reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2022

Cześć dziewczyny!
Ja póki co nieśmiało się witam. Test wyszedł mi pozytywny już w niedzielę, dwa dni przed @. Poroniłam w 8tc w marcu i to był mój pierwszy cykl kiedy postanowiliśmy znowu się starać. Bardzo mnie zaskoczyło, że pyklo już za pierwszym razem bo o poprzednia ciążę Staraliśmy się rok.
Jest strasznie dużo obaw, że znowu będzie poronienie, jakoś strasznie na zimno to przyjmuje i w ogóle cieszyć się nie umiem. Tzn ucieszyłam się jak dwie kreski zobaczyłam, ale ciągle są obawy ze i tym razem nie wyjdzie.

Dzisiaj postanowiłam do was dołączyć bo przyrost bety po 48h jest prawidłowy - chociaż tutaj też się obawiam bo wyszło tylko 93% przyrostu. A tutaj widzę niektórym i po 180% wzrasta.
Progesteron miałam najpierw 23, a dzisiaj po 48h już 20 czyli spada. Oprócz tego 2 dni temu miałam jakieś brunatne plamienia, jednorazowe. Ja widzę wszystko już w tak czarnych barwach, że aż jestem sama sobą przerażona.

Myślicie żeby duphaston wziąć na ten progesteron? Do lekarza idę dopiero w poniedziałek.
U mnie dzisiaj 4+3 więc ciąża bardzo młoda

Wybaczcie, że mój pierwszy post tutaj i już od razu smęty, ale dzisiaj chyba mam jakiś gorszy dzień pełen obaw 😉

No i gratuluję wam wszystkim i życzę nam abyśmy wszystkie przeżyły 9 nudnych miesięcy ❤️
witamy :) nie martw się tyle na zapas bo to nic dobrego , tak jak napisała @Cukierkowa20pare ja też bym wziela progesteron tym bardziej że chyba nawet w ulotce jest napisane że zaleca się po wcześniejszych poronieniach. Ja w pierwszej mialam wczesne poronienie w kolejnej z której mam syna mialam profilaktycznie duphaston zapisywany do 16 tyg jakoś. A teraz nic :) trzymam kciuki :)

reklama
Ja póki co nieśmiało się witam. Test wyszedł mi pozytywny już w niedzielę, dwa dni przed @. Poroniłam w 8tc w marcu i to był mój pierwszy cykl kiedy postanowiliśmy znowu się starać. Bardzo mnie zaskoczyło, że pyklo już za pierwszym razem bo o poprzednia ciążę Staraliśmy się rok.
Jest strasznie dużo obaw, że znowu będzie poronienie, jakoś strasznie na zimno to przyjmuje i w ogóle cieszyć się nie umiem. Tzn ucieszyłam się jak dwie kreski zobaczyłam, ale ciągle są obawy ze i tym razem nie wyjdzie.

Dzisiaj postanowiłam do was dołączyć bo przyrost bety po 48h jest prawidłowy - chociaż tutaj też się obawiam bo wyszło tylko 93% przyrostu. A tutaj widzę niektórym i po 180% wzrasta.
Progesteron miałam najpierw 23, a dzisiaj po 48h już 20 czyli spada. Oprócz tego 2 dni temu miałam jakieś brunatne plamienia, jednorazowe. Ja widzę wszystko już w tak czarnych barwach, że aż jestem sama sobą przerażona.

Myślicie żeby duphaston wziąć na ten progesteron? Do lekarza idę dopiero w poniedziałek.
U mnie dzisiaj 4+3 więc ciąża bardzo młoda

Wybaczcie, że mój pierwszy post tutaj i już od razu smęty, ale dzisiaj chyba mam jakiś gorszy dzień pełen obaw 😉

No i gratuluję wam wszystkim i życzę nam abyśmy wszystkie przeżyły 9 nudnych miesięcy ❤️
Jakbym o sobie czytala! Tez staralismy sie przez rok, tez poronilam w marcu. Teraz jestem w 4t5d i tez pojawilo sie plamienie. Mam takie same odczucia jak Ty, ale musimy sie jakos trzymac i byc dobrej mysli, bo co nam innego pozostalo. Duzego wplywu na rozwoj sytuacji i tak nie mamy. Glowa do gory :) (I kto to mowi ;) )

Jakbym o sobie czytala! Tez staralismy sie przez rok, tez poronilam w marcu. Teraz jestem w 4t5d i tez pojawilo sie plamienie. Mam takie same odczucia jak Ty, ale musimy sie jakos trzymac i byc dobrej mysli, bo co nam innego pozostalo. Duzego wplywu na rozwoj sytuacji i tak nie mamy. Glowa do gory :) (I kto to mowi ;) )
Dokładnie!! Trzeba się trzymać razem i być pozytywnej myśli. Nie można od razu zakładać, że teraz się poroni bądź się stanie coś złego. Czasem nie mamy wpływu na to co los przyniesie i pozostaje nam tylko czekać. A im więcej stresu tym gorzej. 🙂

Też mam, ale to nie była krew tylko takie brązowe brudy przy podcieraniu na papierze.
Natasza, to tak jak u mnie, wkladka caly czas czysta. Mowisz, ze to od nadzerki? Ja zaczelam plamic niedlugo po tym jak zmierzylam temperature dopochwowo. O tym czy mam nadzerke nic mi nie wiadomo, a tutaj w ciazy lekarze nie badaja szyjki macicy :/

Dziewczyny coś nie daje mi spokoju. Ginekolog dała mi jeszcze takie zdjęcie i podpisała że torbiel. 5cm. Obok widać ciążowy z zarodkiem 4 cm. Czy to zniknie? Albo jest możliwość że coś jeszcze się pojawi?

Załączniki

• 18A6DD62-EF08-4C2E-977B-AB942652BE0D.jpeg
    18A6DD62-EF08-4C2E-977B-AB942652BE0D.jpeg
    2,5 MB · Wyświetleń: 88
reklama
Jest zarodek, widziałam serduszko ❤️ dostałam skierowanie na różne badania. Karta ciąży założona 🙏
Ale mi ulżyło ☺️ kolejna wizyta jak zrobię badania
A jakie to konkretnie badania? Pytam, bo jestem ciekawa ile z tego mi pokryje ubezpieczenie.
I oczywiście gratulacje 😚

Ostatnia edycja:
Do góry