reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
Ooo, pierwszy dzieciaczek, który urodził się w tym samym dniu co moja Nelka 😀 Obie rodziłyśmy tego 25.03 i ja też naturalnie aczkolwiek odwrotnie, poród bardzo trudny.

A napisz na jakim etapie jest Hania, ile ma ząbków, czy już samodzielnie siedzi, raczkuje, jak idzie jej rozszerzanie diety itp itd? 😊
Czytałam z trwogą o Twoim porodzie 😵‍💫

Hania jest na etapie niestety nadal dosc niskiej wagi, wazy 7.650 i w zasadzie od poczatku powolutku przybierala. Jest raczej z tych mniejszych dzieci. Ciuszki niby 74 ale to w sumie od niedawna i sporo ma jeszcze takich 68. Zabiera sie za siadanie, pełza do przodu jak szybki samochodzik i ma tylko dwie dolne jedynki 😁 zaczepia psy usiłując na nie szczekać, perfekcyjnie udaje kaszelek zwłaszcza kiedy jej nie pasuje przebieranie i ostatnio nauczyła sie mowić „daj” 😅

Czytałam z trwogą o Twoim porodzie 😵‍💫

Hania jest na etapie niestety nadal dosc niskiej wagi, wazy 7.650 i w zasadzie od poczatku powolutku przybierala. Jest raczej z tych mniejszych dzieci. Ciuszki niby 74 ale to w sumie od niedawna i sporo ma jeszcze takich 68. Zabiera sie za siadanie, pełza do przodu jak szybki samochodzik i ma tylko dwie dolne jedynki 😁 zaczepia psy usiłując na nie szczekać, perfekcyjnie udaje kaszelek zwłaszcza kiedy jej nie pasuje przebieranie i ostatnio nauczyła sie mowić „daj” 😅
Tylko dwie dolne jedynki?
Widzę nowe mamy w naszej grupie, ale wszystkie maluchy już mają jakieś ząbki. Poza moją, która 4 dni temu skończyła 9 miesięcy, a nadal nie ma żadnego zęba 🤣🤣
Jak jej w końcu jakiś wyjdzie, to chyba się upiję 🤣🤣 bo będzie już miała z 18 lat... Jeszcze do niedawna byłyśmy we dwie z @Lipaaa ale Maja postanowiła wycofać się z anty-wyścigu i wyhodowala sobie ząbka 🙈🙈

PS: Liczę na prezent na święta 😁

Tylko dwie dolne jedynki?
Widzę nowe mamy w naszej grupie, ale wszystkie maluchy już mają jakieś ząbki. Poza moją, która 4 dni temu skończyła 9 miesięcy, a nadal nie ma żadnego zęba 🤣🤣
Jak jej w końcu jakiś wyjdzie, to chyba się upiję 🤣🤣 bo będzie już miała z 18 lat... Jeszcze do niedawna byłyśmy we dwie z @Lipaaa ale Maja postanowiła wycofać się z anty-wyścigu i wyhodowala sobie ząbka 🙈🙈

PS: Liczę na prezent na święta 😁
🤣 o 😅 ale to świeża sprawa jest! ja jeszcze jakoś miesiąc temu płakalam mężowi, że Hanu to na bank będzie właśnie to jedyne i niepowtarzalne dziecko na świecie któremu akurat pewnie genetycznie zęby po prostu nigdy sie nie pofatygują i nie wyjdą 😅

Dostaniesz pod choinkę jakąś jedynkę może ☺️

reklama
Cześć dziewczyny. Jestem i ja. Już tyle razy się zbierałam, ale zawsze coś. Jestem z Olsztyna, Remka urodziłam 6 marca. 3800, 56 cm, po 36 godzinach poród zakończony cesarką, do tego Covid, brak siły, morze łez i 2 tygodnie na oddziale covidowym, bez dziecka, bo byłam taka słaba. Karmienie kpi🙈 do teraz. Przez 4 miesiące było mi strasznie ciężko z powodu powikłań, sposobu karmienia i takie tam. Tylko to forum trzymało mnie w ryzach. Dało bardzo dużo siły, rozwiewało wątpliwości, serio zawsze patrzyłam z rezerwą na tego typu aktywności internetowe, ale słowo daję nie wiem gdzie bym była teraz, gdyby nie Wy.
Witamy 😀ja też miałam kilka podejść zanim dołączyłam do forum, także rozumiem Cię🙂myślę że jeszcze sporo jest takich dziewczyn i niedługo znów nasze grono się powiększy 😁

Do góry