reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2022

Wszystko zależy od lekarza... Teoretycznie nowe wytyczne są takie, by nie słuchać, bo to może podgrzewać troszkę zarodek i może się przyczynić do poronienia. Natomiast znakomita większość lekarzy wciąż słucha, bo robią tak od 20-30-40-50 lat i po prostu robią tak dalej. Więc jak nie chcesz, by słuchał, to chyba musisz poprosić od drzwi, że sobie tego nie życzysz 😅
Czuję się tak głupia w tym wszystkim że masakra 🤣

reklama
Dziewczyny a powiedzcie mi , czy zaprzestałyscie seksu w tym początkowym okresie ciąży teraz? Czy się nie krempujecie z tym ?:) ja mam obawy , ale niczym niepoparte , bo wszędzie piszą że można normlanie uprawiać seks pod warunkiem że ciąża nie jest zagrożona. No ale tego na tym etapie nie wiadomo jakby nie było
Ja na początku nie ale w 5 tyg. zaczęłam krwawić. Dostałam duphaston i mialam się wstrzymać od współżycia na 10 dni. Dzisiaj idę na kontrolę i zobaczymy co dalej ...

6+3
Poród na 28 lutego 😍
Dobrze, że luty nie będzie miał 29 dni sobie myślę😅
Zostawię Cię w terminach na 1 marca, co?😀
Dziewczyny, które jeszcze nie są wpisane w terminy porodu a chciałaby, to dajcie znać w odpowiedzi i podajcie swoją datę z om/usg. Jak chcecie:) Możemy później zmienić.
A terminy są na pierwszej stronie w pierwszym poście😊

Dziewczyny, które jeszcze nie są wpisane w terminy porodu a chciałaby, to dajcie znać w odpowiedzi i podajcie swoją datę z om/usg. Jak chcecie:) Możemy później zmienić.
Tak zostaw mi ten 1 marzec.
❤️
Dochodzę do siebie po wizycie takie emocje 😀

Dziewczyny a powiedzcie mi , czy zaprzestałyscie seksu w tym początkowym okresie ciąży teraz? Czy się nie krempujecie z tym ?:) ja mam obawy , ale niczym niepoparte , bo wszędzie piszą że można normlanie uprawiać seks pod warunkiem że ciąża nie jest zagrożona. No ale tego na tym etapie nie wiadomo jakby nie było
Ja obaw nie mam i chętnie dalej uprawialabym seks, ale mój mąż trochę się obawia (i ma takie opory, że tam jest dziecko) :) daję mu czas, żeby się do wszystkiego przyzwyczaił i mam nadzieję że niedługo wrócimy do przytulanek (no chyba, że lakarz w przyszłą środę powie coś innego)

No ja już też po wizycie - dostałam najpiękniejszy prezent pod słońcem - bijące serduszko 😍😍😍 Wg OM i wg USG - 6+2, poród zaplanowany na 1 marca 🤩 jestem przeszczęśliwa. Moja kruszynka ma 5.6 mm i piękną pracę serduszka ❤️❤️❤️❤️ na leżance się popłakałam a z okazji urodzin zapłaciłam za wizytę mniej 😂
Gratulacje! Całkiem fajne rozmiary ma twoja kruszynka 😄 I bijące serduszko do tego - chyba nie można wymarzyć nic więcej 😀

reklama
U mnie na razie aplikacja pokazuje 14 marca 😉

Do góry