reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

No nóżki dalej ma chudziutkie...i mam wiele kompletów np tunika i spodenki do tego i góra ok a dól za szeroki....
A dziękujemy , że pytasz:)A była u lekarza z tatą bo ja też zaziębiona i nie chciałam wystraszyć lekarki i ma zapalenie krtani ale ogólnie nie widać po niej żeby coś jej dolegało.Pokaszluje i co jakiś czas trzeba katarek odciągnąć a tak to humor ma znakomity aż mówiłam do męża ,że niby chora a nic nie marudzi a jak zdrowa to marudzi non stop🤣
Zaleciła lekarka inhalacje i standardowo do nosa nasivin...jakby coś się działo mamy dzwonić.

Kurczę napakowałam do koszyka wszystko w rozmiarze 80 nawet spodenki i teraz tak myślę czy dobrze 🤔
Ja pozamawialam 86 dla mojej, spodenki z bluzkami. I taki dół za duży 😥😥 wyprałam wysuszyłam z nadzieją ze sie zmniejszy i dupa. Sezon minie i nie ubierze. Z innych firm nosi 86

reklama
No nóżki dalej ma chudziutkie...i mam wiele kompletów np tunika i spodenki do tego i góra ok a dól za szeroki....
A dziękujemy , że pytasz:)A była u lekarza z tatą bo ja też zaziębiona i nie chciałam wystraszyć lekarki i ma zapalenie krtani ale ogólnie nie widać po niej żeby coś jej dolegało.Pokaszluje i co jakiś czas trzeba katarek odciągnąć a tak to humor ma znakomity aż mówiłam do męża ,że niby chora a nic nie marudzi a jak zdrowa to marudzi non stop🤣
Zaleciła lekarka inhalacje i standardowo do nosa nasivin...jakby coś się działo mamy dzwonić.

Kurczę napakowałam do koszyka wszystko w rozmiarze 80 nawet spodenki i teraz tak myślę czy dobrze 🤔
Dla porównania wstawiam fotki. Białe body z hm, szare z misiem z sinsay😁oba w rozmiarze 74.
Różnica najbardziej widoczna na rękawach bo mój jest z tych długich 😉😆

Ostatnia edycja:
Dziewczyny jak wypada rozmiarówka z hm?Bo dawno nic tam nie kupowałam a pamiętam, że jak miałam coś dla Igi w rozm 62 to chodziła do później jesieni....
Kupilam w tym tygodniu na olx kurtkę wiosenno-letnią w rozmiarze 86-92 (Tomek nosi 80). I uważam, że tak naprawdę jest w rozmiarze 80-86. Czapka z daszkiem również o rozmiar zawyżona, ponieważ obwód 50cm określono jako rozmiar 92. Albo po prostu moje dziecko ma łeb jak kapusta 😅

A suszyłaś standardowo czy w suszarce bębnowej?Bo może w bębnowej się zmniejszy ciut?Chociaż to co miałam wcześniej dla niej z hm się nie zmniejszyło w suszarce...
Jak to jest @MamM z rzeczami z hm i suszarką?
No właśnie cały czas myślę czy dobrze robię kupując komplety góra-dól bo z doświadczenia dól zazwyczaj za duży....
W bębnowej. Bawełna z hm się zmniejsza, wiem po starszej corce😂ale kupilam takie dzianinowe i nic a nic

A dziękuję:)Z sinsay nie lubię nic poza bluzami bo reszta to jakoś dziwnie zawsze uszyta była...
Aj tam różnice w bodach...ale jaki on jest kochany i widzę , że lubi szufladę🥰
Ja raz kupiłam body na krótki rękaw w sinsay i były tragicznie uszyte.. A te ze zdjęcia akurat dostaliśmy po starszym kuzynie i były ok.
A szuflady to jego pasja 😀 w każdej czeka jakaś niespodzianka. Łyżki, pilot od tv, bidon, gumowa piłka albo jakaś inna zabawka. Ostatnio znalazłam nawet mojego kapcia 🤦‍♀️

Ja raz kupiłam body na krótki rękaw w sinsay i były tragicznie uszyte.. A te ze zdjęcia akurat dostaliśmy po starszym kuzynie i były ok.
A szuflady to jego pasja 😀 w każdej czeka jakaś niespodzianka. Łyżki, pilot od tv, bidon, gumowa piłka albo jakaś inna zabawka. Ostatnio znalazłam nawet mojego kapcia 🤦‍♀️
A właśnie miałam pisać z pytaniem czy Wasze dzieci to też teraz takie sroczki, że wrzucają wszystko w swoje tajemne skrytki. Bo moja tak ma, upycha zabawki i przedmioty do szaf , szuflad i torebek.
I już wiem, że nie tylko ona 😂

Zrobiłam dokładnie tak samo, w pracy odpoczywam 😁

Ja kapie się razem z małą i również nie można jej położyć na plecy. Żeby umyć wszystko wszędzie kładę się ja i klade ją w pozycji na plecach na mój brzuch 🙃🙂🙃 wtedy myjemy całą przednia taśmę 😄
O dzięki za podpowiedź, też często kąpiemy się razem. Tak zrobię 🙂

A właśnie miałam pisać z pytaniem czy Wasze dzieci to też teraz takie sroczki, że wrzucają wszystko w swoje tajemne skrytki. Bo moja tak ma, upycha zabawki i przedmioty do szaf , szuflad i torebek.
Mój już poszedł nawet o krok dalej... Chowanie zabawek pod kocem, który jest rozłożony na kanapie. Gumowe zabawki są jeszcze do zniesienia ale usiąść tyłkiem na drewnianym klocku.. Bezcenne... 😵

Podpowiem tylko, jak juz się zaczęło to szybko się nie skończy 😂 u mnie wszystko chowane razy 2, bo i córa i syn chowają 😂 gorzej jest jak jedno znajdzie w szufladzie rzeczy schowane przez drugiego i wyrzuci, tzn. na razie awantura jest jak Bartuś wyrzuci rzeczy siostry, bo on poki co chowa i później nie pamięta gdzie schował 😉

No i mialam tez dzisiaj pozaplanowe pranie firanek, bo Bartek chciał sie wspinać na nie i pozrzucał. Wiec sobie pomyślałam, ze co bede brudne wieszac, juz se czyste powieszę. Mam nadzieję, ze jutro zapomni o tej zabawie 😂

reklama
Nie, Nastka nie ukrywa niczego. Wręcz przeciwnie, ona wszystko wyrzuca z szaf 😂
Wolałabym chyba jednak aby chowała 😃

Do góry