reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Właśnie skończyłam malować paznokcie.
Pedicure i manicure 🤣
To tyle.
Na jedzenie wskakujemy do rodzin.
o rany ale Ci zazdroszczę 🤪nie pamiętam kiedy paznokcie miałam umalowane najpierw przy staraniach o ciążę nie bo na hormony działa
potem ciąża 🙄
a teaz mały ciągle moje ręce pcha do buzi więc odpada koszt ciągle ręce myć przez to mam taką sucha skórę już dwa razy robiłam na noc nawilżenie i rękawiczki ☹️

reklama
totalny luz w tym temacie tylko małemu robię 😂 bo my wigilia u teściów a pierwszy dzień świąt u moich rodziców i drugi u naszych znajomych
Wigilia
ryba duszona w woreczku z warzywami coś a'la po grecku
pierogi 20 szt z soczewica zielona
sałatka z burakiem
naleśniczki piernikowe
barszczyk 1l
kompot suszone jabłka i Śliwki

na pierwszy dzień planuje dorszyk czarny z makaronem (Ziemniaków nie trawi🙄)

a na drugi spaghetti z indykiem
to wszystko nic więcej my to zawsze furę jedzenia przywozimy że zawsze zostawiam sobie na święta pustą lodówkę 😂
Bym mogła Cię prosić o przepis na naleśniki pierniczkowe? 😊

mieliśmy taka noc poprzednia że kosmos 😭 mały wstał o g.3 nad ranem i do g. 5 za chiny świata nie chciał spać
wjechał termofor i Mleczko ale nic bolał go brzuszek, cały czas rączki kierował na brzuszek i kładł mi się na łono😔 pewnie po winogronach bo mu dałam wczoraj 😢
wstaliśmy po 9 i cały dzień był taki lejący się przez ręce upadał co chwilę więc pilnowaliśmy go jak nie wiem, tylko jedna drzemkę 1h zaliczył koło 13 a potem nic o g.16 wkoncu kupa a potem o g. 19 druga 🙃
no i już śpi oby dzisiaj lepiej😬

o rany ale Ci zazdroszczę 🤪nie pamiętam kiedy paznokcie miałam umalowane najpierw przy staraniach o ciążę nie bo na hormony działa
potem ciąża 🙄
a teaz mały ciągle moje ręce pcha do buzi więc odpada koszt ciągle ręce myć przez to mam taką sucha skórę już dwa razy robiłam na noc nawilżenie i rękawiczki ☹️
Doskonale rozumiem.
Te paznokcie to tak , aby poczuć się odświętnie 😁
I nawet pobawiłam się ze śnieżynką, tak infantylnie.
Melania będzie miała co skubać.

Bym mogła Cię prosić o przepis na naleśniki pierniczkowe? 😊
normalne naleśniki bez cukru, jajka. mąka, mleko, woda, 2 łyżki oleju(żeby smażyć potem bez)
no i 1 łyżeczka przyprawy piermikowej ale tutaj Uwaga bez cukru i mąki przestudiowałam już skład i najlepsza to Kotani o taka
i naleśniczki smaruje dżemem firmy Krokus truskawka z jabłkiem pycha (ja zawsze zamawiam przez neta więcej bo sami jemy)😂

Załączniki

• 1640204236698.png
    1640204236698.png
    131,3 KB · Wyświetleń: 35
  • 1640204391104.png
    1640204391104.png
    175 KB · Wyświetleń: 37
mieliśmy taka noc poprzednia że kosmos 😭 mały wstał o g.3 nad ranem i do g. 5 za chiny świata nie chciał spać
wjechał termofor i Mleczko ale nic bolał go brzuszek, cały czas rączki kierował na brzuszek i kładł mi się na łono😔 pewnie po winogronach bo mu dałam wczoraj 😢
wstaliśmy po 9 i cały dzień był taki lejący się przez ręce upadał co chwilę więc pilnowaliśmy go jak nie wiem, tylko jedna drzemkę 1h zaliczył koło 13 a potem nic o g.16 wkoncu kupa a potem o g. 19 druga 🙃
no i już śpi oby dzisiaj lepiej😬
Ja mam wrażenie że dzieci z miesiąca na miesiąc gorzej śpią. Ja już się boje kolejnej nocki, bo nie pamiętam abym spała 3 godziny ciągiem.

reklama
Do góry