reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
Właśnie czytam Wasze opinie o tym chodziku. Moje zdanie jest krytyczne na nie, ale jednak przemawia do mnie taki głos rozsądku jak Natulii.
Teściowa, czyli babcia Melanii, jest bardzo niemłoda ( ale w sumie nowoczesna babka) , ma malutkie mieszkanko. Wymyśliła sobie ten chodzik dla stoliczka z zabawkami, nie ma u niej miejsca, na rozpędzanie się, tak jak pisze Lipaaa, bo po prostu nie ma u niej na to przestrzeni.
Mówi, że kółka będą zawsze zablokowane.
Melania ma być w tym unieruchomiona na czas jakiś jej prac.
Zresztą pod opiekę babci Melania trafi dopiero w maju, na kilka godzin tylko i 3 dni w tygodniu.
Także już nie panikuję tak bardzo.

Dzięki za wszystkie wypowiedzi 🙂
Do mają to babcia będzie musiała się z czym innym pogłowić bo Melania już na bank będzie biegać 😀

Czytałam z trwogą o Twoim porodzie 😵‍💫

Hania jest na etapie niestety nadal dosc niskiej wagi, wazy 7.650 i w zasadzie od poczatku powolutku przybierala. Jest raczej z tych mniejszych dzieci. Ciuszki niby 74 ale to w sumie od niedawna i sporo ma jeszcze takich 68. Zabiera sie za siadanie, pełza do przodu jak szybki samochodzik i ma tylko dwie dolne jedynki 😁 zaczepia psy usiłując na nie szczekać, perfekcyjnie udaje kaszelek zwłaszcza kiedy jej nie pasuje przebieranie i ostatnio nauczyła sie mowić „daj” 😅
O jak miło , że moja Iga w końcu nie jest najlżejsza:)
Moja ma 8 kg..przynajmniej tak moja waga wskazuje:)
Ale Iga też starsza od Hani o 3 tygodnie więc można powiedzieć , że wagę mają podobną..tylko moja jest dłuższa bo 74 i 80 nosimy już:)
Też wolno przybierała Hania jak piszesz...mi to na początku spędzało sen z powiek bo mnie straszyła zarówno położna jak i pediatra ale udało się uniknąć szpitala więc jest super:)Tym bardziej , że ja drobna nie jestem..mąż gruby nie jest ale też drobny raczej nie więc nie wiem do kogo ona taka jak na razie:)
Chociaż z drugiej strony mama mówi , że ja byłam taka tylko później już na etapie studiów coś się mi tych kg przypelętało:)

Przepraszam z góry, ale muszę obczaić jak i co działa.
Oj trafił mi się egzemplarz. Już w brzuchu był bardzo aktywny, ale tego się nie spodziewałam. Dzisiaj zrobił z 5 kroków samodzielnie. Dodam, że nie pomagam mu w żaden sposób. Bardzo mnie stresował jego szybki rozwój, ale widzę że jest dobrze, więc niech się dzieje. 😉. Jest fajnym dzieckiem, dużo bawi się sam, więc udaje mi się coś zrobić w domu. Jezeli chodzi o jedzenie to od początku blw.
Noce, no cóż budzi się 3, a wczoraj chyba z 7 razy.😓
Dodam, że mam 39 lat i jest to moje pierwsze dziecko. Oprócz tego mam jeszcze dużego psa i 2 koty.
Hehe no i proszę następna forumowiczka której bliżej do @MamM i mnie niż do @Patii26 :)
Ja myślę, że te nasze rozkminki na temat naszego wieku skusiły Ciebie aby do nas dołączyć:)
A z drugiej strony nie ważne co...ważne , że dołączyłaś:)
O jak ja zazdroszczę że sam potrafi się dłużej zająć...muszę porozmawiać z moją Igą na ten temat:)

😂😂 Moje głupkowate poczucie humoru poleca się na przyszłość.

Załączniki

• Screenshot_20211215-124413_Instagram.jpg
    Screenshot_20211215-124413_Instagram.jpg
    157 KB · Wyświetleń: 72
Czyli Julia już chodzi na nóżkach ?
Z podparciem?
Czworakuje?
Jak weszła?
Julka lata na czworaka że czasem ciężko ją dogonić. I wstaje wszędzie gdzie się da. A do schodów poraczkowala wstała przy jednym podniosła nóżkę i weszła na pierwszy potem a drugi i trzeci. Mam tylko zdjęcie bo filmik nie chce się wgrac

Julka lata na czworaka że czasem ciężko ją dogonić. I wstaje wszędzie gdzie się da. A do schodów poraczkowala wstała przy jednym podniosła nóżkę i weszła na pierwszy potem a drugi i trzeci. Mam tylko zdjęcie bo filmik nie chce się wgrac
Julia ma też takie piękne oczy, jak większość Waszych dziewczynek 😍
Niby na fotce nie widać wprost, ale przypominam sobie poprzednie.

reklama
Do góry