reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

A to ja robię jeszcze całkowicie inaczej 😅 Ja Nelke kąpię jeszcze w wanience na stelażu, bo spokojnie w niej się mieści bo jest duża. Więc ona siedzi i się bawi i ja ją tak myje. Później przekładam ją na plecki i trzymam tak jak noworodka i moczę jej włosy, sadzam ją, myje włosy szamponem na siedząco, a jak chce spłukać to z powrotem kładę ją na plecy i jedną ręką spłukuje szampon dokładnie, a że ona lubi dawać głowę do tyłu to ma całe włosy pod wodą a ja tylko szybko ręką macham by dobrze spłukać 😁 także u nas noł problem 😁 Ale wiem, że kiedyś się to skończy 😂
Ja właśnie robię dokładnie tak samo cały czas tylko nie idzie ją teraz na plecy położyć i spłukać, mimo że polewam kubeczkiem i uważam na oczy, uszy itd

reklama
Też tak robiłam jak Wy dziewczyny....aż miesiąc temu przełożyłam ją do wanny i wtedy spokojne mycie włosów się skończyło bo w wannie za żadne skarby nie da się położyć na plecy bo ona tylko chce siedzieć i niestety mycie głowy kończy się zawsze awanturą...czekam aż podrośnie wtedy kupię jej okularki do pływanie i rurkę i będzie może można w końcu spokojnie umyć jej tą głowę:)

Prezentuję się fajnie:)
Tylko interesuje mnie jedna kwestia?Jak z prasowaniem?Bo ja nie cierpię tego robić:)
Jak tylko nie będzie trzeba to zaraz biegnę do pepco:)
Aj tam body ale jak Melania wygląda w nich cudnie🥰
Wiesz, ja lubię prasować, ale z Małą to niemożliwe teraz 😂
Tak wygląda wybrane i nieprasowane.
Suszę w suszarce bębnowej.
Wydaje mi się , że taki pognieciony ma być 😉

Jak widzicie u nas mycie włosow to nie problem 😅, ale położyć w wannie na plecach nie mam szans. Martwi mnie zawsze niedomywanie stref intymnych w jej przypadku, bo ma mnóstwo fałdek, a na siedząco lub stojąco robi się trudny dostęp.

O to jak tak wygląda z suszarki bębnowej , którą też posiadam i wychwalam wszystkim na prawo i lewo i nie wyobrażam sobie teraz życia bez niej to dzisiaj lub jutro lecę do pepco i Iga też będzie takie cudne body miała:)
Ja się rozglądam za jakimś bezrękawnikiem czy czymś podobnym na wiosnę bo nie mam nic w takim rozmiarze dla niej a ten co kupiliśmy na jesień niestety mały....

No u nas w wannie na plecy położyć też nie ma szans...:oops:
U mnie Iga w tamtych strefach niefałdkowa to nie doradzę jak tam się dostać aby domyć tą strefę😁

Ale wydaję mi się że jak siedzi dupcią w wodzie to to co ma się opłukać to się opłuka a przecież nie trzeba tam szorować nie wiadomo jak....
Ja odchylam młodej głowę ale i tak w jej oczy naleci. Ale ona już zaprawiona w boju i sama oczy przeciera i jest git 😃

reklama
Odcięłam się totalnie i skupiłam na pracy. Oczywiście że gdzieś tam o niej myślałam, ale może to dziwnie zabrzmi bo kocham młodą, ale odetchnełam trochę sobie.
Zrobiłam dokładnie tak samo, w pracy odpoczywam 😁
Jak widzicie u nas mycie włosow to nie problem 😅, ale położyć w wannie na plecach nie mam szans. Martwi mnie zawsze niedomywanie stref intymnych w jej przypadku, bo ma mnóstwo fałdek, a na siedząco lub stojąco robi się trudny dostęp.
Ja kapie się razem z małą i również nie można jej położyć na plecy. Żeby umyć wszystko wszędzie kładę się ja i klade ją w pozycji na plecach na mój brzuch 🙃🙂🙃 wtedy myjemy całą przednia taśmę 😄

Do góry