Kurcze myślałam że z tym telewizorem to przesada bo ile da się wytrzymać bez TV. Ja jestem z tych osób co lubi jak coś leci i zerknę co jakiś czas. Jedynie od 17 wyłączamy żeby mała się wyciszyła przed snem. Ale faktycznie teraz zauważyłam że cały czas jest nieeee i marudzi taka nerwowa jest. Może to dlatego, wypróbuje jakiś czas bez TV być przy niejTo ja tęsknię za TV od roku nic nawet karta wygasła a w sumie to za netflix m albo hbo wszystko poszło w odstawkę ale z drugiej strony wiem że warto!
reklama
Ja właśnie myślałam że jak nie patrzy w ekran to znak że może być włączony w tleMy obecnie oglądamy po zaśnięciu młodej tv. W ciągu dnia tylko teraz jak inhaluje młodą to włącze aby wytrzymała. A tak cały dzień wyłączony ekran, tylko gra muzyka, bo widzę że TV źle na nią wpływa i nie skupia się na innych rzeczach, tylko patrzy jak zahipnotyzowana w ekran, i noc też przez to jest fatalna.
Ja też w sumie z ciąży najbardziej boję się porodu i nie chciałabym znowu przechodzić przez ten stres i bol.Ja też miałam cc i śmigałam lepiej niż babki po SN. Myślę, że to jest indywidualna sprawa. Ale tak jak Ty wolałabym w razie czego kolejne cc Nie wiem jak było u Ciebie ale ja nie miałam planowanego cc i troszkę wiem co to porod SN, takie 2w1
Mary2094
Fanka BB :)
No właśnie u nas widzę różnicę gdy TV jest włączone i jak ekran jest wyłączony. Zupełne inne dziecko.Ja właśnie myślałam że jak nie patrzy w ekran to znak że może być włączony w tle
Canis lupus
Dziewczyny jakie macie pomysły na zabawy z maluszkami?
Hmmm... Mój np lubi piłkę, taką do gry w nogę, pełza sobie za nią, w ogóle lubi różne piłki, sporo potrafi też się bawić oglądając książeczkę z odkrywanym i okienkami, ładnie też bawi się przy stoliku edukacyjnym. Bawimy się też w akuku, i śpiewanie przy lustrze najlepiej stary niedźwiedź mocno śpi, jak tylko śpiewam " jak się zbudzi to nas zje" to młody już wie i co chodzi i się strasznie chichra.... A poza tym uwielbia się bawić w noszenie go na rękach i chyba na tej zabawie spędza najwięcej czasu Ale też chętnie posłucham jak się bawią z maluchami inne mamy bo mi już pomysłów brakDziewczyny jakie macie pomysły na zabawy z maluszkami?
Mary2094
Ja tez przycupne bo u nas słabo z zabawami.Dziewczyny jakie macie pomysły na zabawy z maluszkami?
Ja też przycupne. Bo moja Panna lubi bawic się w avatara. Niestety jestem tym avatarem jaDziewczyny jakie macie pomysły na zabawy z maluszkami?
Mary2094
U nas obecnie zabawa rolką do ubrań, a że klei się do palców to już wgl zagwostka dlaczego to się nie chce odkleić , no i bije z rolki do ubrań tatęHeheh u n as główną zabawą jest przetrwanie, które ma proste zasady...która dłużej przetrwa...ona jęcząc czy ja tego słuchając
Żarcik
Jedyną naszą akceptowalną zabawą jest ja buduje ona burzy...zabawa trwa max 5 min...a tak to podsuwam jej książeczki jak tylko znudzi się poprzednia i ona ogląda....a tak to uwielbia być noszona przez tatę w szczególności bo nauczy jak przyjedzie a później ja muszę oduczać...dzisiaj wlaśnie jest taki dzień , że chodzi i go szuka a jego nie ma...
A tak to daję jej różne koszyki z rzeczami w środku i ona je wywala i tak do znudzenia...dzisiaj to nie działa
reklama
U mnie to samo-zaczeli mi wywoływać, ale małemu tetno zaczeło spadac, byl zle ulozony i dusil sie pepowiną, dlatego zdecydowali o cc. Tak więc znam i sn i cc. I przez to poród sn jest dla mnie traumą, bo bolało niewyobrażalnie przez te 4h, czułam ze mały probuje zejsc do kanału i mialam wrazenie ze miednica otworzy mi sie z suchym trzaskiem jak tulipan...a kiedy zobaczylam na ktg ze tetno swiruje to bylam wniebowzieta, bo wiedzialam ze skonczy sie krojeniem i szybko wyjmą malucha...balam sie o niego, bo wiedzialam ze wlasnie mdleje we mnie, ale jednak informacja o cesarce przyniosla taką ulge...Ja też miałam cc i śmigałam lepiej niż babki po SN. Myślę, że to jest indywidualna sprawa. Ale tak jak Ty wolałabym w razie czego kolejne cc Nie wiem jak było u Ciebie ale ja nie miałam planowanego cc i troszkę wiem co to porod SN, takie 2w1