reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

My mieliśmy podcinane wędzidełko to właśnie nie było szwów, i Nastka miała miejscowo znieczulane za każdym razem je, bo miała robioną górę i dół.
Ale co, miejscowo lidokainą pewnie? (Sorry, tego nie liczę za znieczulenie nawet 🙈🙈 ja na przykład nie widzę różnicy przy tatuażu jak mam posmarowaną skórę lidokainą i jak nie mam, ból ten sam, ale wiem, że na część ludzi działa).
Znajomej synek miał podcinane jako czterolatek i właśnie tylko lidokainą był posmarowany.

Laski, róbcie jakiś rytuał kurna, bo mała ma już ponad 10 miesięcy i nadal nie ma zębów. To już przestało być śmieszne 😒😒

reklama
Ale co, miejscowo lidokainą pewnie? (Sorry, tego nie liczę za znieczulenie nawet 🙈🙈 ja na przykład nie widzę różnicy przy tatuażu jak mam posmarowaną skórę lidokainą i jak nie mam, ból ten sam, ale wiem, że na część ludzi działa).
Znajomej synek miał podcinane jako czterolatek i właśnie tylko lidokainą był posmarowany.

Laski, róbcie jakiś rytuał kurna, bo mała ma już ponad 10 miesięcy i nadal nie ma zębów. To już przestało być śmieszne 😒😒
Moja starsza miala 11 msc jak miala pierwszego zęba. Dentystka mi mówiła, że im pozniej tym lepiej dłużej zdrowsze 😂i fakt ma 6 lat i zdrowe nic się nie dzieje. A jej połowa przedszkola czarno zęby 😂

Oł. Oby jednak się te ząbki posypały czym prędzej, byś nie musiała dentysty odwiedzać.
Jak coś mogę przyjść, rozpalić ognisko i zatańczyć 😂 może się uda.

No, kalendarze zrobiłam więc powracam bo ostatnio każdą wolną chwilę poświęcałam im:)
Dziewczyny powiedzcie mi czy Wasze maluchy zgrzytają zębami?
Bo moja ma takie okresy...raz zgrzyta jak najęta a mnie ciarki w kółko przechodzą a później nastaje cisza i potrafi ze dwa tyg nic nie zgrzytnąć:oops:
I nie wiem od czego to zależy a nie mogę znaleźć żadnego powodu...
Tak, czytałam o tym, to normalne, dziecko się uczy że tam są żeby w środku. Nie powiem, nie lubię tego zgrzytania, jak słyszę to mam ciarki 😃

No, kalendarze zrobiłam więc powracam bo ostatnio każdą wolną chwilę poświęcałam im:)
Bo moja ma takie okresy...raz zgrzyta jak najęta a mnie ciarki w kółko przechodzą a później nastaje cisza i potrafi ze dwa tyg nic nie zgrzytnąć:oops:
Moja nie zgrzyta, bo ma tylko 2 na dole.
Jak wyrosną kolejne, a będzie zgrzytala to zapamiętam, że Wasze tak miały i nie będę panikowała 🙂

Dołączę do tych tańców chętnie i jeszcze ognisko 😄
Aj przydałoby się zrobić coś szalonego.
Jak będą kiełbaski to może i ja się skuszę. U nas też wciąż 2 zęby a już od miesiąca powtarzam sobie "nie no, teraz to na pewno już jej wyjdą te górne jedynki" bo tak marudzi :/

reklama
Mój też szura zębami o siebie 😁 przypomina sobie, że je ma i się bawi 😊 dla dziecka nawet takie drobnostki są wow i nowością do sprawdzenia i zabawy 😁 a dodatkowo mogą ją swedziec dziasla wkoło i tak probuje przeciwdziałac.

Do góry