reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

No to tak w temacie zębów...i nie żeby Cię wkurzyć @Karoo-kp🤣 patrzę co ona tak zgrzyta zgrzyta i zgrzyta a mnie już nie powiem co się dzieję🤣 a tutaj proszę wyszła nam druga dwójka dolna...8 zębów już mamy...trochę za szybko ale nic nie zrobię...przecież jej nie wyrwę🤣
U mojego są dwa zęby na dole i trzy na górze, ale górą wyglada jakby miały trzy kolejne wyjsc. Super by wygladał-dwa siekacze na dole jak u krolika i pełna szczena u góry jak sztuczna 🙈

reklama
Boże, kucharka roku ze mnie. Zrobiłam wczoraj małemu obiad-gulasz wołowy z warzywami. Jakieś takie to mięso dziwne było, jakby słodkie...ale na 100% świeże użyłam, więc stwierdziłam, że mam paranoje. Dzisiaj klece sos, biorę grysik błyskawiczny żeby lekko zagęścić, co zwyczajowo robię i zrobiłam rownież wczorajszemu gulaszowi. I jakoś tak zajechał mi zapach wanilii w nos...także ten...albo ja albo moja mama...no któraś z nas nawet nie ważne która zesypała do kupy dwa grysiki w jeden słoik 🤦‍♀️ zwykły i waniliowy 🤦‍♀️ werble, kurtyna.

No to tak w temacie zębów...i nie żeby Cię wkurzyć @Karoo-kp🤣 patrzę co ona tak zgrzyta zgrzyta i zgrzyta a mnie już nie powiem co się dzieję🤣 a tutaj proszę wyszła nam druga dwójka dolna...8 zębów już mamy...trochę za szybko ale nic nie zrobię...przecież jej nie wyrwę🤣
My od wczoraj mamy 7. Drugiej dwójki jeszcze nie widzę, pewnie kwestia kilku dni.
Jeszcze @karoo-kp będzie tęsknić za tym jak nie było ząbkowania 😃

Jeszcze muszę oddzwonić do szwagierki i znowu usłyszę: no mój to przesypiał całe noce, no nie wiem mój to nie jadł w nocy, zawsze zasypiał o 19, a zęby no po prostu wyszły😨. A co on ma takie krótkie drzemki? Mój to po 3 godziny spał. O płacze, a co się stało, mój to prawie nie płakał🙈. Oddajesz do żłobka? No ja bym w życiu nie oddała. (Siedzi już 4 rok z dzieckiem). KPI? Każdy może karmić, wystarczy chcieć. Mój na spacerach zawsze smacznie spał i samochodzie też.
I po takiej rozmowie mam ochotę ją udusić.

No, kalendarze zrobiłam więc powracam bo ostatnio każdą wolną chwilę poświęcałam im:)
Dziewczyny powiedzcie mi czy Wasze maluchy zgrzytają zębami?
Bo moja ma takie okresy...raz zgrzyta jak najęta a mnie ciarki w kółko przechodzą a później nastaje cisza i potrafi ze dwa tyg nic nie zgrzytnąć:oops:
I nie wiem od czego to zależy a nie mogę znaleźć żadnego powodu...
Nela też czasami zgrzyta, ale bardzo rzadko, tylko kilka razy tak robiła. Też tego nie lubię 🙈 Ale nie szukam tutaj powodów, po prostu poznają swoje zęby, zaczaiły, że tak umieją i po prostu robią to 😅

E tam, czemu za szybko? Nela ma już 6 ząbków ( 2 dolne jedynki, 2 górne jedynki i takie jeszcze małe kiełki górne dwójki).

Ostatnia edycja:
Jeszcze muszę oddzwonić do szwagierki i znowu usłyszę: no mój to przesypiał całe noce, no nie wiem mój to nie jadł w nocy, zawsze zasypiał o 19, a zęby no po prostu wyszły😨. A co on ma takie krótkie drzemki? Mój to po 3 godziny spał. O płacze, a co się stało, mój to prawie nie płakał🙈. Oddajesz do żłobka? No ja bym w życiu nie oddała. (Siedzi już 4 rok z dzieckiem). KPI? Każdy może karmić, wystarczy chcieć. Mój na spacerach zawsze smacznie spał i samochodzie też.
I po takiej rozmowie mam ochotę ją udusić.
Powiedz jej jedno- nie zesraj się 😂

reklama
No, kalendarze zrobiłam więc powracam bo ostatnio każdą wolną chwilę poświęcałam im:)
Dziewczyny powiedzcie mi czy Wasze maluchy zgrzytają zębami?
Bo moja ma takie okresy...raz zgrzyta jak najęta a mnie ciarki w kółko przechodzą a później nastaje cisza i potrafi ze dwa tyg nic nie zgrzytnąć:oops:
I nie wiem od czego to zależy a nie mogę znaleźć żadnego powodu...
Mój jak mu wyszły górne jedynki to zgrzytał jak najęty...myślałam że oszaleje.. Ale teraz już się przyzwyczaił do nowych zębów i przestał to robić 😁

Do góry