reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2022

reklama
Nie musieliście odczekać roku po zaśniadzie? Przykro mi z powodu twoich strat :(
W moim przypadku beta ładnie spadła, wszystko mówi doktorka ze u mnie okej i dała nam zielone światło bo laparo miałam robiona i tez mówiła ze jej szkoda. A ze rok na odczekanie to takie bardziej książkowe i każdy ginekolog się tego trzyma bo zasniad jest rzadki i lekarze nie maja tak doświadczenia to zawsze rok rok rok. A ona przedyskutowała z innymi lekarzami na jakimś dużym konsylium mój przypadek i powiedziała ze się staramy, oczywiście strach jest straszny ale jej zaufałam bo strasznie pragnę dziecka …
W dodatku byłam kontrolnie u mojego endokrynologa i powiedział ze miał to samo z córka 4 miesiące temu a teraz jest w ciąży i wszystko jest okej i ze to tyle co przerabial i starał się jej pomoc i konsultował gdzie się dało i według niego tez szkoda czasu..
to jedyni lekarze którzy dali mi zielone światło. Bo mój stary gin oraz lekarze w szpitalu ze rok .
Mam nadzieje ze mieli racje moi i w marcu urodzę sobie swój mały cud ❤️

A ja mam już wyniki :)
Dzisiaj 5+3
beta 3459,00 mlU/ml, czyli według przedziałki 6 tydzień ok
progesteron 26,30 ng/ml, czyli jak na I trymestr spoko
TSH elegancko - 1,1 (pod koniec kwietnia miałam 0,9)
FT4 - (zrobiłam, bo było w pakiecie z TSH i to taniej niż samo TSH :D) 1,59 ng/dl (przedział 0,93 - 1,71)

No to jeszcze jutro wizyta 🤩 nie mogę się doczekać

Ostatnia edycja:
hej dziewczyny. Witam wszystkie nowe mamusie i gratuluje 😄 ja juz zapisana na wizyte u poloznej na 4.08 czyli czeka mnie miesiac czekania. Z kolei usg bede miec zrobione wczesniej w 8-9 tygodniu ciazy czyli za jakies 2-3 tygodnie 😄 objawy jakos mnie opusily, bo poza nabrzmialymi piersiami nic nie czuje. Tez tak macie, ze jednego dnia czujecie bardziej, a na drugi Wam mija itd? Bo momentami to zaczynam sie stresowac czy napewno wszystko ok 🥺

hej dziewczyny. Witam wszystkie nowe mamusie i gratuluje 😄 ja juz zapisana na wizyte u poloznej na 4.08 czyli czeka mnie miesiac czekania. Z kolei usg bede miec zrobione wczesniej w 8-9 tygodniu ciazy czyli za jakies 2-3 tygodnie 😄 objawy jakos mnie opusily, bo poza nabrzmialymi piersiami nic nie czuje. Tez tak macie, ze jednego dnia czujecie bardziej, a na drugi Wam mija itd? Bo momentami to zaczynam sie stresowac czy napewno wszystko ok 🥺
Ja tak mam :) raz jest dość intensywnie, potem nie czuje nic, jakby ciąży nie było :) także to chyba normal

No to chyba i ja sie przywitam
To moja 11 ciaza ale mam 3 dzieci
Ta ciaza na tonie lekow więc mam nadzieje ze sie w koncu uda :)
Jestem 6t0d i dzisiaj zobaczylam serduszko a malutek ma już 5mm :)
Termin porodu wychodzi mi na 3 marca

Załączniki

• 209965348_185109490295370_7472906094028850228_n.jpg
    209965348_185109490295370_7472906094028850228_n.jpg
    32,8 KB · Wyświetleń: 56
Ostatnia edycja:
reklama
Do góry