reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2022

Moze zobacz u Mamy ginekolog w sklepie. Ona ma takie majtki poporodowe z bawełny. Sa tez takie z dziurkami, ażurowe specjalnie po cc. Powinny byc w sam raz.

reklama
Ej, zaczynam wam "zazdroscic" objawów 🤣🤣🤣 miękkie szyjki, rozwarcie, skurcze, główka nisko itp. U mnie 2tyg temu się więcej działo a teraz totalnie nic poza spinaniem brzucha, ale to już chyba od 2 msc mam 😋 z dnia na dzień jestem coraz pewniejsza, że jak w 1 ciąży ur w ok 36tyg tak teraz walnę 41/42tydz 🤣🤣🤣

Ej, zaczynam wam "zazdroscic" objawów 🤣🤣🤣 miękkie szyjki, rozwarcie, skurcze, główka nisko itp. U mnie 2tyg temu się więcej działo a teraz totalnie nic poza spinaniem brzucha, ale to już chyba od 2 msc mam 😋 z dnia na dzień jestem coraz pewniejsza, że jak w 1 ciąży ur w ok 36tyg tak teraz walnę 41/42tydz 🤣🤣🤣
a ktory tydzien u ciebie? Ja wszystkie dzieci rodzilam po kolei 40+3, 40+0, 40+2 🙈🙈 teraz czwarte dziecko i 38+1 i pisalam wielokrotnie, ze nie licze na szybsze rozwiazanie 🤭 to byloby zaskoczenie dla mnie 😁

Dają Octenisept na przemycie. Dopiero dzisiaj mogłam ale tez są znacznie obniżone razem z tymi podpaskami poporodowym bo tak to by wchodziły na ranę. Nie wiem jak sobie później chodzić do zdjęcia szwów 🤷‍♀️ Jak mnie wszystkie zwykle będą obcierać w domu
Może trzeba sobie kupić jakieś bawełniane majty a'la Brigitte Jones 🤔 A boli Cię bardzo? Kiedy mogłaś wstać np się umyć?

Może trzeba sobie kupić jakieś bawełniane majty a'la Brigitte Jones 🤔 A boli Cię bardzo? Kiedy mogłaś wstać np się umyć?
No muszę kupić zobie. Ale mam inne z siatki i są mega spoko takie spodenkowe. Powiem ci ze nie boli, ale mam trochę opuchnięte przy tej bliźnie. Wstać mogłam dopiero w trzeciej dobie, ale szybko mi poszło ogarnięcie się. Podmyć się tez w trzecim dniu, ale to tez tylko lekko wodą. Normalnie pod prysznicem to się w domu umyje 😂😃

Nie wiem czy któraś z zamkniętego wątku marcówek wchodzi ale ja nadal się bujam z tym rozwarciem a mam skończony 38tc

Nie wiem czy któraś z zamkniętego wątku marcówek wchodzi ale ja nadal się bujam z tym rozwarciem a mam skończony 38tc
Wow no to bardzo długo 😱 ale leżysz cały czas czy normalnie już chodzisz? Ja miałam krążek w 21tc, i dopiero wyciągnęli po cesarce w 37. Także mega długo trzymał 👍😃

Wow no to bardzo długo 😱 ale leżysz cały czas czy normalnie już chodzisz? Ja miałam krążek w 21tc, i dopiero wyciągnęli po cesarce w 37. Także mega długo trzymał 👍😃
Ja normalnie funkcjonuje w domu z 15 miesięcznym synem. Bujam się z rozwarciem 1 cm od listopada. Dzisiaj jeszcze miałam wizytę, choć tydzień temu w poniedziałek wylądowałam ze skurczami przepowiadającymi i do wizyty był spokój.

reklama
Ja normalnie funkcjonuje w domu z 15 miesięcznym synem. Bujam się z rozwarciem 1 cm od listopada. Dzisiaj jeszcze miałam wizytę, choć tydzień temu w poniedziałek wylądowałam ze skurczami przepowiadającymi i do wizyty był spokój.

Może coś się lada moment rozkręci. Ja też mam rozwarcie 1,5 cm od jakiegoś czasu, teraz sączą się wody, ale podobno ilość jest wciąż w normie, ale mnie będą indukować pewnie za dwa tygodnie.

Do góry