilowe czy już dłużej trwa?

No i ekstra i wszystko idzie w dobra stronę 😊 Kochana trzymaj się zaleceń swojego lekarza i odpoczywaj ile się da bo za pare miesięcy o takim luksusie będziesz mogła tylko pomarzyć 😀
Haha, mam w domu nadpobudliwe pięcioletnie dziecię, mogę pomarzyć o odpoczynku 😂🙈 Nie wiem co to będzie jak urodzę, ale naiwnie jestem nawet nie aż tak pesymistycznie nastawiona 🙈😂😂 Dziękuję!
Na pewno przy będzie ponad 8000 będziesz już miała pęcherzyk. A powyżej 10000 już często jest zarodek. :) Na pewno będzie dobrze!
Ja wizytę mam kolejna 27.07 jak mój lekarz wróci z urlopu. Ale 20.07 jestem na NFZ zapisana dodatkowo. :)

Dziewczyny, a powiedzcie mi, bo badałam trzy razy HCG, zawsze po 72h i za każdym razem mam przyrost 400%. To normalne jest w ogóle? Niby na beta kalkulatorze wychodzi zupełnie normalnie, ale jak norma jest 115%, a ja mam 400, to trochę się zaczynam martwić🙄 może to jakiś zaśniad czy coś?
Screenshot_2021-07-08-17-54-56-197_com.android.chrome.jpg

reklama
Dziewczyny, a powiedzcie mi, bo badałam trzy razy HCG, zawsze po 72h i za każdym razem mam przyrost 400%. To normalne jest w ogóle? Niby na beta kalkulatorze wychodzi zupełnie normalnie, ale jak norma jest 115%, a ja mam 400, to trochę się zaczynam martwić🙄 może to jakiś zaśniad czy coś?Zobacz załącznik 1292033
Albo bliźniaki 😀 ja po 48h miałam 188%

Do góry