reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
Ooo, pierwszy dzieciaczek, który urodził się w tym samym dniu co moja Nelka 😀 Obie rodziłyśmy tego 25.03 i ja też naturalnie aczkolwiek odwrotnie, poród bardzo trudny.

A napisz na jakim etapie jest Hania, ile ma ząbków, czy już samodzielnie siedzi, raczkuje, jak idzie jej rozszerzanie diety itp itd? 😊
Czytałam z trwogą o Twoim porodzie 😵‍💫

Hania jest na etapie niestety nadal dosc niskiej wagi, wazy 7.650 i w zasadzie od poczatku powolutku przybierala. Jest raczej z tych mniejszych dzieci. Ciuszki niby 74 ale to w sumie od niedawna i sporo ma jeszcze takich 68. Zabiera sie za siadanie, pełza do przodu jak szybki samochodzik i ma tylko dwie dolne jedynki 😁 zaczepia psy usiłując na nie szczekać, perfekcyjnie udaje kaszelek zwłaszcza kiedy jej nie pasuje przebieranie i ostatnio nauczyła sie mowić „daj” 😅

Czytałam z trwogą o Twoim porodzie 😵‍💫

Hania jest na etapie niestety nadal dosc niskiej wagi, wazy 7.650 i w zasadzie od poczatku powolutku przybierala. Jest raczej z tych mniejszych dzieci. Ciuszki niby 74 ale to w sumie od niedawna i sporo ma jeszcze takich 68. Zabiera sie za siadanie, pełza do przodu jak szybki samochodzik i ma tylko dwie dolne jedynki 😁 zaczepia psy usiłując na nie szczekać, perfekcyjnie udaje kaszelek zwłaszcza kiedy jej nie pasuje przebieranie i ostatnio nauczyła sie mowić „daj” 😅
Tylko dwie dolne jedynki?
Widzę nowe mamy w naszej grupie, ale wszystkie maluchy już mają jakieś ząbki. Poza moją, która 4 dni temu skończyła 9 miesięcy, a nadal nie ma żadnego zęba 🤣🤣
Jak jej w końcu jakiś wyjdzie, to chyba się upiję 🤣🤣 bo będzie już miała z 18 lat... Jeszcze do niedawna byłyśmy we dwie z @Lipaaa ale Maja postanowiła wycofać się z anty-wyścigu i wyhodowala sobie ząbka 🙈🙈

PS: Liczę na prezent na święta 😁

Tylko dwie dolne jedynki?
Widzę nowe mamy w naszej grupie, ale wszystkie maluchy już mają jakieś ząbki. Poza moją, która 4 dni temu skończyła 9 miesięcy, a nadal nie ma żadnego zęba 🤣🤣
Jak jej w końcu jakiś wyjdzie, to chyba się upiję 🤣🤣 bo będzie już miała z 18 lat... Jeszcze do niedawna byłyśmy we dwie z @Lipaaa ale Maja postanowiła wycofać się z anty-wyścigu i wyhodowala sobie ząbka 🙈🙈

PS: Liczę na prezent na święta 😁
🤣 o 😅 ale to świeża sprawa jest! ja jeszcze jakoś miesiąc temu płakalam mężowi, że Hanu to na bank będzie właśnie to jedyne i niepowtarzalne dziecko na świecie któremu akurat pewnie genetycznie zęby po prostu nigdy sie nie pofatygują i nie wyjdą 😅

Dostaniesz pod choinkę jakąś jedynkę może ☺️

reklama
Cześć dziewczyny. Jestem i ja. Już tyle razy się zbierałam, ale zawsze coś. Jestem z Olsztyna, Remka urodziłam 6 marca. 3800, 56 cm, po 36 godzinach poród zakończony cesarką, do tego Covid, brak siły, morze łez i 2 tygodnie na oddziale covidowym, bez dziecka, bo byłam taka słaba. Karmienie kpi🙈 do teraz. Przez 4 miesiące było mi strasznie ciężko z powodu powikłań, sposobu karmienia i takie tam. Tylko to forum trzymało mnie w ryzach. Dało bardzo dużo siły, rozwiewało wątpliwości, serio zawsze patrzyłam z rezerwą na tego typu aktywności internetowe, ale słowo daję nie wiem gdzie bym była teraz, gdyby nie Wy.
Witamy 😀ja też miałam kilka podejść zanim dołączyłam do forum, także rozumiem Cię🙂myślę że jeszcze sporo jest takich dziewczyn i niedługo znów nasze grono się powiększy 😁

Do góry