reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2022

reklama
Część, jestem podwójną aniołkową mamą (poronienie zatrzymane w maju 2020 - 11 tydzień i grudniu 2020- 9 tydzień) aktualnie w 4+6 tygodniu ciąży :) Dzisiaj potwierdzona u lekarza. Z uwagi na obciążenie i PAI 1 4G i MTHFR jestem aktualnie na Clexane 0.4. Termin 11.03.2022 <3 Nadrabiam wątkowe zaległości, ale jestem dopiero na 65 stronie :D Pozdrawiam i ściskam na przywitanie!
No to masz jeszcze trochę czytania ale szybko pójdzie bo mamy fajna załogę i super się to czyta 😀 gratuluje dwóch kreseczek 😀😀

Dziewczyny a jak wasze brzuszki?
U mnie dzisiaj 5+5, ale od weekendu mój brzuch przestał być płaski, przed ciąża miałam też widoczne mięśnie i te też zniknęły. Z tego co czytam w internecie to to bardzo wcześnie...🤷‍♀️

Dziewczyny a jak wasze brzuszki?
U mnie dzisiaj 5+5, ale od weekendu mój brzuch przestał być płaski, przed ciąża miałam też widoczne mięśnie i te też zniknęły. Z tego co czytam w internecie to to bardzo wcześnie...🤷‍♀️
Standardowo spuchnięty od zastrzyków i wywalony przez wzdęcia 😀😀 Twój zanik mięśni to też zapewne wzdęcia

Dziewczyny czy któraś z was paliła? Ja nie moge się tego pozbyć z głowy …. Jak sobie radzicie ?
Oj Kochana wiem co czujesz .... paliłam jak dowiedziałam się o pierwszej ciąży i nie byłam.w stanie rzucić. Jak otrząsnęłam się po stracie to powiedziałam koniec kropka i rzuciłam żeby starać się o następne i tak już pół roku nie pale. Sama sobie dziękuję że zaczęłam rzucać wcześniej bo bez wspomagacza nie dałabym sobie rady

Byłam tydzień temu wlasnie w 5+3 i też był tylko maleńki pęcherzyk. ;) a masz jakies zdjęcie?
@Natasza27 @Cukierkowa20pare mam USG :) z opisu mam takie info:
Pojedynczy pęcherzyk ciążowy o GS - 12 mm YS 2,7 mm, nie uwidoczniono echa zarodka
A ta jasna kropka tam to ciałko żółte :)

Mam iść jeszcze na USG piersi do 20 tc i do stomatologa sprawdzić czy wszystko ok.

Załączniki

• IMG_20210706_154336094~2.jpg
    IMG_20210706_154336094~2.jpg
    491,7 KB · Wyświetleń: 69
@Natasza27 @Cukierkowa20pare mam USG :) z opisu mam takie info:
Pojedynczy pęcherzyk ciążowy o GS - 12 mm YS 2,7 mm, nie uwidoczniono echa zarodka
A ta jasna kropka tam to ciałko żółte :)

Mam iść jeszcze na USG piersi do 20 tc i do stomatologa sprawdzić czy wszystko ok.
No piękne usg 😍 nie ma opcji żeby na następnej wizycie nie było serduszka 😊

reklama
Oj Kochana wiem co czujesz .... paliłam jak dowiedziałam się o pierwszej ciąży i nie byłam.w stanie rzucić. Jak otrząsnęłam się po stracie to powiedziałam koniec kropka i rzuciłam żeby starać się o następne i tak już pół roku nie pale. Sama sobie dziękuję że zaczęłam rzucać wcześniej bo bez wspomagacza nie dałabym sobie rady
Wiadomo że palenie w ciąży jest niezdrowie ale ja nigdy w życiu nie zlinczuje osoby która sobie popala. Po pierwsze sam mi lekarz powiedział że lepiej palić po pół papierosa niz rzucić gwałtownie bo to może być jeszcze gorsze a po drugie osoba która nigdy nie paliła tego nie zrozumie. Nie da się rzucić palenia po parunastu latach bez żadnych konsekwencji. Nie popieram palenia w ciąży ale rozumiem takie osoby bo to naprawdę nie jest proste choćby nie wiem jak się chciało

Do góry