U mojego są dwa zęby na dole i trzy na górze, ale górą wyglada jakby miały trzy kolejne wyjsc. Super by wygladał-dwa siekacze na dole jak u krolika i pełna szczena u góry jak sztucznaNo to tak w temacie zębów...i nie żeby Cię wkurzyć @Karoo-kp patrzę co ona tak zgrzyta zgrzyta i zgrzyta a mnie już nie powiem co się dzieję a tutaj proszę wyszła nam druga dwójka dolna...8 zębów już mamy...trochę za szybko ale nic nie zrobię...przecież jej nie wyrwę
reklama
Boże, kucharka roku ze mnie. Zrobiłam wczoraj małemu obiad-gulasz wołowy z warzywami. Jakieś takie to mięso dziwne było, jakby słodkie...ale na 100% świeże użyłam, więc stwierdziłam, że mam paranoje. Dzisiaj klece sos, biorę grysik błyskawiczny żeby lekko zagęścić, co zwyczajowo robię i zrobiłam rownież wczorajszemu gulaszowi. I jakoś tak zajechał mi zapach wanilii w nos...także ten...albo ja albo moja mama...no któraś z nas nawet nie ważne która zesypała do kupy dwa grysiki w jeden słoik zwykły i waniliowy werble, kurtyna.
Mary2094
Fanka BB :)
My od wczoraj mamy 7. Drugiej dwójki jeszcze nie widzę, pewnie kwestia kilku dni.No to tak w temacie zębów...i nie żeby Cię wkurzyć @Karoo-kp patrzę co ona tak zgrzyta zgrzyta i zgrzyta a mnie już nie powiem co się dzieję a tutaj proszę wyszła nam druga dwójka dolna...8 zębów już mamy...trochę za szybko ale nic nie zrobię...przecież jej nie wyrwę
Jeszcze @karoo-kp będzie tęsknić za tym jak nie było ząbkowania
Canis lupus
No mój ma dwa a marudzi jakby wszystkie wychodziły. Ratunku!!!! Nie wiem juz co robić, najlepiej uciec, ale dokąd?My od wczoraj mamy 7. Drugiej dwójki jeszcze nie widzę, pewnie kwestia kilku dni.
Jeszcze @karoo-kp będzie tęsknić za tym jak nie było ząbkowania
Canis lupus
Jeszcze muszę oddzwonić do szwagierki i znowu usłyszę: no mój to przesypiał całe noce, no nie wiem mój to nie jadł w nocy, zawsze zasypiał o 19, a zęby no po prostu wyszły. A co on ma takie krótkie drzemki? Mój to po 3 godziny spał. O płacze, a co się stało, mój to prawie nie płakał. Oddajesz do żłobka? No ja bym w życiu nie oddała. (Siedzi już 4 rok z dzieckiem). KPI? Każdy może karmić, wystarczy chcieć. Mój na spacerach zawsze smacznie spał i samochodzie też.
I po takiej rozmowie mam ochotę ją udusić.
Patii26
Nela też czasami zgrzyta, ale bardzo rzadko, tylko kilka razy tak robiła. Też tego nie lubię Ale nie szukam tutaj powodów, po prostu poznają swoje zęby, zaczaiły, że tak umieją i po prostu robią toNo, kalendarze zrobiłam więc powracam bo ostatnio każdą wolną chwilę poświęcałam im
Dziewczyny powiedzcie mi czy Wasze maluchy zgrzytają zębami?
Bo moja ma takie okresy...raz zgrzyta jak najęta a mnie ciarki w kółko przechodzą a później nastaje cisza i potrafi ze dwa tyg nic nie zgrzytnąć
I nie wiem od czego to zależy a nie mogę znaleźć żadnego powodu...
Patii26
E tam, czemu za szybko? Nela ma już 6 ząbków ( 2 dolne jedynki, 2 górne jedynki i takie jeszcze małe kiełki górne dwójki).No to tak w temacie zębów...i nie żeby Cię wkurzyć @Karoo-kp patrzę co ona tak zgrzyta zgrzyta i zgrzyta a mnie już nie powiem co się dzieję a tutaj proszę wyszła nam druga dwójka dolna...8 zębów już mamy...trochę za szybko ale nic nie zrobię...przecież jej nie wyrwę
Ostatnia edycja:
Mary2094
Zapraszam. Chociaż sobie pogadamy a dzieciaki niech się razem bawiąNo mój ma dwa a marudzi jakby wszystkie wychodziły. Ratunku!!!! Nie wiem juz co robić, najlepiej uciec, ale dokąd?
Mary2094
Powiedz jej jedno- nie zesraj sięJeszcze muszę oddzwonić do szwagierki i znowu usłyszę: no mój to przesypiał całe noce, no nie wiem mój to nie jadł w nocy, zawsze zasypiał o 19, a zęby no po prostu wyszły. A co on ma takie krótkie drzemki? Mój to po 3 godziny spał. O płacze, a co się stało, mój to prawie nie płakał. Oddajesz do żłobka? No ja bym w życiu nie oddała. (Siedzi już 4 rok z dzieckiem). KPI? Każdy może karmić, wystarczy chcieć. Mój na spacerach zawsze smacznie spał i samochodzie też.
reklama
Mój jak mu wyszły górne jedynki to zgrzytał jak najęty...myślałam że oszaleje.. Ale teraz już się przyzwyczaił do nowych zębów i przestał to robićNo, kalendarze zrobiłam więc powracam bo ostatnio każdą wolną chwilę poświęcałam im
Dziewczyny powiedzcie mi czy Wasze maluchy zgrzytają zębami?
Bo moja ma takie okresy...raz zgrzyta jak najęta a mnie ciarki w kółko przechodzą a później nastaje cisza i potrafi ze dwa tyg nic nie zgrzytnąć
I nie wiem od czego to zależy a nie mogę znaleźć żadnego powodu...