reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Bardziej martwię się o te zadrapanie zabawką, niż tymi siniakami w sumie. Nad tym łatwiej zapanować
rana powierzchowna ale dobrze ukrwiona dlatego tak krwawiło ale będzie dobrze zadbałaś o to 😜👍
a jakiego kremu używałaś?
w sumie mój jak sobie pachwinę dziabnął to powiedziała że tylko solą płukać i gazik przyłożyć żeby jak ku... będzie to bardzo nie zanieczyszczać bo zakażenie może się wdać🤔

reklama
rana powierzchowna ale dobrze ukrwiona dlatego tak krwawiło ale będzie dobrze zadbałaś o to 😜👍
a jakiego kremu używałaś?
w sumie mój jak sobie pachwinę dziabnął to powiedziała że tylko solą płukać i gazik przyłożyć żeby jak ku... będzie to bardzo nie zanieczyszczać bo zakażenie może się wdać🤔
Clotrimazolem tak delikatnie ale wcześniej popsikalam octeniseptem. Nie wiem czy dobrze improwizuje tak.szczerze.mowiac

Dziewczyny czy Wasze dzieci też w nocy płaczą albo stękają przez sen. Takie mam wrażenie że coś jej się śni🤔
przetwarza🤣 a tak na serio to mój skończył 10 ms i nadal tak ma
pediatra mi wyjaśniła, że teraz ten pierwszy rok to jest intensywny rozwój w tym neurologiczny i żeby nie lecieć tylko poczekać i nie męczyć dziecka wizytami przy łóżeczku ale to silniejsze ode mnie muszę wiedzieć czy my coś nie jest 🤷🏻‍♀️😂

pediatra mi wyjaśniła, że teraz ten pierwszy rok to jest intensywny rozwój w tym neurologiczny i żeby nie lecieć tylko poczekać i nie męczyć dziecka wizytami przy łóżeczku ale to silniejsze ode mnie muszę wiedzieć czy my coś nie jest 🤷🏻‍♀️😂
Też tak mam od razu wstaje i idę do niej, dziękuję za informację będę wiedzieć I postaram się nie chodzic od razu

Dziewczyny czy Wasze dzieci też w nocy płaczą albo stękają przez sen. Takie mam wrażenie że coś jej się śni🤔
Tak, dziś zapowiada się ciekawa noc, mamy już na koncie 3 wybudzenia, plus ja musze ją uspokajać bo nie chce u taty, gorączki brak, z nosa woda i krzyk taki że tylko cyc uspokaja. Podejrzewam ze kolejne zęby bo na dole się dziąsła rozpulchniły. Dałam przeciwbólowe bo krzyk taki jakby ewidentnie coś ją bolało. Na kolację dostała jogurt z gruszką więc wątpię że to brzuszek.

Są takie woreczki co się przykleja i łapie się mocz...i są dwa rodzaje dla dziewczynek i chłopczyków bo wiadomo , że inny "sprzęt":)
No chyba , że mocz na posiew no to wtedy niestety trzeba łapać:)
A czemu musisz badać mocz przed podaniem mleka krowiego???
Na posiew polecam dobrze umyc sprzęt, poczekać do wyschnięcia, a później popsikać oceniseptem i znów poczekać do wyschnięcia. Dopiero wtedy przykleić woreczek. Sposób od pani doktor

U chłopaka bym miała problem, bo u Nastki badam co miesiąc z racji wodonercza to już potrafię zużyć jeden woreczek (A kiedyś ile zużyłam aby złapać 😂😂). Teraz po drzemce naklejam, rozbieram pannę, daje jej bidon z wodą by jeszcze wypiła albo idziemy do łazienki i puszczam wodę, no i jest wtedy sik.
O właśnie! Dobry pomysł, jak będę musiała kiedyś brać próbkę od Tomka to nawet bez woreczka się obejdzie, bo on zawsze sika pod prysznicem jak stópki poczują ciepłą wodę 😂 masakra, już wiem że będzie to robić również jak już będzie dużym chłopem 😂

Mój też płacze, jęczy, kaszle, wierci się, przewala z pleców na brzuch i z brzucha na plecy, pełza, dobija głową do szczebelków (aż mu ochraniacze założyłam), czasem nawet tak zapłacze, że się obudzi i usiądzie, ale później znów się kładzie. Skubaniec powinien mieć łozeczko w kształcie ronda, a nie prostokątu 🙈 moja mama jak widzi na niani, że mały sie rusza to od razu ze strachem w głosie woła mnie nawet jak stoję metr od niej i tez to samo widzę 😂 kręci się to się kręci, widać matka źle ułożyła do snu i trzeba naprawić 😂 dopiero jak płacze dłuższa chwilę to idę, nie od razu. Musi nauczyć się zasypiać.
Ale gdyby nie to, że podczas ciąży wyczytałam, że nie wolno biec od razu do dziecka, tylko trzeba dac mu chwilę, by sprobowalo samodzielnie zasnac, to mozliwe ze stalabym przy nim przy najmniejszym pisknięciu.

reklama
Mój też płacze, jęczy, kaszle, wierci się, przewala z pleców na brzuch i z brzucha na plecy, pełza, dobija głową do szczebelków (aż mu ochraniacze założyłam), czasem nawet tak zapłacze, że się obudzi i usiądzie, ale później znów się kładzie. Skubaniec powinien mieć łozeczko w kształcie ronda, a nie prostokątu 🙈 moja mama jak widzi na niani, że mały sie rusza to od razu ze strachem w głosie woła mnie nawet jak stoję metr od niej i tez to samo widzę 😂 kręci się to się kręci, widać matka źle ułożyła do snu i trzeba naprawić 😂 dopiero jak płacze dłuższa chwilę to idę, nie od razu. Musi nauczyć się zasypiać.
Ale gdyby nie to, że podczas ciąży wyczytałam, że nie wolno biec od razu do dziecka, tylko trzeba dac mu chwilę, by sprobowalo samodzielnie zasnac, to mozliwe ze stalabym przy nim przy najmniejszym pisknięciu.
No u nas za każdym razem wybudzenie z krzykiem i od razu siada albo wstaje, jakbym zostawiła w łóżeczku to by zaczęła zanosić się płaczem, bo już mi w zeszłym tygodniu tak robiła jak się kąpałam. Później cała mokra tak do niej biegłam. Nie wiem co się właśnie dzieje, ciągle się budzi i krzyczy. W łóżeczku nie chce spać znów i tylko chce ze mną.

Do góry