reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

Właśnie skończyłam malować paznokcie.
Pedicure i manicure 🤣
To tyle.
Na jedzenie wskakujemy do rodzin.
o rany ale Ci zazdroszczę 🤪nie pamiętam kiedy paznokcie miałam umalowane najpierw przy staraniach o ciążę nie bo na hormony działa
potem ciąża 🙄
a teaz mały ciągle moje ręce pcha do buzi więc odpada koszt ciągle ręce myć przez to mam taką sucha skórę już dwa razy robiłam na noc nawilżenie i rękawiczki ☹️

reklama
totalny luz w tym temacie tylko małemu robię 😂 bo my wigilia u teściów a pierwszy dzień świąt u moich rodziców i drugi u naszych znajomych
Wigilia
ryba duszona w woreczku z warzywami coś a'la po grecku
pierogi 20 szt z soczewica zielona
sałatka z burakiem
naleśniczki piernikowe
barszczyk 1l
kompot suszone jabłka i Śliwki

na pierwszy dzień planuje dorszyk czarny z makaronem (Ziemniaków nie trawi🙄)

a na drugi spaghetti z indykiem
to wszystko nic więcej my to zawsze furę jedzenia przywozimy że zawsze zostawiam sobie na święta pustą lodówkę 😂
Bym mogła Cię prosić o przepis na naleśniki pierniczkowe? 😊

mieliśmy taka noc poprzednia że kosmos 😭 mały wstał o g.3 nad ranem i do g. 5 za chiny świata nie chciał spać
wjechał termofor i Mleczko ale nic bolał go brzuszek, cały czas rączki kierował na brzuszek i kładł mi się na łono😔 pewnie po winogronach bo mu dałam wczoraj 😢
wstaliśmy po 9 i cały dzień był taki lejący się przez ręce upadał co chwilę więc pilnowaliśmy go jak nie wiem, tylko jedna drzemkę 1h zaliczył koło 13 a potem nic o g.16 wkoncu kupa a potem o g. 19 druga 🙃
no i już śpi oby dzisiaj lepiej😬

o rany ale Ci zazdroszczę 🤪nie pamiętam kiedy paznokcie miałam umalowane najpierw przy staraniach o ciążę nie bo na hormony działa
potem ciąża 🙄
a teaz mały ciągle moje ręce pcha do buzi więc odpada koszt ciągle ręce myć przez to mam taką sucha skórę już dwa razy robiłam na noc nawilżenie i rękawiczki ☹️
Doskonale rozumiem.
Te paznokcie to tak , aby poczuć się odświętnie 😁
I nawet pobawiłam się ze śnieżynką, tak infantylnie.
Melania będzie miała co skubać.

Bym mogła Cię prosić o przepis na naleśniki pierniczkowe? 😊
normalne naleśniki bez cukru, jajka. mąka, mleko, woda, 2 łyżki oleju(żeby smażyć potem bez)
no i 1 łyżeczka przyprawy piermikowej ale tutaj Uwaga bez cukru i mąki przestudiowałam już skład i najlepsza to Kotani o taka
i naleśniczki smaruje dżemem firmy Krokus truskawka z jabłkiem pycha (ja zawsze zamawiam przez neta więcej bo sami jemy)😂

Załączniki

• 1640204236698.png
    1640204236698.png
    131,3 KB · Wyświetleń: 38
  • 1640204391104.png
    1640204391104.png
    175 KB · Wyświetleń: 39
mieliśmy taka noc poprzednia że kosmos 😭 mały wstał o g.3 nad ranem i do g. 5 za chiny świata nie chciał spać
wjechał termofor i Mleczko ale nic bolał go brzuszek, cały czas rączki kierował na brzuszek i kładł mi się na łono😔 pewnie po winogronach bo mu dałam wczoraj 😢
wstaliśmy po 9 i cały dzień był taki lejący się przez ręce upadał co chwilę więc pilnowaliśmy go jak nie wiem, tylko jedna drzemkę 1h zaliczył koło 13 a potem nic o g.16 wkoncu kupa a potem o g. 19 druga 🙃
no i już śpi oby dzisiaj lepiej😬
Ja mam wrażenie że dzieci z miesiąca na miesiąc gorzej śpią. Ja już się boje kolejnej nocki, bo nie pamiętam abym spała 3 godziny ciągiem.

reklama
Do góry