reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2022

Dziewczyny, jak Wy macie teraz z tymi piersiami... bolą Was czy nie bolą? Dużo się rzeczy naczytałam i trochę się boję, że moje jak na razie nie są w ogóle tkliwe 🙄 Jeszcze tym bardziej, że przy poprzedniej ciąży pamiętam, że mnie bardzo bolały i partnerowi nawet zabranialam dotykania ich... Są moze mamy które mają za sobą ciążę w ogóle bez takich objawów?
Bolą, ale troszkę mniej niż na samym początku. Ogólnie najgorzej jest po całym dniu jak już zdejmę stanik a one są "na wolności" i po nocy. Nie mniej jednak są tkliwe, ale żeby jakoś znacząco zmieniły swój rozmiar to bym nie powiedziała.

reklama
Dziewczyny, jak Wy macie teraz z tymi piersiami... bolą Was czy nie bolą? Dużo się rzeczy naczytałam i trochę się boję, że moje jak na razie nie są w ogóle tkliwe 🙄 Jeszcze tym bardziej, że przy poprzedniej ciąży pamiętam, że mnie bardzo bolały i partnerowi nawet zabranialam dotykania ich... Są moze mamy które mają za sobą ciążę w ogóle bez takich objawów?
Proponuję tyle nie czytać :) Mnie w pierwszej ciąży w ogóle nie bolały cycki i wszystko było ok :) Teraz też mnie nie bolą i nie zamierzam się przejmować. W pierwszej ciąży nie miałam mdłości, nie bolały mnie piersi, nie czułam się senna, nie miałam zachcianek itd itd NIC.

Moje są wrażliwe tak jak zwykle przy @ Na początku, czyli zaraz po dniu spodziewanej @, troche dziwnie sterczały mi brodawki (nie same sutki) - trochę tak, jak za dziecka/nastolatki rosły piersi 😊a teraz wyglądają normalnie, nie bolą mnie jakoś bardzo, po prostu są bardziej nabrzmiałe i wrażliwe, ale ani mnie nie swędzą ani nie przeszkadzają.... z resztą u mnie te objawy raz są a raz nie ma. Dzisiaj bolało mnie podbrzusze a od jakiejś godziny w ogóle go nie czuję. Też tak macie?

Może po prostu zapytaj swego ginekologa przy wizycie czy przy USG może być Twój mąż? U mnie wiem, że gin pyta czy ojciec dziecka chce też zobaczyć i wtedy woła go do gabinetu.
Tak jak Alex napisała. Po prostu jak wejdziesz, powiedz lekarzowi, że partner jest w poczekalni, bo chce zobaczyć na USG serduszko. Ginekolog albo poprosi Cię, byś po badaniu a przed USG go zawołała albo sam go zawoła. :)
I tak zrobię, dzięki Dziewczyny 🙌

Proponuję tyle nie czytać :) Mnie w pierwszej ciąży w ogóle nie bolały cycki i wszystko było ok :) Teraz też mnie nie bolą i nie zamierzam się przejmować. W pierwszej ciąży nie miałam mdłości, nie bolały mnie piersi, nie czułam się senna, nie miałam zachcianek itd itd NIC.
O i jest głos rozsądku, dziękuje 😘 Ja sama często powtarzam, że każda ciąża jest inna, a tu widzisz, człowiek za dużo chyba wolnego ma w weekend i czyta, analizuje, zaczyna porównywać i nie robi zbyt mądrych rzeczy😅 Sama dałam się na tym złapać. Tak wzięłam jeszcze pod uwagę właśnie tą moją poprzednią ciążę w której te objawy występowały, ale no nic:) Zobaczymy jak to będzie😊

Mnie bolą i to cholernie. Najgorsze jak przychodzi wieczorem zdjąć biustonosz, przeżywam katusze. Ale wiesz.... ja z moim 80H to ogólnie mam problem. Miałam dwie koleżanki, których nie bolały piersi więc to nie jest zasada 🙂 Nie stresuj się bo nie ma czym 😀

Wróciłam że spaceru dziewczyny z .... 7 kleszczami! Jeden niestety dał radę się już wbić w głowę 😪 Uważajcie na siebie, na spacerach. Pierwszy raz miałam tak od lat. Chyba jednak lepiej leżeć i czytać książkę ten 1 trymestr...

O i jest głos rozsądku, dziękuje 😘 Ja sama często powtarzam, że każda ciąża jest inna, a tu widzisz, człowiek za dużo chyba wolnego ma w weekend i czyta, analizuje, zaczyna porównywać i nie robi zbyt mądrych rzeczy😅 Sama dałam się na tym złapać. Tak wzięłam jeszcze pod uwagę właśnie tą moją poprzednią ciążę w której te objawy występowały, ale no nic:) Zobaczymy jak to będzie😊
Każda ciąża jest inna, nawet u tej samej osoby. Moja kuzynka ma dwójkę dzieci. Starsza - zero objawów ciążowych, zero mdłości. Druga ciąża - wymiotowała 6 miesięcy tak, że trzy razy była hospitalizowana. :) I to nie znaczyło, że coś jest nie tak.

Witam :) po trudnych przejściach mam nadzieje ze i ja w końcu będę marcowa mamusia ❤️ Dzisiejszy cień cienia ❤️

Załączniki

• FFD72866-E9BB-4186-9365-AEDEEEDB9F5C.jpeg
    FFD72866-E9BB-4186-9365-AEDEEEDB9F5C.jpeg
    914,9 KB · Wyświetleń: 101
reklama
Ja właśnie też chcę, żeby mąż był przy USG jeśli będzie już serduszko. Tylko jak to zrobić? Mam zapytać gin, czy mąż może wejść na badanie USG? Czy ma wejść ze mną od razu? 🙈 To moja pierwsza ciąża i nie mam żadnego doświadcze

O dzięki ❤ Byłoby super i taką mam nadzieję😍🙏 Teraz tylko odliczać do czwartku, im bliżej tym bardziej się człowiek doczekać nie może 😊 Zobaczymy czy w ogóle dobrze wyliczylam z om, czy może ciąża okaże się straszą lub mlodsza.

I Ty też! 😀

Nawet tak źle nie myśl! Niestety, ale ludzki organizm to nie maszyna i czasem nawet o tym nie wiemy jak nasz organizm walczy z jakąś infekcja.:) Będzie dobrze na pewno. Mnóstwo kobiet przechodzi przez takie rzeczy i wszystko się kończy pomyślnie;)
Daj znać w czwartek koniecznie :)
Mnie piersi też nie bolą , ale są większe i twarde, czasem tylko sutki są wrażliwsze. Czytałam mnóstwo takich rozmów jak ta i Panie często pisały że miały nie miały bolu piersi do połowy ciąży nawet , więc nie ma się czym stresować, tylko się cieszyć , że natura nas od samego początku nie doświadcza 😄

Do góry