reklama
Kokosek86
Zaangażowana w BB
Hej :-) Mój synek też do spokojnych raczej należy i raczej pląsa niż kopie. W nocy mnie w ogóle nie wybudza. Śpię dlugo i dobrze, czasem siku w nocy woadnie jak się przebudze. Tak też było z pierwszym synkiem, i urodził się dzidziuś taki pół na pół wymagający powiedziałabym
Ja ostatnio przeszłam koronę, nie szczepiła się wcześniej. Mimo wszystko miałam dużo szczęścia, że bardzo lagodnie to przechorowalam. Miałam ogolnie ból w calym ciele 2 dni i ból gardła. Żadnej gorączki.
No i mój Franek nie ułożył się jeszcze prawidłowo... Jestem w 35 tc. Za tydzień mam usg, zobaczą jak on się tam miewa i jeśli sam się nie ułoży to będą zapraszali na zewnętrzne obracanie dziecka. Tyle przygód jeszcze przed nami Miała ktoraś ten zabieg robiony?
Ja ostatnio przeszłam koronę, nie szczepiła się wcześniej. Mimo wszystko miałam dużo szczęścia, że bardzo lagodnie to przechorowalam. Miałam ogolnie ból w calym ciele 2 dni i ból gardła. Żadnej gorączki.
No i mój Franek nie ułożył się jeszcze prawidłowo... Jestem w 35 tc. Za tydzień mam usg, zobaczą jak on się tam miewa i jeśli sam się nie ułoży to będą zapraszali na zewnętrzne obracanie dziecka. Tyle przygód jeszcze przed nami Miała ktoraś ten zabieg robiony?
Kitku
Zaangażowana w BB
U nas pionizują jak najszybciej, właśnie po około 6h. Ponoć im szybciej się wstanie, tym mniejsze ryzyko zakrzepówSłyszałam ze niektórym każą wstać po 12h, a niektórym po 6h Co jest lepsze? W tych szpitalach niektórych nie interesują sie pionizacja za bardzo i niektóre za późno wstają…tego sie obawiam
Imagi_nacja
Fanka BB :)
Tez tak słyszałam jak przeglądałam niektóre dziewczyny na yt. Tez historia była ze właśnie nie interesowali się kiedy wstanie i później chodziła przez tydzień zgięta w pół bo mówiła ze taki ból…Trzeba sobie pilnować tych 6h i później wołać pielęgniarki i próbować wstawaćU nas pionizują jak najszybciej, właśnie po około 6h. Ponoć im szybciej się wstanie, tym mniejsze ryzyko zakrzepów
agata90
U mnie w sumie rusza się i w dzień i w nocy, ale w nocy czuje jedynie jak się przebudzę niezależnie od ruchów, czyli nie jest to tak, że mi to w jakiś sposób przeszkadza albo budzi . Ogółem ruchy nie są dla mnie bolesne w żaden sposób, czy tez nie powodują dyskomfortu, stad najprawdopodobniej w nocy mnie to nie budzi. Być może u Ciebie jest podobnie mała się rusza i to sporo tylko sen twardyDziewczyny a jak wasze maluchy zachowują się w nocy, budzą was często? Moja mała jest bardzo aktywna w ciągu dnia, ale w nocy jest bardzo spokojna. Trochę dokazuje na początku kiedy się położę, ale to długo nie trwa i przez noc jest okzobaczymy czy nie będzie odwrotnie jak się urodzi
agata90
Z pionizacją najlepiej nie czekać zbyt długo 6-8h to taki najlepszy czas. Jeśli nikt z personelu nie będzie zainteresowany, to należy po prostu się o to upomnieć, że chciałbyś powoli spróbować wstać...raczej nie powinien nikt odmówić. Ćwiczenia przeciwzakrzepowe można również robić na leżąco, także po poradzie SN to tak przy okazji.Słyszałam ze niektórym każą wstać po 12h, a niektórym po 6h Co jest lepsze? W tych szpitalach niektórych nie interesują sie pionizacja za bardzo i niektóre za późno wstają…tego sie obawiam
Chciałabym żeby mój sen był taki twardy, niestety kiepsko sypiam. Często się budzę bo albo musze do łazienki albo jest mi niewygodnie. Czasami jak wstaje to czuje jak mała się delikatnie przekręca, ale to bez porównania z dniem, później śpi ładnie. Marzy mi się żeby tak było po porodzieU mnie w sumie rusza się i w dzień i w nocy, ale w nocy czuje jedynie jak się przebudzę niezależnie od ruchów, czyli nie jest to tak, że mi to w jakiś sposób przeszkadza albo budzi . Ogółem ruchy nie są dla mnie bolesne w żaden sposób, czy tez nie powodują dyskomfortu, stad najprawdopodobniej w nocy mnie to nie budzi. Być może u Ciebie jest podobnie mała się rusza i to sporo tylko sen twardy
Kitku
Zaangażowana w BB
A jakie to ćwiczenia na leżąco? Napiszesz coś więcej?Z pionizacją najlepiej nie czekać zbyt długo 6-8h to taki najlepszy czas. Jeśli nikt z personelu nie będzie zainteresowany, to należy po prostu się o to upomnieć, że chciałbyś powoli spróbować wstać...raczej nie powinien nikt odmówić. Ćwiczenia przeciwzakrzepowe można również robić na leżąco, także po poradzie SN to tak przy okazji.
Nicky95
Zaangażowana w BB
Ja również kiepsko śpię. Jest coraz gorzej, jak nie siku to nie wygodnie. A mała potrafi tak w nocy po żebrach dać, że się wybudzam, kilka razy nawet się wystraszyłamChciałabym żeby mój sen był taki twardy, niestety kiepsko sypiam. Często się budzę bo albo musze do łazienki albo jest mi niewygodnie. Czasami jak wstaje to czuje jak mała się delikatnie przekręca, ale to bez porównania z dniem, później śpi ładnie. Marzy mi się żeby tak było po porodzie
Zauważyłam, że ma swoje pory aktywności w nocy. Jestem bardzo ciekawa czy po porodzie tak zostanie
reklama
Elencza
Ja nie miałam, ale czytałam, że jego skuteczność to 50%Hej :-) Mój synek też do spokojnych raczej należy i raczej pląsa niż kopie. W nocy mnie w ogóle nie wybudza. Śpię dlugo i dobrze, czasem siku w nocy woadnie jak się przebudze. Tak też było z pierwszym synkiem, i urodził się dzidziuś taki pół na pół wymagający powiedziałabym
Ja 34 jutro, ale też mała nie chce głową w dół się ułożyć.. U mnie tego robić nie będą, bo mam mięśniaka, którego nie widać.. W każdym razie w przyszłym tygodniu ma zapaść decyzja, czy przypadkiem nie cc.