Ja pozamawialam 86 dla mojej, spodenki z bluzkami. I taki dół za duży wyprałam wysuszyłam z nadzieją ze sie zmniejszy i dupa. Sezon minie i nie ubierze. Z innych firm nosi 86No nóżki dalej ma chudziutkie...i mam wiele kompletów np tunika i spodenki do tego i góra ok a dól za szeroki....
A dziękujemy , że pytaszA była u lekarza z tatą bo ja też zaziębiona i nie chciałam wystraszyć lekarki i ma zapalenie krtani ale ogólnie nie widać po niej żeby coś jej dolegało.Pokaszluje i co jakiś czas trzeba katarek odciągnąć a tak to humor ma znakomity aż mówiłam do męża ,że niby chora a nic nie marudzi a jak zdrowa to marudzi non stop
Zaleciła lekarka inhalacje i standardowo do nosa nasivin...jakby coś się działo mamy dzwonić.
Kurczę napakowałam do koszyka wszystko w rozmiarze 80 nawet spodenki i teraz tak myślę czy dobrze
reklama
Dla porównania wstawiam fotki. Białe body z hm, szare z misiem z sinsayoba w rozmiarze 74.No nóżki dalej ma chudziutkie...i mam wiele kompletów np tunika i spodenki do tego i góra ok a dól za szeroki....
A dziękujemy , że pytaszA była u lekarza z tatą bo ja też zaziębiona i nie chciałam wystraszyć lekarki i ma zapalenie krtani ale ogólnie nie widać po niej żeby coś jej dolegało.Pokaszluje i co jakiś czas trzeba katarek odciągnąć a tak to humor ma znakomity aż mówiłam do męża ,że niby chora a nic nie marudzi a jak zdrowa to marudzi non stop
Zaleciła lekarka inhalacje i standardowo do nosa nasivin...jakby coś się działo mamy dzwonić.
Kurczę napakowałam do koszyka wszystko w rozmiarze 80 nawet spodenki i teraz tak myślę czy dobrze
Różnica najbardziej widoczna na rękawach bo mój jest z tych długich
Ostatnia edycja:
Kupilam w tym tygodniu na olx kurtkę wiosenno-letnią w rozmiarze 86-92 (Tomek nosi 80). I uważam, że tak naprawdę jest w rozmiarze 80-86. Czapka z daszkiem również o rozmiar zawyżona, ponieważ obwód 50cm określono jako rozmiar 92. Albo po prostu moje dziecko ma łeb jak kapustaDziewczyny jak wypada rozmiarówka z hm?Bo dawno nic tam nie kupowałam a pamiętam, że jak miałam coś dla Igi w rozm 62 to chodziła do później jesieni....
W bębnowej. Bawełna z hm się zmniejsza, wiem po starszej corceale kupilam takie dzianinowe i nic a nicA suszyłaś standardowo czy w suszarce bębnowej?Bo może w bębnowej się zmniejszy ciut?Chociaż to co miałam wcześniej dla niej z hm się nie zmniejszyło w suszarce...
Jak to jest @MamM z rzeczami z hm i suszarką?
No właśnie cały czas myślę czy dobrze robię kupując komplety góra-dól bo z doświadczenia dól zazwyczaj za duży....
Ja raz kupiłam body na krótki rękaw w sinsay i były tragicznie uszyte.. A te ze zdjęcia akurat dostaliśmy po starszym kuzynie i były ok.A dziękujęZ sinsay nie lubię nic poza bluzami bo reszta to jakoś dziwnie zawsze uszyta była...
Aj tam różnice w bodach...ale jaki on jest kochany i widzę , że lubi szufladę
A szuflady to jego pasja w każdej czeka jakaś niespodzianka. Łyżki, pilot od tv, bidon, gumowa piłka albo jakaś inna zabawka. Ostatnio znalazłam nawet mojego kapcia
MamM
Fanka BB :)
A właśnie miałam pisać z pytaniem czy Wasze dzieci to też teraz takie sroczki, że wrzucają wszystko w swoje tajemne skrytki. Bo moja tak ma, upycha zabawki i przedmioty do szaf , szuflad i torebek.Ja raz kupiłam body na krótki rękaw w sinsay i były tragicznie uszyte.. A te ze zdjęcia akurat dostaliśmy po starszym kuzynie i były ok.
A szuflady to jego pasja w każdej czeka jakaś niespodzianka. Łyżki, pilot od tv, bidon, gumowa piłka albo jakaś inna zabawka. Ostatnio znalazłam nawet mojego kapcia
I już wiem, że nie tylko ona
MamM
O dzięki za podpowiedź, też często kąpiemy się razem. Tak zrobięZrobiłam dokładnie tak samo, w pracy odpoczywam
Ja kapie się razem z małą i również nie można jej położyć na plecy. Żeby umyć wszystko wszędzie kładę się ja i klade ją w pozycji na plecach na mój brzuch wtedy myjemy całą przednia taśmę
Mój już poszedł nawet o krok dalej... Chowanie zabawek pod kocem, który jest rozłożony na kanapie. Gumowe zabawki są jeszcze do zniesienia ale usiąść tyłkiem na drewnianym klocku.. Bezcenne...A właśnie miałam pisać z pytaniem czy Wasze dzieci to też teraz takie sroczki, że wrzucają wszystko w swoje tajemne skrytki. Bo moja tak ma, upycha zabawki i przedmioty do szaf , szuflad i torebek.
ilmenau
A właśnie miałam pisać z pytaniem czy Wasze dzieci to też teraz takie sroczki, że wrzucają wszystko w swoje tajemne skrytki. Bo moja tak ma, upycha zabawki i przedmioty do szaf , szuflad i torebek.
Podpowiem tylko, jak juz się zaczęło to szybko się nie skończy u mnie wszystko chowane razy 2, bo i córa i syn chowają gorzej jest jak jedno znajdzie w szufladzie rzeczy schowane przez drugiego i wyrzuci, tzn. na razie awantura jest jak Bartuś wyrzuci rzeczy siostry, bo on poki co chowa i później nie pamięta gdzie schował
No i mialam tez dzisiaj pozaplanowe pranie firanek, bo Bartek chciał sie wspinać na nie i pozrzucał. Wiec sobie pomyślałam, ze co bede brudne wieszac, juz se czyste powieszę. Mam nadzieję, ze jutro zapomni o tej zabawie
reklama
Mary2094
Nie, Nastka nie ukrywa niczego. Wręcz przeciwnie, ona wszystko wyrzuca z szafA właśnie miałam pisać z pytaniem czy Wasze dzieci to też teraz takie sroczki, że wrzucają wszystko w swoje tajemne skrytki. Bo moja tak ma, upycha zabawki i przedmioty do szaf , szuflad i torebek.
Wolałabym chyba jednak aby chowała