reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
Dobra dziewczyny wymieńcie 3 dania topowe (może być więcej lub mniej) Waszych maluchów:)A nuż się wzajemnie zainspirujemy...bo ja tutaj wyskoczyłam z przepisem na placuszki bananowe a tu się okazuję , że już znałyście więc może się okazać, że macie więcej "kulinarnych perełek":)Tylko nie chodzi tutaj o chleb z serkiem czy masłem:)
Coś co szybko się robi a maluch zjada aż się uszy trzęsą....
Bo wydaję mi się , że trochę popadłam u siebie w rutynę bo idę w pewniaki, z resztą córka nie docenia moich starań...zje pół klopsika a resztę dostaje pies:oops:

Klopsiki (rybne lub mięsne), rosół z makaronem, pomidorowa.
A poza tym moze byc cokolwiek byleby bylo na talerzu siostry, wtedy zje. Ze swojego nie ruszy a jej zabierze. Ino wtedy znowu krzyk ze strony starszej 🤷‍♀️

Nie działają u mnie żadne emotki🤷‍♀️

U mnie tez nie...

A będziecie dawać coś dzieciom na "Zająca" macie jakieś pomysły bo tak się zastanawiam 🤔
Z wiadomych względów odpadają słodycze😉

Książeczki 😁

Drugi tort w moim życiu. Pierwszy był na roczek corki, drugi na roczek Bartka.
Generalnie wg Bartka najlepsze byly maliny i borówki, wg starszej owoce i bezy a maz wciagnal swoją porcję i porcje dzieci, wiec zakładam że bylo ok 😂

Załączniki

• IMG_20220406_220334.jpg
    IMG_20220406_220334.jpg
    563,5 KB · Wyświetleń: 72
Drugi tort w moim życiu. Pierwszy był na roczek corki, drugi na roczek Bartka.
Generalnie wg Bartka najlepsze byly maliny i borówki, wg starszej owoce i bezy a maz wciagnal swoją porcję i porcje dzieci, wiec zakładam że bylo ok 😂
O na pewno był pyszny😋
Bartuś wszystkiego najlepszego duzo Zdrówka I pomyślności nasza kwietniowa Perełko🥰 a Pokaż solenizanta😁

O na pewno był pyszny😋
Bartuś wszystkiego najlepszego duzo Zdrówka I pomyślności nasza kwietniowa Perełko🥰 a Pokaż solenizanta😁
Dziękuję bardzo ❤️

Fotki robił moj mąż, ja robilam filmik. Nie ma ani jednego zdjęcia Bartka, ktore nie jest rozmazane 🤦‍♀️ W niedzielę na imprezce ja będę robić, więc cos juz bedzie 😂

U nas pewniakiem są każde placki albo chleb. Chlebem popchnie wszystko :) A placki, np:
-z grysikiem i bananem/masłem orzechowym,
- z kaszą jaglaną, bananem i kakao
- z kaszą jaglaną, brokułem, marchewką, mięsem itp
- wszystkie możliwe z jabłkiem :)
Na obiad paluszki/kopytka, ziemniaki z czymkolwiek, zupa dziś była buraczkowa i też wsuwała. Za to warzyw typu brokuł / kalafior do ręki nie weźmie, ewentualnie strąci z obrzydzeniem na podłogę (ale już jako składnik czegoś to zje).

U nas pewniakiem są każde placki albo chleb. Chlebem popchnie wszystko :) A placki, np:
-z grysikiem i bananem/masłem orzechowym,
- z kaszą jaglaną, bananem i kakao
- z kaszą jaglaną, brokułem, marchewką, mięsem itp
- wszystkie możliwe z jabłkiem :)
Na obiad paluszki/kopytka, ziemniaki z czymkolwiek, zupa dziś była buraczkowa i też wsuwała. Za to warzyw typu brokuł / kalafior do ręki nie weźmie, ewentualnie strąci z obrzydzeniem na podłogę (ale już jako składnik czegoś to zje).
To mój z obrzydzeniem strąca ugotowany makaron ale lekko rozdrobniony w rosole to już zje

Kurcze nawet o tym nie myślałam...bo u nas jak ja byłam mała to nigdy nie było prezentów na zajączka...
A ona teraz tez jeszcze mała i nie czai bazy , że ma przyjść jakiś zając to może w tym roku odpuścimy?🤣
U mnie zawsze były słodycze ale mojemu alergikowi nie dam, zresztą nawet jeszcze nie chcę 😉 odpuścić 🤔a jak za rok nie będzie mnie stać na prezent🤣🤣😉

Ostatnia edycja:
reklama
Ja zamiast prezentów spróbuję wprowadzić zabawę z okazji wielkanocy, czyli szukanie zabawek pochowanych w pokoju, ale w ramach zabawek będą te małe żółte szczoteczkowe kurczaczki 😁 dzisiaj jednego pokazałam Tomkowi i chyba myślał, że ma doczynienia z żywym stworzeniem, bo ostrożnie i delikatnie wziął go na ręke żeby nie zmiażdzyć 😂 ale był dość zafascynowany nim, cieszył się ze ma kurke, więc może się sprawdzić z tą zabawą.

Do góry